Va rog un rasp! menstruația dereglata
Am avut menstruația pe data de 8februarie pana pe 14 februarie și de ieri 22 februarie mia venit iar.Eu iau un tratament pt anxietate și de luna trecuta medicul mia recomandat tritico pt somn și am văzut ca mia dereglat menstruația mia venit mai târziu și ma ți ut 10 zile ca niciodată.Si lu a asta mi sa întâmplat cele scrie mai sus nu am pățit niciodată asa ceva.Ce credeți poate fi de la pastile sau o fi altceva?Ultimul control și papanicolau acum 9luni și a fost ok.va rog un răspuns sa ma liniștesc dacă a mai pățit cineva asa?
7 comentarii
Neurolepticele (nu ati specificat cu ce faceti tratamentul) pot intarzia menstruatia dar totusi daca a durat 10 zile, trebuie sa va vada un ginecolog.
Iau pt anxietate fevarin, anxiar și mia dat trittico pt somn.Si cred ca de când am început sa iau tritico mi sa dereglat menstruația.Cum îl luam seara când în timpul menstruației se Oprea, următoarea seara nu mai luam și era normal.Ma și întârziat, ma ținut și mult și luna asta de 2 ori mia venit.
Faceti si controlul anual ginecologic. E obligatoriu in astfel de situatii.
Schimbările pe care le observi în ciclul menstrual ar putea fi influențate de mai mulți factori, inclusiv de medicamente. Anumite medicamente, inclusiv cele pentru anxietate sau somn, pot avea efecte secundare care afectează ciclul menstrual. De exemplu, medicamentele psihotrope, cum ar fi antidepresivele (Fevarin - fluvoxamină face parte din această clasă) și anxioliticele (Anxiar - lorazepam), pot influența nivelurile hormonale sau pot interacționa cu mecanismele corpului care reglează ciclul menstrual.
Trittico (trazodonă) este un alt antidepresiv care este uneori utilizat fărăr rețetă pentru a trata insomnia. Deși nu este un efect secundar comun, este posibil ca și acest medicament să influențeze ciclul menstrual la unele persoane.
Având în vedere că ai observat o schimbare semnificativă în ciclul tău menstrual după începerea tratamentului cu Trittico și că ai avut menstruații neregulate sau mai lungi decât în mod obișnuit, ar fi prudent să discuți aceste observații cu medicul tău. Este important să îi informezi despre toate schimbările pe care le-ai observat de când ai început tratamentul.
Medicul tău ar putea dori să evalueze mai amănunțit situația pentru a determina dacă schimbările menstruale sunt cauzate de medicamente sau dacă există alte cauze care trebuie investigate. Acest lucru ar putea implica ajustarea dozelor de medicament, schimbarea medicației sau efectuarea unor teste suplimentare pentru a exclude alte posibile cauze ale neregularităților menstruale.
Până la consultul medical, ar putea fi de ajutor să ții un jurnal al ciclului tău menstrual și al simptomelor asociate, precum și note despre cum te simți în legătură cu tratamentul actual pentru anxietate și somn. Aceste informații pot fi foarte utile pentru medicul tău în evaluarea situației și în luarea deciziilor terapeutice.
Trittico (trazodonă) este un alt antidepresiv care este uneori utilizat fărăr rețetă pentru a trata insomnia. Deși nu este un efect secundar comun, este posibil ca și acest medicament să influențeze ciclul menstrual la unele persoane.
Având în vedere că ai observat o schimbare semnificativă în ciclul tău menstrual după începerea tratamentului cu Trittico și că ai avut menstruații neregulate sau mai lungi decât în mod obișnuit, ar fi prudent să discuți aceste observații cu medicul tău. Este important să îi informezi despre toate schimbările pe care le-ai observat de când ai început tratamentul.
Medicul tău ar putea dori să evalueze mai amănunțit situația pentru a determina dacă schimbările menstruale sunt cauzate de medicamente sau dacă există alte cauze care trebuie investigate. Acest lucru ar putea implica ajustarea dozelor de medicament, schimbarea medicației sau efectuarea unor teste suplimentare pentru a exclude alte posibile cauze ale neregularităților menstruale.
Până la consultul medical, ar putea fi de ajutor să ții un jurnal al ciclului tău menstrual și al simptomelor asociate, precum și note despre cum te simți în legătură cu tratamentul actual pentru anxietate și somn. Aceste informații pot fi foarte utile pentru medicul tău în evaluarea situației și în luarea deciziilor terapeutice.
De când am început cu trittico de atunci sa dereglat pana acum nu am avut probleme!
Faptul ca menstruatia a tinut 10 zile e foarte posibil sa nu tina de Trittico. Mergeti la controlul gonecologic anual si faceti ecografie intravaginala pentru a afla cauzele.
Am vb cu doctora ginecologie și mia zis ca este posibil de la antidepresive
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 5Dereglare a ciclului, picioare umflate, etc
- 4intarziere menstr.dupa pauza pilule=dereglare sau sarcina ?
- 4dereglare menstruala
- 4Ciclu menstrual dereglat
- 4Ciclu dereglat dupa oprirea anticonceptionalelor
- 4rigevidon-data urmatoarei menstruatii?
- 1dereglari escapelle
- 4sangerari, menstruatie data peste cap..
- 2Dereglare menstruatie dupa chiuretaj
- 1dereglare ciclu menstrual
- 1menstruatie mai devreme...vreau bebe
- 0Ciclu menstrual
- 0Menstruație dereglată
- 0Menopauza
- 0Sangerari vaginale
- 0Sangerare anormala
- 0Am sarcina extrauterina, sau este altceva?
- 2Dereglari menstruale
- 2Menstruatie 10 zile
- 3Probleme menstruale
Mai multe informații despre: dereglarea menstruatiei
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: