volum trombocitar mediu scazit
In urma cu un an am avut o stare gripala pe care am tratat-o.analizele cu valori patologice erau:ureea sanguina si tymolul mare, iar electroforeza de asemenea cu valori anormale.S-a stabilit ca este vorba de o pielonefrita.Acum am aceeasi stare gripala, iar analizele sunt urmatoarele:leucocite 6, 4 hematii 4, 06 hemoglobina 12, 7(>) hematocritul 37(>)MCV 90, 9(>) MCH 31, 2(>) conc. medie de hemoglobina eritrocit 34, 3(>) RDW 12, 4(>) trombocite 244(<) volum mediu trombocitar 6, 8(<) creatinina serica 1, 36.
Ca seric si ionic cu valori scazute, iar densitatea urinata mare
<_mai mic decat analizele precedente
>_mai mare decat analizele precedentew
Ca seric si ionic cu valori scazute, iar densitatea urinata mare
<_mai mic decat analizele precedente
>_mai mare decat analizele precedentew
3 comentarii
Buna ziua,
Atat timp cat valorile hemoleucogramei se incadreaza in limitele normale, comparatia tuturor datelor cu cele de anul trecut nu are nici o relevanta. Si daca e analizata aceeasi proba in aceeasi zi, valorile vor fi diferite... Semnificative ar fi diferente mai mari si in scadere ale hemoglobinei, hematocritului. Volumul trombocitar mediu usor scazut nu are nici o semnificatie, aveti trombocite in numar normal, importatanta e functionalitatea lor si nu marimea.
Ceea ce trebuie sa ne atraga atentia ar fi creatinina care e la limita superioara, dar poate ca din cauza starii gripale v-ati deshidratat si au crescut creatinina si densitatea urinara. Oricum ar trebui repetata dupa un timp pentru a vedea evolutia. Daca ramane crescuta e bine sa luati legatura cu un nefrolog.
Numai bine!
Atat timp cat valorile hemoleucogramei se incadreaza in limitele normale, comparatia tuturor datelor cu cele de anul trecut nu are nici o relevanta. Si daca e analizata aceeasi proba in aceeasi zi, valorile vor fi diferite... Semnificative ar fi diferente mai mari si in scadere ale hemoglobinei, hematocritului. Volumul trombocitar mediu usor scazut nu are nici o semnificatie, aveti trombocite in numar normal, importatanta e functionalitatea lor si nu marimea.
Ceea ce trebuie sa ne atraga atentia ar fi creatinina care e la limita superioara, dar poate ca din cauza starii gripale v-ati deshidratat si au crescut creatinina si densitatea urinara. Oricum ar trebui repetata dupa un timp pentru a vedea evolutia. Daca ramane crescuta e bine sa luati legatura cu un nefrolog.
Numai bine!
problema este ca am o pielonefrita cronica, iar in ultimul timp, in ciuda faptului ca consum cca 2 l de lichide pe zi, elimin destul de putine lichide.
Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati in privinta unor rezultate ale analizelor tatalui meu (44 ani, 1, 72m, 95 kg).I-au iesit niste valori mari la:colesterol seric total-304, 085;trigliceride-344, 388;aspartataminotransferaza-41, 015;alaninaminotransferaza-70, 238;volum mediu trombocitar-13, 100;leucocite-75.E adevarat ca mananca cam gras dar nu excludem repetarea analizelor.Multumesc
Va rog sa ma ajutati in privinta unor rezultate ale analizelor tatalui meu (44 ani, 1, 72m, 95 kg).I-au iesit niste valori mari la:colesterol seric total-304, 085;trigliceride-344, 388;aspartataminotransferaza-41, 015;alaninaminotransferaza-70, 238;volum mediu trombocitar-13, 100;leucocite-75.E adevarat ca mananca cam gras dar nu excludem repetarea analizelor.Multumesc
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2Explicatii analiza urina
- 2Examen urina
- 2ex urina +sediment
- 7rezultate hematologie, biochimie si sumar de urina
- 5infectie urinara?
- 4abundente hematii si leucocite in urina?
- 5astazi am primit rezultatele la urina si sunt in ceata
- 0densitatea urinii
- 4glucoza in urina
- 0analize urina
- 0uree serica scazuta
- 3Interpretare analiza urina copii
- 3Interpretare analize
- 2Rezultate examen urina
- 1Interpretare analize - Leucocite si bacterii in urina
- 0Sumar de urina
- 0Sumar urina interpretare
- 4Mucus in urina