Durere la laba piciorului stang

28-05-2023
ionica18
Nu este medic/terapeut
ionica18
Buna Ziua.Am o durere la laba piciorului stang luni fac 2 saptamani mai ales cand merg(trebuie sa fortez piciorul pentru a merge).Am fost si la medicul de familie care mi ar fi spus ca s-ar putea sa fie de la incaltaminte (dar eu nu cred acest gen de adidasi ii port de mai bine de 10 si nu am avut nimic).Chiar daca nu ies o saptamana afara din casa durerea tot nu trece, deci e ceva logic ca nu are cum sa fie de la adidasi.Am fost si la radiologie nu mi-a gasit nimic m-am dat si cu doua alifi (una dintre ele fastum gel) am luat si alflamil si tot nu trece.Se vede asa la piciorul stang venele un pic iesite mai in afara de cat de la dreptu si cand ma ung cu alifie doare tare cand ma apas ! Chiar nu stiu ce as putea avea ca nu m-am confruntat cu asa ceva niciodata si sunt cam disperat si incepe sa imi fie frica deja.Va rog sa imi spuneti unde sa ma duc si ce as putea face, sau ce as putea sa am!
7 comentarii
0
28-05-2023, ora 17:50
ionica18
Nu este medic/terapeut
ionica18
Pe forumul asta chiar nu raspunde nimeni!
0
28-05-2023, ora 20:11
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara
In nici una dintre situatii nu sunt utile unguentele sau pastilele.
Exista mii de cauze posibile ale suferintei D-voastre.
Raspunsul precis poate fi aflat, evident, numai prin examinare clinica directa (cum altfel?). Radiografia are valoare zero in absenta examinarii clinice precise.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Institutul Piciorului
0
28-05-2023, ora 21:50
ionica18
Nu este medic/terapeut
ionica18
Buna seara.Dar dupa simptomele pe care le am si ca ma doare si cand merg si cand apas in acel loc nu ati putea stii macar aproximativ de la ce ar fi cauza!
0
28-05-2023, ora 22:01
Dr. Marius Uscatu
Dr. Marius Uscatu
Da, la modul aproximativ, dupa descrierea D-voastra pot exista mii de cauze diferite.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Institutul Piciorului
0
31-05-2023, ora 03:10
student_anulV
Nu este medic/terapeut
student_anulV
Bună ziua.

Desigur examenul clinic nu poate să se facă online, dar sunt anumite lucruri la care am putea răspunde:

1. Este piciorul umflat? Roșu? Este vreo rană deschisă? Vânătaie? Orice diferit? Piciorul mai alb decât celălalt? Încercați să vă analizați picioarele cu atenție pe amandouă și să spuneți dacă sunt la fel.
2. Unde exact este durerea? Spre degetul mare? Spre gleznă?
3. Puteți merge? Pe călcâie? Pe vârfuri?

Un lucru pot să vă spun cu siguranță și acela este că la radiografie s-ar fi văzut lichid/sânge dacă era fractură și dacă era o fractură minusculă. Ați putea totuși să puneți radiografia să o văd? În câte proiecții este făcută? Câteodată calitatea radiografiei nu este excelentă și se pot rata niște lucruri. Mai ales dacă nu tot este fotografiat. Multă sănătate!
0
02-06-2023, ora 12:39
ionica18
Nu este medic/terapeut
ionica18
Buna ziua ! Pare un pic mai ridicat ca stangul si cand il ating ma ustura si doare, si nu prea pot calca pe el ca ma doare.Durerea merge si spre glezna si spre degete e ca un cui infipt acolo.Mai ales cand apas sa ma dau cu alifie doare foarte rau.Mai mult ma las pe dreptul si cand calc pe stangu merg un pic inclinat ca daca las toata puterea in el ma doare foarte tare.Pe radiografie scrie la inceput:nu se evidentiaza leziuni osoase posttraumatice si mai jos scrie Calcificare calcaneana la nivelul insertiei tend Achilian.
0
05-06-2023, ora 17:34
Dr. Marius Uscatu
Dr. Marius Uscatu
Raspunsul precis poate fi aflat, evident, numai prin examinare clinica directa (cum altfel?). Radiografia are valoare zero in absenta examinarii clinice precise.
Pot exista mii de leziuni traumatice, iar multe dintre ele "scapa" de obicei analizei efectuate de catre medicul radiolog.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Institutul Piciorului
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: