Ureche infundata + durere surda
Buna seara. In jur de acum 1 saptamana si ceva, am calatorit cu avionul. De atunci, una din urechi nu functioneaza corect. Si anume, la primele cateva zile, aceasta nu se desfunda deloc, acum s-a mai desfundat insa nu la capacitate maxima. Se mai desfunda, apoi daca casc, inghit, iar se infunda, si tot asa parca se joaca cu mine. Am fost la 2 orelisti, unul din ei mi-a zis sa fac o radiografie Schuller fiindca as fi suspect de otomastoidita iar altceva nu are ce sa imi faca, (?!?!?!) iar celalalt, a presupus ca am trompa lui Eustachio infundata, fiindca in ureche nu se vedea nimic suspect, doar putin timpanul citez, 'suferind', si mi-a dat sa pun picaturi Maxidex in ureche, Bixtonim in nas, Movalis ca antiinflamator si Borenar. Am facut asta dar degeaba, tot asa e, ba chiar se inrauteste cateodata situatia. Daca pun sare calda (asa m-am gandit eu), urechea se desfunda cateva ore, dar dupa, se infunda iar, mai ales daca casc/inghit. Ce mai este de facut ? Durerile incep sa fie mai intense decat la inceput, si doare putin si osul mastoid.
Inca o precizare, cealalta ureche a fost operata chiar de mastoidita insa cea cu problemele actuale a fost intotdeauna sanatoasa. O fi fost avionul doar o coincidenta si de fapt am ceva mai grav ? Desi toate schimbarile de auz se petrec doar cand casc/inghit. Ca varsta, am 28 ani. Multumesc mult in avans !
Inca o precizare, cealalta ureche a fost operata chiar de mastoidita insa cea cu problemele actuale a fost intotdeauna sanatoasa. O fi fost avionul doar o coincidenta si de fapt am ceva mai grav ? Desi toate schimbarile de auz se petrec doar cand casc/inghit. Ca varsta, am 28 ani. Multumesc mult in avans !
23 comentarii
medicul 2.. are dreptate
este un catar tubar si trompa lui eustache nu functioneaza corect
continui tratamentul
citesti ce am mai scri s pe forum despre CATAR TUBASR sau OTITA SEROASA
tre sa continui sa incalzesti urechea, sa folosesti gume de mestecat
sa excluzi din alimentatie toate alimentele acre, acide, citrice
care mentin inflamatia idn faringe
este un catar tubar si trompa lui eustache nu functioneaza corect
continui tratamentul
citesti ce am mai scri s pe forum despre CATAR TUBASR sau OTITA SEROASA
tre sa continui sa incalzesti urechea, sa folosesti gume de mestecat
sa excluzi din alimentatie toate alimentele acre, acide, citrice
care mentin inflamatia idn faringe
Multumesc mult pentru raspuns. Nu am inteles bine, in faringe ? Faringele nu se afla in gat ? Insa durerea aceasta surda, ca nu este o durere tare, in spatele urechii ar trebui sa ma ingrijoreze, sau este normala in aceste cazuri ?
Si inca ceva, mi se pare ca dupa ce pun acele picaturi Maxidex, starea urechii se inrautateste. Am uitat sa va specific ca am facut si niste aerosoli cu gentamicina la medicul ORL-ist, medicul 2, cu gentamicina si nu stiu cu mai ce, care am vazut ca e antibiotic. Teoretic ar trebui sa ma duc si azi. Face bine, sau mai bine nu mai fac ? Si inca ceva, in loc de Nostamine pentru nas cum mi-a dat doctorita pe reteta am luat Bixtonim, am facut rau ? Nu de alta, dar am nasul infundat destul de des si nu prea trece. Am citit in unul din articolele dvs cum ca urechea se poate incalzi cu un uscator de par ? Cum adica mai exact ? Deoarece aerul este prea fierbinte pentru a intra in cavitate. Multumesc mult in avans !
