Probleme Hpv

Buna ziua, poate ma puteti ajuta cu niste nelamuriri, si anume:in 2007 am facut genotipare hpv si mi-a iesit asa :
-tulpini cu risc oncogen scazut:0, 12 negativ S/CO valori normale 0-1 negativ,
-tulpini cu risc oncogen crescut :60, 63 pozitiv S/CO valori normale 0-1 negativ
In 2008 am suferit un erad din cauza unei rani pe col, inclusiv condiloame in regiunea vulvara iar in 2010 am facut din nou o genotipare hpv, rezultatul fiind hpv nedetectabil, insa cand mi-a facut doctora si o colposcopie in acea perioada, dand cu acid acetic mi-a spus ca s-a albit zona ceea ce indica prezenta virusului.
Acum am fost la un nou medic care mi-a indicat sa fac o noua genotipare, si nu stiu pe care sa o fac, este un ADN si una ARN, care e mai complexa?sau mai are totusi rost sa o fac din moment ce a iesit negativ insa s-a putut vedea totusi prezenta virusului colposcopic?nu mai inteleg nimic, practic analiza a iesit negativa in trecut, dar de fapt el este prezent.Mentionez ca am facut Pap (inclusiv chlamydia, etc)saptamana trecuta si totul a iesit foarte bine, fara nimic anormal.Ce ma sfatuiti?Va multumesc anticipat.
-tulpini cu risc oncogen scazut:0, 12 negativ S/CO valori normale 0-1 negativ,
-tulpini cu risc oncogen crescut :60, 63 pozitiv S/CO valori normale 0-1 negativ
In 2008 am suferit un erad din cauza unei rani pe col, inclusiv condiloame in regiunea vulvara iar in 2010 am facut din nou o genotipare hpv, rezultatul fiind hpv nedetectabil, insa cand mi-a facut doctora si o colposcopie in acea perioada, dand cu acid acetic mi-a spus ca s-a albit zona ceea ce indica prezenta virusului.
Acum am fost la un nou medic care mi-a indicat sa fac o noua genotipare, si nu stiu pe care sa o fac, este un ADN si una ARN, care e mai complexa?sau mai are totusi rost sa o fac din moment ce a iesit negativ insa s-a putut vedea totusi prezenta virusului colposcopic?nu mai inteleg nimic, practic analiza a iesit negativa in trecut, dar de fapt el este prezent.Mentionez ca am facut Pap (inclusiv chlamydia, etc)saptamana trecuta si totul a iesit foarte bine, fara nimic anormal.Ce ma sfatuiti?Va multumesc anticipat.
5 comentarii

recomand sa efectuati un nou test HPV -rolul lui este de a depista infecţia cu HPV şi genotipul HPV prezent. il puteti face la orice clinica, asa se numeste test HPV. papanicolau detecteaza o modificare a celulelor nu si prezenta HPV/ chlamydia este o alta infectie cu transmitere sexuala, nu are legatura cu virusul HPV

Va multumesc pt. raspuns, insa uitandu-ma la o clinica pe site am vazut 2 tipuri de analiza Hpv si anume
Genotipare HPV si HPV E6/E7 ARNM.Care trebuie sa o fac?daca fac analiza poate sa-mi ofere mai multe informatii decat pozitiv sau negativ cu tulpinile aferente?pt ca stiu ca am virusul care iese doar cand vrea el, si sa platesc o analiza doar ca sa iasa pozitiv (daca vrea) fara nici o alta informatie, cu ce ma ajuta?pt ca eu deja am facut si vaccinul Gardasil.
Va multumesc.
Genotipare HPV si HPV E6/E7 ARNM.Care trebuie sa o fac?daca fac analiza poate sa-mi ofere mai multe informatii decat pozitiv sau negativ cu tulpinile aferente?pt ca stiu ca am virusul care iese doar cand vrea el, si sa platesc o analiza doar ca sa iasa pozitiv (daca vrea) fara nici o alta informatie, cu ce ma ajuta?pt ca eu deja am facut si vaccinul Gardasil.
Va multumesc.

genotipare hpv

acum fiecare clinica/laborator, cu protocol diferit- intreaba la receptie ce anume pp analiza. mentionati ca vreti si rezultatul+ tulpina.

Buna ziua, am ajuns la medic pentru un control de rutina iar la testul papanicolau mi-au iesit celule scuamoase atipice de natura nedeterminata, insa nu am nici un fel de simtom, ulterior am facut test HPV si a iesit pozitiva tulplina 82 urmeaza sa fac o colposcopie, as vrea sa stiu cam cat de grav este acest rezultat? Mentionez ca imi doresc un copil, oare voi avea probleme daca voi ramane insarcinata?

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 1Infectie cu hpv genital, acum 2 ani
- 76hpv sfaturi
- 20papilomatoza laringiana
- 8Informatii vaccin antihpv
- 53Despre mine!!! HPV
- 4mi s-a descoperit un candilom mic la baza intrarii in vagin
- 7Dupa ce intrerup tratamentul (HPV) apar niste pete albe
- 5HPV informatii specializate
- 4Purtatoare hpv
- 2HPV la barbati, peste 30 ani
- 1Pete albe
- 1Rog sfaturi!! Veruga vulgară fetita 5 ani; HPV parinte - are legatura?
- 1HPV 6, 31
- 0Test papanicolau hpv
- 4HIV sau paranoia? help!
- 2Hpv pozitiv 31, 35 și căderea parului
- 1Am o intrebare despre HPV
Mai multe informații despre: infectia cu hpv
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: