Urgent - fetita de 5 ani care odata pe saptamana se ineaca

23-05-2018
Username4
Nu este medic/terapeut
Username4
Buna ziua, am o fetita de 5 ani care odata pe saptamana se ineaca ( ea spune ca ii vine saliva inapoi sau sucul).se ineaca numai in cursul zilei si nu pot sa spun ca imediat dupa o anumita masa sau ceva...adica de la masa pana la inecatul ei sa spunem ca e 1 ora -1 ora jumate...de fel e in picioare sau sta in fund atunci cand se ineaca... atunci cand o intreb spune ca ia venit inapoi saliva sau depinde sucul/ apa... nu stiu ce ar putea fi... eu sunt o mamica mai panicata si mie frica sa nu pateasca ceva de la aceste inecuri... de acea intreb ce ar putea fi??? Ori ii vine inapoi asa cum spune ea?? Ori i se duce invers saliva ???... treb sa ma panichez ?? Poate pati ceva copilul?? Si ce ar putea fi
Multumesc!
1 comentarii
0
24-05-2018, ora 15:36
Dr. Eugenia Vitan
Pediatrie, Alba-Iulia
Dr. Eugenia Vitan
Buna ziua
Refluxul gastro-esofagian se pare ca este mai frecvent, in randul copiilor si adultilor care au accese de tuse fara explicatie, decat s-a diagnosticat in realitate. Da, se poate materializa in orice moment al zilei, deci la distanta de alimentare, si, in orice pozitie a corpului.
Ar ajuta-o daca ar servi mese cu continut redus si dese, iar dupa mancare cca 1, 5-2 ore sa nu faca activitati ce presupun contractii ale burtii. Nu ii va influenta negativ dezvoltarea si pe masura ce creste vor disparea accesele de "inecare".
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul