Viata sexuala dupa nasterea naturala

05-12-2017
Scumpica18
Nu este medic/terapeut
Scumpica18
Buna ziua. Am nascut acum 3 luni si am o problema. Vaginul meu a suferit modificari, am avut vreo 7 copci(pe vagin si pe uter) iar dupa nastere a ramas mult prea larg. Pur si simplu nu mai simt nimic in timpul actului sexual. Viata sexuala nu mai e aceiasi. As vrea sa stiu daca isi va reveni la normal sau ce pot face, cum pot interveni?
1 comentarii
0
05-12-2017, ora 08:58
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Buna ziua, exista cateva solutii la aceasta problema:
- exercitiile Kegel, concepute pentru a dobandi un control mai bun si o intarire a zonei genitalo-pelvine
- exercitiile cu un dispozitiv special (in fapt arata ca un ou de dimensiuni mai mici, care are atasat un snur). Este o varianta a exercitiilor Kegel care ajuta la identificarea muschilor zonei. Oul se introduce partial in vagin si se exerseaza tragerea lui inanutru, apoi expulzarea. La final se scoate usor datorita snurului atasat. Tehnica este folosita in strainatate in astfel de situatii, la femeile care au nascut sau care au probleme cu controlul musculaturii din zona respectiva.
- daca solutiile de mai sus nu dau rezultate in cateva luni exista varianta chirurgicala, vaginoplastia, adica refacerea vaginului. Desi este vorba de o interventie chirurgicala operatia nu este complicata si da rezultate excelente asupra vietii sexuale.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: