varice - regim?
tatal meu in varsta de 49ani a suferit acum cateva zile o operatie pentru rezolvarea problemelor cauzate de varice. ce regim alimentar trebuie sa urmeze. va multumesc
4 comentarii
Recomandarile dupa acest tip de operatie tin mai mult de activitatea zilnica: sa evite statul in picioare prelungit, sa ia medicatia anticoagulanta etc.Nu exista unregim special.. trebuie sa evite excesurile, ca noi toti.
Nu regimul alimentar este cel care are actiune asupra dezvoltarii varicelor, ci stilul de viata care trebuie modificat. Trebuie sa evite statul prelungit in picioare nemiscat - trebuie sa miste cat mai mult picioarele, inclusiv cand sta in scaun la birou. Aceasta miscare va stimula pompa musculara a piciorului (muschii gambei) si va stimula circulatia sangelui venos spre inima. sangele nu va stagna si nu va mai dilata venele supeficiale(cele responsabile de aparitia varicelor).
Totodata daca fondul biologic este deteriorat, varicele pot aparea indiferent de conduita de viata.Multa sanatate!!!
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 6cum se opereaza cel mai usor pentru pacient varicele?
- 13Ma dor picioarele, mai ales in profunzime. Ar putea fi varice?
- 7varice in urma unei sarcini
- 4varicele... remedii? se poate opera cu laser?
- 4Agenezie vena iliaca dreapta
- 3capilare sparte pe picioare
- 5caut un doctor pentru varice!
- 6am varice la ambele picioare, nu am dureri, nu mi se unfla picioarele
- 2Varice - inceput sau grav?
- 13Indicatie operatie varice..care este cea mai sigura si mai usoara interventie?
- 8Cand ridic picioarele, varicele se desumfla
- 3varice si vase sparte pe penis
- 3operatie varice
- 5dureri de picioare ziua...
- 4Incep sa imi apara varice!
- 0Varice ?
- 2Simptome varice?
- 1Varice
- 2Anticoncepționalele si varicele
Mai multe informații despre: Varicele
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: