Varicela la maturitate
Buna ziua
Fratele meu a faut varicela la varsta de 30 de ani. El sta izolat intr-o camera iar sotia, nou nascutul (1luna) si fiica de 4 ani stau in restul casei. Fiica de 4 ani merge la gradinita, o duce nasa ei si o iau eu. Care sunt sansele ca eu sa iau varicela ? Nu mai tin minte daca am facut sau nu... Nu am intrat in contact cu fratele meu, dor cu cea mica si cu cumnata mea. Multumesc!
Fratele meu a faut varicela la varsta de 30 de ani. El sta izolat intr-o camera iar sotia, nou nascutul (1luna) si fiica de 4 ani stau in restul casei. Fiica de 4 ani merge la gradinita, o duce nasa ei si o iau eu. Care sunt sansele ca eu sa iau varicela ? Nu mai tin minte daca am facut sau nu... Nu am intrat in contact cu fratele meu, dor cu cea mica si cu cumnata mea. Multumesc!
2 comentarii
Varicela este cea mai contagioasă boală cunoscută. ÃŽn mod înţelept, i se mai spune şi vărsat de vânt: poate fi luată de la cineva care stă în camera alăturată, prin curent de aer.
Deci, în cazul în care nu aţi mai făcut varicelă, şansele de a o face acum sunt atât de mari, încât orice măsură de carantină este iluzorie. Pe de altă parte, trebuie observat că mulţi oameni (adulţi) sunt imuni la varicelă fără să fi avut vreodată boala manifestă şi fără să se fi vaccinat: probabil că ei s-au infectat în trecut, dar boala nu s-a manifestat ori a trecut neobservată.
Deci, în cazul în care nu aţi mai făcut varicelă, şansele de a o face acum sunt atât de mari, încât orice măsură de carantină este iluzorie. Pe de altă parte, trebuie observat că mulţi oameni (adulţi) sunt imuni la varicelă fără să fi avut vreodată boala manifestă şi fără să se fi vaccinat: probabil că ei s-au infectat în trecut, dar boala nu s-a manifestat ori a trecut neobservată.
Dar totusi. fiica lui merge la gradinita(ea este vaccinata). Domnisoarele de la gradi stiu asta si totusi permit ca ea sa vina. Cea mica nu poate transmite boala celorlalti copii?
Ar fi un idee buna ca acum sa ma vaccinez contra varicelei? Stiti unde pot face acest lucru si cat costa?
Multumesc
Ar fi un idee buna ca acum sa ma vaccinez contra varicelei? Stiti unde pot face acest lucru si cat costa?
Multumesc
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 1infectia cu varicela in timpul sarcinii
- 10varicela-URGENT!!!
- 2risc imbolnavire varicela?
- 13NU la soare
- 4varicela?
- 3varicela
- 2varicela in timpul sarcinii
- 4Indepartarea semnelor lasate de varicela
- 1varicela si alunitele
- 6Varicela la 46 de ani
- 2Varicela