Hipovitaminoza D | Forumul Medical ROmedic
ROmedic Black Friday:  reduceri la serviciile de promovare a cabinetelor, clinicilor È™i firmelor medicale

Hipovitaminoza D

11-10-2018
hipoD
Nu este medic/terapeut
hipoD
Recent am suferit o fractura de epifiza distala radius si stiloida ulnara. S-a rezolvat fractura prin osteosinteza cu doua brose, care vor fi lasate permanent.
Mentionez ca am 51 ani si mi s-a parut suspect sa fac fractura prin cadere/alunecare de la acelasi nivel.
Asa ca am gandit ca e bine sa vad de unde cauza. Am facut test osteoporoza in urma cu un an, s-a depistat osteopenie si am urmat tratament cu Alfa D3, 1cp/zi aproape un an. Urma sa repet testul la un an.
Dar am tot amanat pe fondul altor probleme aparute.
Dupa fractura, imediat am luat un produs cu vitD+K(initiativa proprie) cam o luna inainte de analiza ptr. vit D.
La analiza a rezultat nivelul de 8.
Am mers la medicul de familie cu rezultatul si mi-a recomandat verbal sa iau niste vit D si atat. Nu doze si cat timp trebuie sa-mi administrez.
Intrucat am luat pe cale orala si nu am asimilat( am intoleranta la lactoza si recunosc ca nici la soare nu m-am expus) mi-am procurat din Italia, vit D 300 000 U.I. 14 fiole. Am calculat ptr. perioada fara soare(toamna-primavara)
Dar nu am certitudinea, ca nu ajung la hipervitaminoza, daca fac doua fiole / luna.
Daca medicul de familie nu mi-a dat o schema de tratament, m-am documenta singura pe acest subiect.
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.