varice - regim?
tatal meu in varsta de 49ani a suferit acum cateva zile o operatie pentru rezolvarea problemelor cauzate de varice. ce regim alimentar trebuie sa urmeze. va multumesc
4 comentarii
Recomandarile dupa acest tip de operatie tin mai mult de activitatea zilnica: sa evite statul in picioare prelungit, sa ia medicatia anticoagulanta etc.Nu exista unregim special.. trebuie sa evite excesurile, ca noi toti.
Nu regimul alimentar este cel care are actiune asupra dezvoltarii varicelor, ci stilul de viata care trebuie modificat. Trebuie sa evite statul prelungit in picioare nemiscat - trebuie sa miste cat mai mult picioarele, inclusiv cand sta in scaun la birou. Aceasta miscare va stimula pompa musculara a piciorului (muschii gambei) si va stimula circulatia sangelui venos spre inima. sangele nu va stagna si nu va mai dilata venele supeficiale(cele responsabile de aparitia varicelor).
Totodata daca fondul biologic este deteriorat, varicele pot aparea indiferent de conduita de viata.Multa sanatate!!!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 4ce contraceptiv sa iau daca sunt predispusa la varice?
- 4varicele... remedii? se poate opera cu laser?
- 3operatia de varice - cost?
- 3varice sau trombofeblita
- 3capilare sparte pe picioare
- 2Varice m. plevine
- 2Varice - inceput sau grav?
- 13Indicatie operatie varice..care este cea mai sigura si mai usoara interventie?
- 5Folosirea galbenelelor pentru varice
- 8Cand ridic picioarele, varicele se desumfla
- 6Dupa operatia de varice, am piciorul amortit
- 6Varice operate
- 0am o vena mai pronuntata sub genunchi de culoare verde
- 1Tratament varice
- 0Tratament varice
- 2Anticoncepționalele si varicele
- 2Rana picior drept si varice, probleme de vindecare.
Mai multe informații despre: Varicele
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: