Umflatura in spatele calcaiului
Buna ziua. De aproximativ 3 zile, baiatul meu( varsta-12 ani, practica fotbalul la nivel profesionist de aproximativ 6 ani), are o durere la calcaiul stang, aseara abia mi- a spus, nu a bagat- o in seama, dar a vazut o umflatura in spate, chiar deasupra calcaiului. E dureroasa doar cand se incalta. Mentionez ca zona nu e roșie, si el spune ca nu tine minte sa se fi lovit. E o umflatura care e dura la atingere, nu e moale. Am folosit aseara si azi diclofenac.Azi la antrenamentul de dimineata, in momentul in care s- a incaltat, l- a durut, apoi dupa incalzire, a fost ok. Il doare, doar cand se incalta, ceea ce e si normal, tinand cont ca e umflat in spate, cam ca un bob de fasole mai mare. As dori sa stiu ce ar putea fi si daca sa mai asteptam cu vizita la ortoped.
2 comentarii
Buna ziua,
Poate fi vorba despre o tendinopatie insertionala calcaneana, datorata efortului excesiv.
Poate fi vorba despre osteocondroza calcaneana posterioara (maladia Sever), datorata efortului excesiv.
Poate fi altceva.
In oricare dintre situatii se impune oprirea imediata a activitatilor sportive, cel putin pana la elucidarea diagnosticului.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Poate fi vorba despre o tendinopatie insertionala calcaneana, datorata efortului excesiv.
Poate fi vorba despre osteocondroza calcaneana posterioara (maladia Sever), datorata efortului excesiv.
Poate fi altceva.
In oricare dintre situatii se impune oprirea imediata a activitatilor sportive, cel putin pana la elucidarea diagnosticului.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Buna ziua. Va multumesc pentru răspuns. O sa programam o vizita, pentru ca, intre timp, chiar daca nu- l mai doare, umflatura nu a dispărut. Cu respect, Manea Doina
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 4Durere calcai
- 3Lovitura calcai
- 1Durere calcaiul drept
- 1Durere călcâi stâng
- 1Dureri și mâncărimi de călcâie
- 0Durere călcâi
- 0Durere in spatele calcaiului
- 5Durere de calcai
- 5Vanataie calcai in urma unei drumetii
- 4Pinteni calcaneeni
- 5De ce imi simt calcaiele reci?