Si inca ceva, mi se pare ca dupa ce pun acele picaturi Maxidex, starea urechii se inrautateste. Am uitat sa va specific ca am facut si niste aerosoli cu gentamicina la medicul ORL-ist, medicul 2, cu gentamicina si nu stiu cu mai ce, care am vazut ca e antibiotic. Teoretic ar trebui sa ma duc si azi. Face bine, sau mai bine nu mai fac ? Si inca ceva, in loc de Nostamine pentru nas cum mi-a dat doctorita pe reteta am luat Bixtonim, am facut rau ? Nu de alta, dar am nasul infundat destul de des si nu prea trece. Am citit in unul din articolele dvs cum ca urechea se poate incalzi cu un uscator de par ? Cum adica mai exact ? Deoarece aerul este prea fierbinte pentru a intra in cavitate. Multumesc mult in avans !
1 faringele este in gat si se extinde in sus pana unde incep urechile si ajunge in spatele nasului, , , muschii faringelui sunt prinsi de craniu..de osul mastoidian care se afla in spatele urechii..si orice inflamatie a faringelui poate da dureri si in urechi
2 in rest pui prea multe intrebari copilaresti
mai documenteazate.. mai include si logica..
ca exemplu... Uscatorul de par se poate tine mai departe de ureche ca aerul sa ajunga cald.. nu fierbinte
3 mergi la med.ORL.. pentru tratament local( aerosoli) pana la vindecare
2 in rest pui prea multe intrebari copilaresti
mai documenteazate.. mai include si logica..
ca exemplu... Uscatorul de par se poate tine mai departe de ureche ca aerul sa ajunga cald.. nu fierbinte
3 mergi la med.ORL.. pentru tratament local( aerosoli) pana la vindecare
Ok, multumesc pentru raspunsuri. Continui cu tot tratamentul, aerosoli, picaturi, etc. O metoda veche pe care mi-a recomandat-o doctorul cand m-am operat la cealalta ureche acum ceva timp, a fost sa stau cu urechea langa o veioza (bec), care emana caldura, cred ca asa voi face si acum. Din pacate cel putin pana azi, nu este nicio imbunatatire, si mi-e frica fiindca in martie voi fi nevoit sa zbor iar cu avionul. Cam in cat timp ar trebui teoretic, rezolvata problema ? Este si ft frustrant, mai ales ca oricum cu cealalta nu mai aud bine din cauza operatiilor. Multumesc !
1. vindecare depinde de starea mucoasei nazale si calitatea respiratiei nazale
sau de inflamatia din faringe... daca tratezi corect cauza o sa se desfunde urechea.
2 la decolare si aterizare tre sa ai nasul perfect desfundat si permanent sa consumi guma de mestecat
sau de inflamatia din faringe... daca tratezi corect cauza o sa se desfunde urechea.
2 la decolare si aterizare tre sa ai nasul perfect desfundat si permanent sa consumi guma de mestecat
Multumesc de raspunsuri. Din fericire ultimele 1-2 zile urechea a fost mai bine, cu episoade clare de desfundare. Chiar in aceste zile am facut si o audiograma tonala liniara si o timpanograma, ambele iesind foarte bine.
Insa, de ieri, a revenit in forta problema, acum ureche pocnind la absolut orice cascat/inghitit, inclusiv reaparand acele dureri. Daca misc in zona maxilarului dreapta, parca aud in ureche acele miscari. Tratamentul NU l-am intrerupt nici in perioada in care totul a mers bine, si inca il continui, dar, usor usor, parca imi pierd speranta ca se va mai rezolva urechea. Poate exagerez, dar..sunt un pic speriat mai ales ca in martie voi pleca din tara pentru o perioada mai lunga de timp, si acolo mai greu cu tratamentele. Sa nu uit, si nasul a devenit infundat mai tot timpul, curge des, dar nu pun mai mult de 2 ori/zi Nostamine ca cica atat am voie maxim pe zi !
Mai exista si altceva ce pot face in afara de actualul tratament care consta in Borenar, Nostamine in nas de 2 ori/zi, incalzire locala a urechii si aerosoli cu gentamicina si ACC ?
Insa, de ieri, a revenit in forta problema, acum ureche pocnind la absolut orice cascat/inghitit, inclusiv reaparand acele dureri. Daca misc in zona maxilarului dreapta, parca aud in ureche acele miscari. Tratamentul NU l-am intrerupt nici in perioada in care totul a mers bine, si inca il continui, dar, usor usor, parca imi pierd speranta ca se va mai rezolva urechea. Poate exagerez, dar..sunt un pic speriat mai ales ca in martie voi pleca din tara pentru o perioada mai lunga de timp, si acolo mai greu cu tratamentele. Sa nu uit, si nasul a devenit infundat mai tot timpul, curge des, dar nu pun mai mult de 2 ori/zi Nostamine ca cica atat am voie maxim pe zi !
Mai exista si altceva ce pot face in afara de actualul tratament care consta in Borenar, Nostamine in nas de 2 ori/zi, incalzire locala a urechii si aerosoli cu gentamicina si ACC ?
trebuie sa stii ca nu numai nasul influenteaza functionalitatea trompei lui Eustache
mucoasa faringelui, daca este inflamata de la un reflux gastro=esofagian
de la mancare acra, sucuri, fructe citrice, otet..s.a TOT poate afecta urechea prin faptul ca inflamatia urca pana in rinofaringe
asa ca poate asta e cauza ca arecidivat problema????
mucoasa faringelui, daca este inflamata de la un reflux gastro=esofagian
de la mancare acra, sucuri, fructe citrice, otet..s.a TOT poate afecta urechea prin faptul ca inflamatia urca pana in rinofaringe
asa ca poate asta e cauza ca arecidivat problema????
Buna seara. Multumesc mult pentru raspunsul prompt. Reflux gastric nu cred ca am. Adica, mai imi vine mancarea inapoi, dar ft rar. Fructe, citrice, nu prea consum, la fel, nici otet. Insa, nu ar trebui sa am si alte simptome daca as avea astfel de probleme (cu faringele) ? Problema incepe sa devina ft sacaietoare si nu mai suport pocniturile si trosniturile. Ce as mai putea face ? Multumesc mult ! Oare sa ma sperii de altcv mai grav, gen mastoidite sau altele ?
corect
este sa gasesti un medic ORL.. care stie ce are de facut si sa mergi la el pana la vindecarea completa
este sa gasesti un medic ORL.. care stie ce are de facut si sa mergi la el pana la vindecarea completa
Buna ziua. Da, asa este corect, insa, nu gasesc. Toti doctorii se uita in ureche, vad ca e bine, si cand vad ca si daca audiograma si timpanograma sunt bune, si nu curge, spun ca nu am nimic si ca nu este cazul sa ma ingrijorez. Tratamentul inca il mai continui, dar cred eu ca degeaba. Urechea de bine de rau, este mai binisor, la modul ca nu mai am absolut nicio durere, si se desfunda mai des ca inainte, dar si infundata este foarte des (cel putin 5 ore pe zi).
Am ajuns sa cred ca unii doctori (cei la care am fost eu), daca nu e ceva mai grav, de operat sau cine stie ce, nu se baga (ca si taximetristii la cursele scurte). Toti in schimb imi zic sa iau antiinflamatoare si sa mestec guma. Asta fac de 2 saptamani si degeaba, am si avut probleme cu stomacul din cauza antiinflamatoarelor. Nu stiu ce sa mai fac, unde sa ma duc. Dvs nu cunoasteti pe cineva in Bucuresti care credeti ca s-ar ocupa cum trebuie de un astfel de caz ? Sau daca nu, poate imi spuneti dvs un tratament exact ? Acum, daca timpanograma a iesit buna, adica practic nu este lichid in spatele timpanului, poate sa ramana in picioare diagnosticul de catar ototubar ? Mentionez ca si timpanograma si audiograma au fost facute (culmea) intr-un moment cand urechea era desfundata !
Multumesc mult !
Am ajuns sa cred ca unii doctori (cei la care am fost eu), daca nu e ceva mai grav, de operat sau cine stie ce, nu se baga (ca si taximetristii la cursele scurte). Toti in schimb imi zic sa iau antiinflamatoare si sa mestec guma. Asta fac de 2 saptamani si degeaba, am si avut probleme cu stomacul din cauza antiinflamatoarelor. Nu stiu ce sa mai fac, unde sa ma duc. Dvs nu cunoasteti pe cineva in Bucuresti care credeti ca s-ar ocupa cum trebuie de un astfel de caz ? Sau daca nu, poate imi spuneti dvs un tratament exact ? Acum, daca timpanograma a iesit buna, adica practic nu este lichid in spatele timpanului, poate sa ramana in picioare diagnosticul de catar ototubar ? Mentionez ca si timpanograma si audiograma au fost facute (culmea) intr-un moment cand urechea era desfundata !
Multumesc mult !
mergi la clinica NOVA la dr. VOda Ioana
Buna ziua. Pana la urma am fost la Dr. Mocanu, la clinica dumnealui. Mi-a spus ca intr-adevar, am catar ototubar, trauma barometrica, si mi-a dat urmatorul tratament: Bioparox, pentru nas si gat 10 zile, Otipax de 2 ori/zi timp de 5 zile, si Hexoraletten N 10 zile. M-a pus sa tin mana la nas si sa suflu, si din cauza ca nu a pocnit nimic, a confirmat diagnosticul, in mod normal trebuia sa simt ceva in ureche, iar dupa, mi-a facut si o impedanta acustica. A spus ca timpanul urechii drepte este inca inflamat.
Ce mi-a mai spus care m-a ingrijorat, ca am cornetele ft mari, si m-a trimis sa fac o tomografie de etmoid si sfenoid in plan coronal. Tomografia o voi face sambata. Exista vreun risc, sa imi gaseasca ceva la nas ? Dumnealui a spus sa nu imi fac griji, urechea se va rezolva, dar acum imi fac probleme cu nasul..Ce s-ar putea diagnostica din aceasta tomografie ? Multumesc mult.
Ce mi-a mai spus care m-a ingrijorat, ca am cornetele ft mari, si m-a trimis sa fac o tomografie de etmoid si sfenoid in plan coronal. Tomografia o voi face sambata. Exista vreun risc, sa imi gaseasca ceva la nas ? Dumnealui a spus sa nu imi fac griji, urechea se va rezolva, dar acum imi fac probleme cu nasul..Ce s-ar putea diagnostica din aceasta tomografie ? Multumesc mult.
Buna ziua. Am facut si CT-ul, am luat rezultatele azi (duminica). Rezultatul m-a socat. La CT sinusuri spune asa:
- acumulari fluide la nivelul unor celule mastoidiene inferioare pe partea dreapta. In rest, cavitati sinusale normal pneumatizate.
La concluzii, scrie asa:
- Mastoidita acuta dreapta; modificari de mastoidita cronica la nivelul celulelor restante stangi. Aspect CT cerebral nativ fara particularitati. Mentionez ca la urechea stanga mi s-a efectuat o mastoidectomie radical modificata in 2013, de asta spune asta la urechea stanga. Insa problema este la urechea dreapta.
Intrebarea mea, este posibil chiar sa am mastoidita, si eventual sa fie nevoie Doamne fereste de vreo operatie ? Totusi, nu am trecut prin simptomele mastoiditei acute (pe internet am citit de febra, dureri mari, urechea sa curga.). Dureri am avut, dar mici, insa acum dupa tratament nu prea mai sunt deloc. Intre timp, urechea este mai bine, tot mai pocneste/plesneste si tot nu aud cum ar trebui sa aud, insa, episoadele de infundare ale urechii sunt din ce in ce mai rare. Va intreb pe dvs acum, fiindca la Dr. Mocanu am programare tocmai pe 27 februarie, si nu stiu daca voi putea urgenta intalnirea cu dumnealui, fiindca am inteles ca este ft ocupat.Daca doriti si se poate, va pot transmite raportul medical al CT-ului. Intre timp, continui tratamentul dat de dumnealui. Multumesc mult, as fi recunoscator pentru un raspuns.
- acumulari fluide la nivelul unor celule mastoidiene inferioare pe partea dreapta. In rest, cavitati sinusale normal pneumatizate.
La concluzii, scrie asa:
- Mastoidita acuta dreapta; modificari de mastoidita cronica la nivelul celulelor restante stangi. Aspect CT cerebral nativ fara particularitati. Mentionez ca la urechea stanga mi s-a efectuat o mastoidectomie radical modificata in 2013, de asta spune asta la urechea stanga. Insa problema este la urechea dreapta.
Intrebarea mea, este posibil chiar sa am mastoidita, si eventual sa fie nevoie Doamne fereste de vreo operatie ? Totusi, nu am trecut prin simptomele mastoiditei acute (pe internet am citit de febra, dureri mari, urechea sa curga.). Dureri am avut, dar mici, insa acum dupa tratament nu prea mai sunt deloc. Intre timp, urechea este mai bine, tot mai pocneste/plesneste si tot nu aud cum ar trebui sa aud, insa, episoadele de infundare ale urechii sunt din ce in ce mai rare. Va intreb pe dvs acum, fiindca la Dr. Mocanu am programare tocmai pe 27 februarie, si nu stiu daca voi putea urgenta intalnirea cu dumnealui, fiindca am inteles ca este ft ocupat.Daca doriti si se poate, va pot transmite raportul medical al CT-ului. Intre timp, continui tratamentul dat de dumnealui. Multumesc mult, as fi recunoscator pentru un raspuns.
radiologul care citeste rezultatul.. NU stie ca ai fost operat
Omul scrie ce vede..si acolo sunt schimbarile post interventie
in rest bucurate ca nu ai nimic la nas..si nu e cazul de interventii
Omul scrie ce vede..si acolo sunt schimbarile post interventie
in rest bucurate ca nu ai nimic la nas..si nu e cazul de interventii
Pai chiar daca am fost operat de mastoidectomie la urechea stanga, este justificat diagnosticul de 'mastoidita acuta' la urechea dreapta ? Ca la urechea dreapta s-a dat acest diagnostic, nu la cea operata, adica cea stanga. La cea dreapta nu am fost niciodata operat, de fapt niciodata nu am avut probleme cu ea, pana la aceasta calatorie cu avionul, este posibil ca operatia la urechea stanga sa modifice sau sa aibe efecte si asupra mastoidului drept ? Ar fi super sa fie asa, mi-ati lua o piatra de pe inima ! Multumesc mult si mai astept daca se poate o confirmare. O seara placuta !
nu.. nu se justifica diagnosticul de mastoidita acuta pe dreapta
dar o acumulare de lichid ( otita seroasa) poate sa fie
dar o acumulare de lichid ( otita seroasa) poate sa fie
Am vorbit doctorul Mocanu si a zis sa stau linistit ca nu are cum sa fie mastoidita. Insa, tocmai saptamana viitoare ma poate primi cu rezultatele sa se uite si pana atunci stau ca pe ghimpi.
Daca va rog sa va transmit filmele pe o adresa de mail al CT-ului si raportul medical, sa imi spuneti o parere, va cer prea mult ? Multumesc inca odata si astept un raspuns.
Daca va rog sa va transmit filmele pe o adresa de mail al CT-ului si raportul medical, sa imi spuneti o parere, va cer prea mult ? Multumesc inca odata si astept un raspuns.
1 NU trebuie sa vad acele rezultate.. NU ajuta la nimic
2. ai facut ce am mai scris pe forum dspre Otite serase sau catar tubar???
( sa desfunzi bine nasul, sa faci insuflatii tubare, sa folosesti gume de mestecat, sa incalzesti urechile sa faci presiune cu degetul in ureche spre timpan?????_))
2. ai facut ce am mai scris pe forum dspre Otite serase sau catar tubar???
( sa desfunzi bine nasul, sa faci insuflatii tubare, sa folosesti gume de mestecat, sa incalzesti urechile sa faci presiune cu degetul in ureche spre timpan?????_))
Am inteles.
