Va rog, daca ma puteti ajuta cu un sfat! Va multumesc! dureri severe la labele picioarelor
Buna! Ma numesc Adrian, am 43 de ani si de cateva zile, am niste dureri severe la labele picioarelor partea superioara (nu talpile), la piciorul drept, durerea urca mai sus de glezna. Talpile au inceput sa fie reci, lucru cu care nu m am comfruntat inainte. In acelasi timp am furnicaturi la picioare si maini si o mancarime usoara pe tot corpul. Cu un an inainte am avut o durere in partea dreapta sub coasta, durere care radia pe spate in sus pana la omoplat. Am facut multe investigatii: analize de sange, CT, ultrasound si mi s a spus ca toate sunt ok si poate fi ceva nerv. Acum o luna a inceput durerea de picioare, dimineata cand ma ridicam din pat, dar nu era in fiecare dimineata. Lucrurile s au inrautatit, astfel ca acum apare durerea seara si tine cat e noaptea de lunga. Am facut acum 2 zile analize de sange si inca nu am primit rezultat.
Va rog, daca ma puteti ajuta cu un sfat. Va multumesc anticipat.
Am sa va tin la curent cum decurg lucrurile. Multa sanatate la toata lumea!
Va rog, daca ma puteti ajuta cu un sfat. Va multumesc anticipat.
Am sa va tin la curent cum decurg lucrurile. Multa sanatate la toata lumea!
10 comentarii
Buna seara,
Va rog sa ma scuzati, dar nu am reusit sa inteleg tocmai esentialul:
- greutate/inaltime, status ocupational si sportiv, eforturi practicate zilnic;
- antecedente traumatice, reumatologic/inflamatorii, neurochirurgicale, metabolice etc.
Asteptam elemente relevante.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Va rog sa ma scuzati, dar nu am reusit sa inteleg tocmai esentialul:
- greutate/inaltime, status ocupational si sportiv, eforturi practicate zilnic;
- antecedente traumatice, reumatologic/inflamatorii, neurochirurgicale, metabolice etc.
Asteptam elemente relevante.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Multumesc pentru raspuns. Inaltimea e 1.73, greutatea 97 kg, in fiecare zi fac miscare cel putin 45 min-o ora. Exceptand ultimul an, nu am avut probleme de sanatate. Tocmai am fost sunat ca analizele de sange pentru rinichi au iesti ok.
Cineva apropiat mi a spus ca poate fi un nerv de la coloana vertebrala. Eu ma tem sa nu fie insuficienta renala, datorita careia, acidul uric sa ramana in organism. Dupa o perioada de stat, cand ma pun am o durere insuportabila la picioare, imi pocnesc toate oasele din degetele de la picioare, simt furnicaturi si ziua, la maini si picioare, si picioarele imi sunt tot reci.
Cineva apropiat mi a spus ca poate fi un nerv de la coloana vertebrala. Eu ma tem sa nu fie insuficienta renala, datorita careia, acidul uric sa ramana in organism. Dupa o perioada de stat, cand ma pun am o durere insuportabila la picioare, imi pocnesc toate oasele din degetele de la picioare, simt furnicaturi si ziua, la maini si picioare, si picioarele imi sunt tot reci.
Raspunsul este mult mai simplu decat vi-l imaginati:
- efortul fizic descris este fabulos pentru cele 30 kg in exces;
- greutatea excesiva si efortul excesiv distrug definitiv articulatiile, care se prabusesc si devin dureroase;
- simptomele descrise sunt tipice piciorului diabetic (la greutatea D-voastra sunteti 100% diabetic).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
- greutatea excesiva si efortul excesiv distrug definitiv articulatiile, care se prabusesc si devin dureroase;
- simptomele descrise sunt tipice piciorului diabetic (la greutatea D-voastra sunteti 100% diabetic).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Multumesc pentru informatii! Multa sanatate va doresc!
Multumesc pentru informatii! Multa sanatate va doresc! Vreau sa va spun ca sunt departe de a fi diabetic, bazat pe analizele care le am facut saptamana trecuta in cate inclusa si glicemia. Am doar masa osoasa grea, iar daca ar trebui sa dau 30 kg jos, as arata ca un schelet probabil. Totusi va dau dreptate ca trebuie sa dau jos peste 10 kg.
Eu am avut o criza care a durat in jur de 3-4 zile criza care a aparut din cauza ca am luat o combinatie de vitamine: magneziu, B12si D. In plus am purtat la munca o pereche de pantofi de lucra care m-au jenat. Pot sa va spun asta pentru ca din moment ce am incetat sa mai iau acele vitamine, am ajuns sa pot umbla si nu mai am dureri.
Va multumesc inca odata pentru efortul de a raspunde la mesaje.
Eu am avut o criza care a durat in jur de 3-4 zile criza care a aparut din cauza ca am luat o combinatie de vitamine: magneziu, B12si D. In plus am purtat la munca o pereche de pantofi de lucra care m-au jenat. Pot sa va spun asta pentru ca din moment ce am incetat sa mai iau acele vitamine, am ajuns sa pot umbla si nu mai am dureri.
Va multumesc inca odata pentru efortul de a raspunde la mesaje.
Puteti discuta cu diabetologi bine informati.
Diabetul de tip 2 nu se diagnosticheaza prin analize de sange (glicemie sau alte analize), ci prin doi parametri: greutate/inaltime si circumferinta abdominala.
Multumesc pentru intelegere.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Diabetul de tip 2 nu se diagnosticheaza prin analize de sange (glicemie sau alte analize), ci prin doi parametri: greutate/inaltime si circumferinta abdominala.
Multumesc pentru intelegere.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
E prima data cand aud ca, clasificarea diabeticilor se face dupa alte criterii decat analizele de sange.
Nu va contrazic, ci doar vreau sa va spun ca aici unde locuiesc, in Ontario Canada, diabeticii sunt depistati exclusiv dupa analizele de sange. Eu, nu am avut probleme de sanatate in trecut, astfel ca nu m am gandit vreodata sa aleg ce mananc. Situatia prin care am trecut m a pus pe ganduri, si am sa ma ambitionez sa slabesc. Durerea din picioare nu o mai am, insa totusi dupa mese simt o usoara mancarime de piele. Mentionez ca am schimbat dieta.
Eu v-as ruga, daca ati putea sa mi da ti un sfat, ce ati face daca ati fi in situatia mea.
Cu stima va multumesc pentru timpul acordat!
Nu va contrazic, ci doar vreau sa va spun ca aici unde locuiesc, in Ontario Canada, diabeticii sunt depistati exclusiv dupa analizele de sange. Eu, nu am avut probleme de sanatate in trecut, astfel ca nu m am gandit vreodata sa aleg ce mananc. Situatia prin care am trecut m a pus pe ganduri, si am sa ma ambitionez sa slabesc. Durerea din picioare nu o mai am, insa totusi dupa mese simt o usoara mancarime de piele. Mentionez ca am schimbat dieta.
Eu v-as ruga, daca ati putea sa mi da ti un sfat, ce ati face daca ati fi in situatia mea.
Cu stima va multumesc pentru timpul acordat!
Problema diabetului de tip 2 este ca analizele specifice (glicemie etc) se modifica uneori foarte tarziu in evolutia bolii, atunci cand pacientul ajunge deja la complicatiile specifice (orbire, insuficienta renala, infarct miocardic, gangrena piciorului).
Prin urmare, cei doi parametri: greutatea/inaltime si circumferinta abdominala sunt criteriile majore de diagnostic ce sunt luate in considerare de diabetologia moderna.
Exista, insa, o problema de tip "corectitudine politica": poti sa-ti pierzi dreptul de libera practica daca-i spui unui pacient ca este supra-ponderal, fiind considerata o discriminare.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Prin urmare, cei doi parametri: greutatea/inaltime si circumferinta abdominala sunt criteriile majore de diagnostic ce sunt luate in considerare de diabetologia moderna.
Exista, insa, o problema de tip "corectitudine politica": poti sa-ti pierzi dreptul de libera practica daca-i spui unui pacient ca este supra-ponderal, fiind considerata o discriminare.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Buna din nou! Am fost azi la urgente la spital pentru ca tot nu scap de furnicaturile de la picioare si maini si maini si picioare reci.Mi s au facut analize de sange inca odata si la ultrasounds mi a controlat rinichii, ficatul si vezica biliara. Cand mi au luat glicemia a fost 5.4, tensiune 80/ 100 cuu 55 bataile inimii. Mi au luat si test de urina. Mi au dat drumul si mi au zis ca nu am nimic suspect sau ceva care sa nu fie in limite normale. Mi au spus ca poate fi ceva pe sistemul nervos.
Nu mai inteleg nimic, furnicaturile si temp rece din maini si de la picioare tot nu pleaca.
Mi am amintit ca saptamana trecuta am luat o combinatie de vitamine magneziu, vitamina d si b12, indrumat de un naturist.
Am citit ca exista sansa sa dauneze aceste vitamine daca se iau prea mult.
Va rog sa mi spuneti ce ati face in locul meu daca ati fi intr o stare ca a mea si intr o tara straina unde ti se spune ca toate s ok. Va multumesc!
Nu mai inteleg nimic, furnicaturile si temp rece din maini si de la picioare tot nu pleaca.
Mi am amintit ca saptamana trecuta am luat o combinatie de vitamine magneziu, vitamina d si b12, indrumat de un naturist.
Am citit ca exista sansa sa dauneze aceste vitamine daca se iau prea mult.
Va rog sa mi spuneti ce ati face in locul meu daca ati fi intr o stare ca a mea si intr o tara straina unde ti se spune ca toate s ok. Va multumesc!
Buna ziua,
V-am raspuns mai sus.
Va repet:
"Raspunsul este mult mai simplu decat vi-l imaginati:
- simptomele descrise sunt tipice piciorului diabetic (la greutatea D-voastra sunteti 100% diabetic)."
Prin urmare, logic, trebuie doar sa reduceti la minimum eforturile fizice si sa scapati de excesul ponderal.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
V-am raspuns mai sus.
Va repet:
"Raspunsul este mult mai simplu decat vi-l imaginati:
- simptomele descrise sunt tipice piciorului diabetic (la greutatea D-voastra sunteti 100% diabetic)."
Prin urmare, logic, trebuie doar sa reduceti la minimum eforturile fizice si sa scapati de excesul ponderal.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3Dureri laba piciorului drept
- 9Ma doare un os situat lateral deasupra tălpii piciorului
- 3Problema la laba piciorului drept
- 5Dureri laba piciorului cand merg
- 8Durere laba piciorului drept + glezna
- 3Dureri laba piciorului
- 3Dureri laba piciorului +glezna intense in repaus
- 3Durere intensa laba piciorului
- 1Durere picior
- 3Durere laba piciorului
- 1Durere pe fața dorsală a labei piciorului