va rog mult!!
Buna.am avut cu mult timp niste probleme mai mari de alimentatie...acum nu pot sa zic k mai am.Am 15 ani si 1.68 cm..Pot sa zic ca mananc sanatos...am renuntzat la mezeluri si sucuri acidulate cu zahar etc...si la fast fooduri.cateodata mai mananc pizza..Mananc in fiecare zi 500 g iaurt cu cereale, 6 felli de paine 5 fructe 1 friptura pe gratar si legumeCam asha: dim 500 g iaurt cu 50 g cereale.cu zahar, dupaia 1 banana si ink ceva alt fruct, la pranz 1 salata cu jumatate piept de pui sau un macrou, sau vita, cu 2 felii de paine, dupa amiaza 100 g ciocolata, si pe la 6 mananc 4 felli de paine cu unt de arahide...iar dupa 6 mananc fructe.dar pe langa astea mai mananc 100 de g de ciocolata.sau alune..Ca dulce mananc doar fructe ciocolata atat k am auzit ca ciocolata e sanatoasa.Si cateodata mai mananc is ticksuri cu cusan care aia nu cred k conteaza atat de tare.Este bine cum nanac pentru varsta si inaltimea mea?m-as putea ingrasa daca as continua sa mananc asha?eu incerc sa mananc sanatos sper k reusesc..dar ciocolata aia.hm :):):)))))dupa parerea mea nu cred k are f mare importantza :)
2 comentarii
Din ceea ce descrii, regimul alimentar este echilibrat si respecta piramida alimentara care spune ca baza - 40% ar trebui sa fie cerealele si painea integrala, urmate de legume si fructe 30%, lactate si branzeturi 20%, carne (macra)10%. In varful piramidei, sub 5% sunt dulciurile concentrate (zahar, prajituri). Ciocolata, in special ciocolata neagra este sanatoasa in moderatie. E grozav ca ai renuntat la alimente tip fast-food si cola, acestea sunt nesanatoase si conduc la crestere in greutate. De asemenea, pe langa o alimentatie corecta trebuie sa practici un sport sau sa faci exercitiu fizic 30-60 minute zilnic pentru a te mentine intr-o stare optima.
Eu ti-as recomanda sa mananci 100% pe zi. Dimineata trebuie sa mananci cel mai mult adica un 50% la amiaza un 30% si seara 20%. Ar trebuii sa mananci mai multe cereale sa bei cacao cu lapte si sa mananci oua fierte. Si iti mai dau un sfat sa te bronzezi pentru ca soarele contine vitamina D si vitamina D ajuta la crestere. Somnul este foarte important. Si eu la varsta de 15 ani ama avut 1, 73m si 69 kg. acuma am 16 ani si 1, 78 si 75 kg. Vrei sa iti spun ce am mancat lactate, carne, dulciuri si bautura mea zilnica este coca-cola. Ti-as mai recomanda si niste vitamine A, B1, B2, C, E, D.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte recente din această secțiune:
- 1Voi mai beți Cola?Suntem oameni ultraprocesati
- 2Adevarul despre paine
- 1Cafea naturala vs cafea 3 in 1
- 0Capcanele și fața ascunsă a industriei alimentare
- 1Apă alcalină
- 5Sfaturi despre alimente. Pro sau contra.
- 1Motivează o carte buna de nutritie?Ce efect ar trebui sa aiba o carte buna de nutritie?
- 1Cum sa ma ingras ?
- 1Ajuta-ti ficatul
- 2Gâlmă pe antebrat