Da, am facut tot, exceptand insuflatiile tubare, care nu stiu exact ce reprezinta. In rest, am incalzit urechea, dupa am facut si treaba cu degetul, pun picaturi in nas, Bioparox si in nas si in ureche, si Otipax de 2/ori pe zi. O sa continui tratamentul, eu m-am speriat sa nu fie mastoidita acuta, cum scria desteapta de medic imagistic. Sper sa nu se adevereasca ce a scris acolo. O sa continui tratamentul, si o sa astept viitoarea programare la doctor.
Da, am facut tot, exceptand insuflatiile tubare, care nu stiu exact ce reprezinta. In rest, am incalzit urechea, dupa am facut si treaba cu degetul, pun picaturi in nas, Bioparox si in nas si in ureche, si Otipax de 2/ori pe zi. O sa continui tratamentul, eu m-am speriat sa nu fie mastoidita acuta, cum scria desteapta de medic imagistic. Sper sa nu se adevereasca ce a scris acolo. O sa continui tratamentul, si o sa astept viitoarea programare la doctor.
BIoparoxul..NU e corect
nu are efect de vasoconstrictie, nu desfuda nici nasul si nici trompa lui eustache. se Folosete BIorinil, olynth, vibrocil
dupa ce desfunzi nasul, il curati bine, te apuci cu ambele maine de nas, faci o presiune spre urechi ( asta este insuflatia tubara)
cand o sa treaca aerul spre urechi o sa simti diferenta
foloseste Borenar 1 tab seara
nu are efect de vasoconstrictie, nu desfuda nici nasul si nici trompa lui eustache. se Folosete BIorinil, olynth, vibrocil
dupa ce desfunzi nasul, il curati bine, te apuci cu ambele maine de nas, faci o presiune spre urechi ( asta este insuflatia tubara)
cand o sa treaca aerul spre urechi o sa simti diferenta
foloseste Borenar 1 tab seara
Multumesc. Voi incerca si asta. Am incercat sa fac aceasta manevra tinandu-ma de nas si creand presiune spre urechi. Insa, exact pe partea dreapta cu probleme, aerul imi iese sau imi forteaza ochiul drept. Nu stiu cat sa mai insist. Mi-e frica sa nu 'stric' ceva pe acolo. Dar daca spuneti ca este ok, voi insista mai mult. Multumesc !
nu prea e normal sa simti presiunea in Ochi
desfuunzi initial bien nasul cu sprey..si faci presiune..scurt...
desfuunzi initial bien nasul cu sprey..si faci presiune..scurt...
Banuiam si eu ca nu este normal sa simt presiune in ochi, insa, ce ar putea reprezenta acest lucru ? Ok, deci trebuie scurt ? Eu o lalai, adica cresteam intensitatea presiunii usor, pana cand nu mai puteam. O sa incerc si mai din scurt.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 105Timpan perforat
- 15auzul-problema mea de 18 ani
- 5acum 6 luni am avut un accident care s-a soldat cu dubla fractura de mandibula... tiuit in urechi
- 3Simptome la ureche - nu cunoastem boala
- 7probleme cu urechea
- 11ciuperca netratabila?
- 5Ciuperca Aspergillus
- 3de ieri urechea dreapta se infunda si se desfunda singura de multe ori
- 31Otita la urechea dreapta de mic copil
- 7cos in ureche
- 9trebuie sa consult medic ORL, stomatolog sau neurolog?
- 1Ureche infundata
- 3ameteala si senzatia de ureche plina
- 1Ureche amortita
- 1Ureche înfundată
- 0Turbinoplastie si tub ureche
- 1Am trompa lui Eustachio înfundată... pentru d-ul dct fvaleriu
- 1Auz slab si senzatie de urechi infundate.
- 2Presiune si durere urechea dreapta insotita de scaderea auzului
- 4Urechi infundate si presiune
Mai multe informații despre: Urechea urechea infundata durerea in ureche
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: