Ureche infundata
Cum s-a instalat: raceala puternica, condus masina pe un drum cu diferenta de altitudine de cateva sute metri, in timp ce conduceam am simtit cum se infunda ambele urechi. Am facut proceduri de desfundare si urechea stanga s-a rezolvat. In schimb cea dreapta s-a tot infundat progresiv, pana cand a inceput sa si pulseze - imi auzeam pulsul in ureche si simteam o jena cumplita si o infundare serioasa.
Consult ORL - tratament indicat spray nazal si ACC, Ibuprofen. Am facut pe cont propriu si spalaturi nazale, inhalatii etc. Medicul spune ca nu a constatat nimic decat timpanul usor iritat.
Nu am avut niciun fel de dureri.
Rezultatul dupa tratament este doar incetarea pulsatiilor si oarecum relaxarea senzatiei de presiune. Insa urechea este tot infundata, si auzul afectat. Imi aud vocea in ureche (autofonie).
Inca nu a trecut raceala, nasul tot infundat, trebuie sa continui acest tratament? Cat timp dureaza de obicei desfundarea urechii? Ce as putea sa mai fac?
Multumesc
Bogdan
Consult ORL - tratament indicat spray nazal si ACC, Ibuprofen. Am facut pe cont propriu si spalaturi nazale, inhalatii etc. Medicul spune ca nu a constatat nimic decat timpanul usor iritat.
Nu am avut niciun fel de dureri.
Rezultatul dupa tratament este doar incetarea pulsatiilor si oarecum relaxarea senzatiei de presiune. Insa urechea este tot infundata, si auzul afectat. Imi aud vocea in ureche (autofonie).
Inca nu a trecut raceala, nasul tot infundat, trebuie sa continui acest tratament? Cat timp dureaza de obicei desfundarea urechii? Ce as putea sa mai fac?
Multumesc
Bogdan
5 comentarii
citeste ce ma scris aici despre CATAR TUBAR is despre Otita Seroasa
Urechea s-a desfundat, in sensul ca nu mai am senzatia de presiune si aud deja cu urechea. Insa am ramas cu o problema, nu mai aud frecventele inalte aproape deloc. Restul spectrului sonor il percep normal, vocea umana, zgomotele joase, medii, nu am probleme de auz decat cand e vorba de frecventele de peste 4000 hz aproximativ.
Trebuie sa merg din nou la alt ORL ist? Sau e ceva pasager, si normal pt catar tubar / otita seriasa?
Va rog dati-mi un sfat, nu as vrea sa raman cu auzul afectat.
Multumesc
Trebuie sa merg din nou la alt ORL ist? Sau e ceva pasager, si normal pt catar tubar / otita seriasa?
Va rog dati-mi un sfat, nu as vrea sa raman cu auzul afectat.
Multumesc
Am fost din nou la ORL, dupa nebulizari si picaturi nazale s-a eliberat urechea aud normal insa am ramas cu alta problema, cred ca trompa eustachio a ramas permanent deschisa pentru ca imi aud respiratia in timpan, deranjant, si nu pot vorbi pt ca imi aud vocea cu putere in ureche. Si simt mereu aerul cum circula spre ureche inauntru. Scap de aceasta senzatie numai in pozitie orizontala.
Cetrebuie facut?
Multumesc
Cetrebuie facut?
Multumesc
Buna seara !
Am o problema cu urechea dreapta.In decursul saptamanii trecute aveam durerei de gat. Nu puteam sa inghit. De doua zile insa, am scapat de aceasta durere, dar intr-o noapte m-a luat o durere ingrozitoare de ureche. Ziua urmatoare am cumparat de la farmacie picaturile Ovocalm si durerea a incetat, insa mereu imi tineam un servetel pentru ca imi curgea un lichid galbui.Peste noapte am remarcat chiar ca mi-am patat lenjeria din cauza acestuia. Azi am facut o baie fierbinte, am evitat contactul apei cu urechea, insa mi-a intrat putina apa. Acum simt lichidul in ureche si am observat ca nu mai curge in exterior. De ceva timp mi-am pus 2 picaturi de apa oxigenata, insa nimic nou. Tin sa mentionez ca am facut si febra.Ma puteti ajuta cu un sfat, va rog? Va multumesc!
Am o problema cu urechea dreapta.In decursul saptamanii trecute aveam durerei de gat. Nu puteam sa inghit. De doua zile insa, am scapat de aceasta durere, dar intr-o noapte m-a luat o durere ingrozitoare de ureche. Ziua urmatoare am cumparat de la farmacie picaturile Ovocalm si durerea a incetat, insa mereu imi tineam un servetel pentru ca imi curgea un lichid galbui.Peste noapte am remarcat chiar ca mi-am patat lenjeria din cauza acestuia. Azi am facut o baie fierbinte, am evitat contactul apei cu urechea, insa mi-a intrat putina apa. Acum simt lichidul in ureche si am observat ca nu mai curge in exterior. De ceva timp mi-am pus 2 picaturi de apa oxigenata, insa nimic nou. Tin sa mentionez ca am facut si febra.Ma puteti ajuta cu un sfat, va rog? Va multumesc!
un consult ORL cat mai urgent
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 6Durere la o ureche, pe urma la cealalta
- 10Cam o data pe luna aud cum pulseaza in ureche
- 7Otita externa seroasa, va rog ajutati-ma
- 3Probleme cu urechile!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
- 5Ceva alb in ureche.. o fi otita?
- 6cazatura puternica si pierderea auzului
- 3am un handicap auditiv de 30% la urechea dreapta
- 8M-am intors de la mare cu dureri de urechi
- 6Dureri de urechi, urechi infundate.. inainte de zbor
- 10Dureri de ureche
- 6urechi sensibile la cel mai mic zgomot
- 3tratament polipi in ureche
- 10Infectie in ureche
- 3problema ureche
- 6Urechi infundate si tiuit.
- 4posibila otita?