un varf de ac a ramas in masea

30-09-2007
concheta
Nu este medic/terapeut
concheta
cand mi-a scos nervul s-a rupt acul. asta acum 12 ani. de atunci am o umflatura mica si dureroasa care sangereaza. un doctor zice sa il scot altul sa il las acolo. ce e de facut?
4 comentarii
0
30-09-2007, ora 00:00
sgeorgiana
Nu este medic/terapeut
sgeorgiana
Buna cocheta!

Si mama mea a patit asa ceva. Doctorita care i-a facut "fericirea" nu a spus nimik de vreun ac rupt. A plombat maseaua cu acul acolo. Toate bune dar dupa o anumita perioada aceasta s-a inflamat si a trebuit sa mearga la alt medic care a descoperit acul acolo. Maseauna a trebuit intr-un final scoasa, desi au incercat sa dizolve acel varf de ac ramas acolo...Acul putea ajunge in gingie si s-ar fi putut infiltra in organism..provocand o infectie. Nenorocita de dentista( cea care a rupt acul in masea) gasise insa o explicatie : "acul era atat de mic ca in timp se dizolva". Insa puteai si sa mori daca ajungea in organism provocand o infectie.

Ai grija, daca acul nu poate fi scos cel mai bine este sa renunti la masea. Multa sanatate. Nu e bine sa ai " corpuri straine" : in masele, iti dai seama ca ai microbi pe ele!!!
0
concheta
Nu este medic/terapeut
concheta
acul e deja in gingie. acolo unde e si inflamat. la fel mi s-a intamplat si cu alta masea acul ramasese pe canal, iar medicul mi-a taiat maseaua in 2 si a scos doar acea radacina apoi a imbracat maseaua. totul ok. in ce priveste varful de ac ramas ac doctor mi-a spus ca nu o sa imi faca probleme deoarece s-a calcifiat si sta bine acolo. insa imi samgereaza si are un miros nu prea placut atunci cad folosesc ata dentara si atunci cand "aspis din masea". nu stiu daca pe viitor ramane asa sau se agraveaza.
0
sgeorgiana
Nu este medic/terapeut
sgeorgiana
pai, acum eu stiu? tot medicul ar trebui sa te sfatuiasca...ceea ce stiu, desi sunt f departe de acest domeniu...este ca nu este sanatos sa-ti sangereze..inseamna ca "buba" este undeva pe acolo. Mergi la alt medic dentist, mai cere o parere!

Numai bine cocheta!
0
09-10-2007, ora 00:00
Dr. Cosmin Marin
Stomatologie, Bucuresti, sector 6
Dr. Cosmin Marin
ok.se indica scoaterea acului respctiv si metode sunt slava Domnului...acum depinde si cat de sanatos mai este dintele.In principiu se poate, dar mirosul e problema ptr ca asta denota de afectarea dintelui.Mai bine...un consult..ce sa zic..la un al treilea medic.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Extirparea nervului și obturația de canal
  •