varice esofagiene
Tatal meu sufera de ciroza si probabil din aceasta cauza i-au aparut mai multe varice esofagiene prin care sangereaza periodic. Pentru stoparea sangerarilor medicii au folosit bandari cu inele de cauciuc, dar nu au efect decat o perioada destul de scurta, deoarece se dezvolta din nou sau apar altele.
Va rog sa-mi spune-ti daca exista vreo metoda mai eficienta sau vreo metoda chirurgicala care sa aiba efect pe termen mai indelungat.
Multumesc
Va rog sa-mi spune-ti daca exista vreo metoda mai eficienta sau vreo metoda chirurgicala care sa aiba efect pe termen mai indelungat.
Multumesc
1 comentarii
"Bolnavul de ciroza cu varice esofagiene nu trebuie sa manance prea multe proteine, adica nu mai mult de 80-100 gr carne si branzeturi la un pranz. El mai trebuie sa se supuna periodic controlului endoscopic si sa urmeze un tratament cu propanolon. Dimineata, inainte de a se scula din pat, trebuie sa-si masoare singur pulsul. Daca acesta este de 60 de batai pe minut doza de propanolon este buna. Deoarece varicele esofagiene se sparg si din cauza refluxului gastro-esofagian, acesta trebuie limitat prin medicamente care scad secretia de acid clorhidric in stomac. "
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte recente din această secțiune: