umflarea labei piciorului
Buna seara,
Pe la mijlocul lunii aprilie mi s-a cauterizat o veruca plantara situata in zona de sprijin a piciorului- cand mergi pe varfuri.Am fortat calcaiul aproape 6 saptamani daca nu mai bine intrucat nu puteam calca pe toata talpa piciorului, acum ma durea calcaiul mai tare decat zona cauterizata...dimineata de abia faceam cativa pasi..ma durea calcaiul ingrozitor.apoi cumva desi era persistenta durerea parca se mai diminua in timpul zilei.acum am doar senzatia de sensibilitate a calcaiului, dar ce ma ingrijoreaza e faptul ca mi se umfla laba piciorului...de multe ori dupa masa sau seara parca am carnaciori in loc de degete la acest picior, maleola e si ea o zona umflata, toata zona labei piciorului se umfla...pe noapte si daca stau cu piciorul ridicat se dezumfla...dar de 3 luni de cand am scos veruca mi se tot umfla laba piciorului...eu presupun ca de la mersul pe calcai...157 cm, 63 kg, 49 ani, ...dar ce e de facut? Cicatricea s-a inchis de tot...pielea e acolo mai subtiata si e sensibila la apasare.
Va multumesc!
Pe la mijlocul lunii aprilie mi s-a cauterizat o veruca plantara situata in zona de sprijin a piciorului- cand mergi pe varfuri.Am fortat calcaiul aproape 6 saptamani daca nu mai bine intrucat nu puteam calca pe toata talpa piciorului, acum ma durea calcaiul mai tare decat zona cauterizata...dimineata de abia faceam cativa pasi..ma durea calcaiul ingrozitor.apoi cumva desi era persistenta durerea parca se mai diminua in timpul zilei.acum am doar senzatia de sensibilitate a calcaiului, dar ce ma ingrijoreaza e faptul ca mi se umfla laba piciorului...de multe ori dupa masa sau seara parca am carnaciori in loc de degete la acest picior, maleola e si ea o zona umflata, toata zona labei piciorului se umfla...pe noapte si daca stau cu piciorul ridicat se dezumfla...dar de 3 luni de cand am scos veruca mi se tot umfla laba piciorului...eu presupun ca de la mersul pe calcai...157 cm, 63 kg, 49 ani, ...dar ce e de facut? Cicatricea s-a inchis de tot...pielea e acolo mai subtiata si e sensibila la apasare.
Va multumesc!
4 comentarii
Buna seara!
Un raspuns precis necesita, evident, examinarea directa a pacientului.
Probabil (99%) ca nu a fost vorba despre o veruca, ci despre batatura de protectie ce apare in cazul metatarsalgiei.
Daca este asa, indepartarea bataturii reprezinta o greseala majora, repercursiunile fiind exact cele descrise in postarea D-voastra.
Desigur ca poate fi vorba si despre un context vascular (insuficienta venoasa periferica), metabolic (picior diabetic), reumatologic-inflamator etc etc.
Poate ca pur si simplu stati prea mult in picioare sau mergeti prea mult pe jos...
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Un raspuns precis necesita, evident, examinarea directa a pacientului.
Probabil (99%) ca nu a fost vorba despre o veruca, ci despre batatura de protectie ce apare in cazul metatarsalgiei.
Daca este asa, indepartarea bataturii reprezinta o greseala majora, repercursiunile fiind exact cele descrise in postarea D-voastra.
Desigur ca poate fi vorba si despre un context vascular (insuficienta venoasa periferica), metabolic (picior diabetic), reumatologic-inflamator etc etc.
Poate ca pur si simplu stati prea mult in picioare sau mergeti prea mult pe jos...
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Va multumesc pt raspuns! nu am diabet sau alte probleme vasculare pana in momentul indepartarii bataturii, dar imi spuneti va rog ce e de facut? mai pot imnunatatii ceva?
Buna ziua!
Un raspuns precis necesita, evident, examinarea directa a piciorului.
Ceea ce este 100% sigur este necesitatea reducerii drastice a efortului, a expunerii la caldura etc. De asemenea, este sigur ca indepartarea bataturii a reprezentat o eroare.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Un raspuns precis necesita, evident, examinarea directa a piciorului.
Ceea ce este 100% sigur este necesitatea reducerii drastice a efortului, a expunerii la caldura etc. De asemenea, este sigur ca indepartarea bataturii a reprezentat o eroare.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 7Picioare umflate, dereglare a ciclului
- 50picioare umflate mai ales daca stau unde este cald
- 27Laba picior umflata
- 16Picior umflat.
- 5despre aslo.. care sunt valorile normale?
- 4picior umflat in ghips
- 4Basici pe picioare persoana diabetica
- 5Umflatura laba piciorului drept
- 4Picioare umflate, dureroase, dureri de mijloc
- 3picioare umflate de la genunchi in jos
- 5Piciorul umflat dupa vaccinul Pentaxim, la 1 an!
- 5picioare umflate, mai mult dreptul decat stangul
- 5Infectie picior?
- 5picioare umflate
- 5picior umflat-pulpa superioara
- 3ma dor foarte tare picioarele si mi se si umfla
- 0Picioare umflate
- 4Am probleme cu picioarele se umfla foarte tare
- 5Picioare umflate de la bere
Mai multe informații despre: Umflarea picioarelor
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: