Vitamina D3: cand, cat si de ce. | Forumul Medical ROmedic

Vitamina D3: cand, cat si de ce.

34 comentarii 1 2
0
24-02-2019, ora 10:06
Arimia
Nu este medic/terapeut
Arimia
Buna ziua!Fiicei mele, in urma analizei 25 OH vit D, i s-a gasit valoarea 5 !A primit tratament cu SUN D3 2000 UI timp de 3 luni, APIMAG si 4BONES Plus!Ce ziceti?E ok tratamentul?Ea face niste crize in timpul orelor de scoala(are 15 ani)si nu mai putea ramane le ore!Eu am presupus ca sunt atacuri de panica!
1
24-02-2019, ora 15:03
Petru.Rotariu@Gmail.com
Nu este medic/terapeut
Petru.Rotariu@Gmail.com
Daca o sa cercetati putin ingredintele din medicamentele care le-ati enumerat o sa vedeti ca vi s-a prescris pentru fica macronutrintii
de baza pentru o sanatate normala: D3, Calciu, Magneziu, B6, Zinc.

Da tratamentul este bun ca prim ajutor dar nu este o soultie de lunga durata. Vrei sa tineti fata pe pastile tot restul vietii?

Eu v-as recomnada sa faceti urmatoarele:
1) luati pastilele prescrise pana ce se termina
2) stopati(eliminati) mancarea proasta care goleste organismul de macronutientii descrisi mai sus (paine, zahar, biscuiti, prajituri, cola, bomboane, tot ce este zahar rafinat sau adaugat, mancare moarta - procesata)
3) introduceti in alimentatia ficei mancare care are macronutrientii de mai sus:
* D3 este in uleiul de peste, macrou, sardine, hamsii, zeci de mii de unitati UI
* Magneziu este in tot ce este leguma verde, rosie, galbena si fruct natural (nu la conserva si fructe cu cat mai putin zahar, exemplu: mere nu portocale).
* Complexul de vitamina B se gaseste in seminte si nuci, daca aveti access la un magazin naturist cautati Drojdie Nutritionla - cel mai efectiv si puternic supline care are toate vitaminele B
* Pentru zinc, cateva seminte de bostan sau o bucata de carne rosie saptamanal.
4) Somn de cel putin 7 ore zilnic in camera fara lumina, fara TV sau PC langa pat
5) Sper ca fica sa nu fie expusa la fum de tigara, alcol sau stress din familie
6) cautati in magazinele naturiste/alimentara ulei de peste si datii cate o lingurita/lingura din cand in cand dupa masa
7) Nu fortati fica sa manance daca nu ii este foame, cel mai bine este sa nu mai manance nimic dupa ora 6-7 seara pana a doua zi la pranz daca se poate.
8) Limitati orele de PC/calculator si introduceti plimbari sau miscare/mers pe jos in parc de 20-30 de minute

Cazul descris de dumneazvoasta este TIPIC si FOARTE COMUN pentru societatea actuala pentru copii si adulti.
Lumea este oarba si nu are grija de organism/alimentatie pana ce picam in bot.
Atunci o parte din noi ne trezim (cu diabet, cancer, boli pshinice, epuizati) si cautam sa fixam problema.
Este bine sa avem grija de organims/alimentatie pana ce nu e prea tarziu.
Ce am scris este valabil atat pentru copii dar si pentru adulti.

Sananate si intelepciune.
0
25-02-2019, ora 19:19
alenaro
Nu este medic/terapeut
alenaro
buna!
foarte utile informatiile despre vitamaina D.
am deficit mare de vitamin D, mi am cumparat picaturi si acum urmeaza sa le iau, dar am niste intrebari:
1. se poate lua in acelasi timp fier? am deficit si de fier.
2. pt o mai buna absortie, sa inteleg ca ar trebui sa iau calciu, magneziu si vitamin K?
tin sa mentionez ca nu am luat niciodata suplimente de calciu si magneziu, cel putin nu imi aduc aminde, iar daca am luat, sigur a fost cu min 10-15 ani in urma.
multumesc!
0
09-07-2019, ora 21:25
360
Nu este medic/terapeut
360
alenaro, fierul se gaseste in carne, nu-i nevoie sa suplimentati. (inspecial in carnea rosie: porc, vita, oaie, miel)
Adaugă un comentariu / răspuns
34 comentarii 1 2

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.