vedere tubulara
Buna, azi in timp ce lucram ca de obicei la calculator, (fiind contabil de meserie) am avut o experienta destul de ciudata cu vederea, dintr-o data vederea periferica a inceput sa fie ca prin ceata sau ca printr-un geam spart, nu stiu cum sa explic dar vederea centrala nu a fost afectata, era ca si cum privesc printr-un tunel, portiunea centrala fiind clara dar de jur imprejurul acestei claritati totul era in ceata, parca priveam printr-un tunel, problema a durat cam 15 minute apoi vederea a inceput sa-si revina la normal dar a inceput sa ma doara in schimb foarte tare partea dreapta a capului, durere care a tinut in jur de 10 minute.port ochelari de vedere de peste 2 ani.A mai trecut cineva prin asemenea experienta? trebuie sa-mi fac griji?
6 comentarii
Pare sa fie migrena cu aura oftalmica.
multumesc pentru raspuns, este cazul sa ma panichez? pt ca am dat o cautare rapida pe google (de curiozitate) si parerile sunt impartite, unele articole sustin ca sunt foarte periculoase, altele sustin ca nu trebuie sa ne facem griji, si cum eu personal nu prea dau importanta acestor articole mi-ar fi de folos parerea unui medic
Nu sunt periculoase, sunt ca orice migrena. E recomandabil sa faceţi si un consult oftalmologic complet.
ok, va multumesc mult, ma simt mai usurata :) o zi placuta sa aveti!
Bună seara! Problema mea sună astfel: din perioada sarcinii (10 ani) a inceput să îmi apară din când în când (o dată la câteva luni, la început, apoi şi la doi ani, 6 luni şi în ultimul an din ce în ce mai des. chiar şi la o săptămână).. nişte stări care încep cu o pată foarte mica in zona vizuală apoi cu ceva ce aş defini ca fiind un halou (un zig-zag) care este micuț la început dar se măreşte şi cuprinde tot ochiul... ceea ce mă împiedică să văd...apoi mă sperii - panichez tare de tot... şi gata... trebuie să mă opresc din orice fac.. şi să mă retrag într-o zonă liniştită si întunecoasă. Cunoaşteți vreun tratament pentru această afectiune. deja este prea mult şi nu ştiu cum să o mai gestionez. Vă mulțumesc!!!
ati primit un raspuns, sau ati aflat ceva desre problema descrisa. Ana
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 5Miopia si petele-dungi ce apar in vedere
- 4vad an ceata si nu resesc sa citesc literele mici si mari
- 3hipertensiune + un vas spart la ochi
- 5lentilele cosmetice?
- 3Biluta in ochi
- 3Filmele 3D cu ochelari afecteaza ochii?
- 3Intunecarea privirii (scurt ca si cum as clipi rapid)
- 8Lumina becurilor se vede in raze (pete), etc.
- 5vad o panza de paianjen cand sunt foarte obosit si stresat
- 3ochi inrositi si pete albicioase
- 2Tulburari vedere + tulburari vorbire
- 2Vedere in ceata dupa plans
- 0Vedere in ceata
- 2vad in ceata dupa cateva ore
- 1Ameţeală şi amorţeală cap, alertă, ţiuit urechi, auz, vedere intetosata
- 2Vedere neclară
- 10Dungi in vedere
- 5Șpan in ochi, vedere dubla si in ceata dupa tratament cu Maxitrol
- 5Flash uri de lumina in ochi
Mai multe informații despre: tulburarile de vedere vederea tubulara