ulceratie la baza limbii
De ceva timp aveam ca un fel de amorteala sau jena la limba mai ales dimineata cand ma trezeam. M/am uitat mai atent in oglinda si am observat o ulceratie la baza limbii cu mici bubite rosii pe marginile din spate a limbii.pielea din jurul ulceratiei avand o culoare alba. Am mers la medicul de familie si mi-a prescris Amoxicilina timp de o saptamana in capsule de 1g administrate 2 pe zi, vitamine Supradiyn efervescente si si niste pliculete de reglare a florei bacteriene intestinale. Cat timp am luat tratamentul cu antibiotice ulceratia a stagnat insa dupa terminarea tratamentului limba a inceput sa capete o culoare alba pufoasa, papilele gustative sunt albe, crescute in relief, parca ar fi brumate.
Nu stiu ce sa fac.sunt speriat. Mi/e frica sa nu fie un cancer bucal.cand mananc desi exista ulceratie respectiva nu doare, incepe sa ma usture putin doar cand nu mestec nimic.Mai nou mici ulceratii incep sa se extinda de la baza limbii pe marginile limbii in fata. iar atunci cand dor ulceratiile respective parca isi maresc volumul.ce ar putea sa fie.nu stiu ce sa mai fac.imi clatesc des gura cu bicarbonat de sodiu diluat in apa dar tot nu/mi trece.Deja au trecut 4 saptamani si nu sant semne de ameliorare.Daca poate cineva sa-mi dea un sfat ii multumesc anticipat.
Nu stiu ce sa fac.sunt speriat. Mi/e frica sa nu fie un cancer bucal.cand mananc desi exista ulceratie respectiva nu doare, incepe sa ma usture putin doar cand nu mestec nimic.Mai nou mici ulceratii incep sa se extinda de la baza limbii pe marginile limbii in fata. iar atunci cand dor ulceratiile respective parca isi maresc volumul.ce ar putea sa fie.nu stiu ce sa mai fac.imi clatesc des gura cu bicarbonat de sodiu diluat in apa dar tot nu/mi trece.Deja au trecut 4 saptamani si nu sant semne de ameliorare.Daca poate cineva sa-mi dea un sfat ii multumesc anticipat.
3 comentarii
trebuie sa mergi urgent la Stomatolog. sau maxilo facial.
Eu locuiesc in Italia.Am fost astazi la un odontoiatru aici este un fel de medic dentist chirurg s-a uitat si mi-a spus ca este afta. I-am spus de tratamentul anterior. Mie mi sa parut vizita cam superficiala, pe fuga.Mi-a prescris Dobetin (cianocobalamina) solutie injectabila 1ml care trebuie sa le iau cate 2 injectii pe zi timp de 5 zile, Bentelan 1 mg (betametasone disodio fosfato) care se prezinta in pastile efervescente si colgutoriu Alovex. Sa fie oare corect diagnosticul?.Oricum mie nu-mi ramane decat sa astept rezultate. Cancerul bucal cum poate fi diagnosticat? Se poate face o analiza pentru a exclude aceaste posibilitate.Multumesc.
trebuie sa faci tratamentul
sa tii regim alimentar strict.. fara acru, acidulate si fructe citrice
pentru a exclude un cancer.. unica soputie corecta este Biopsiea
sa tii regim alimentar strict.. fara acru, acidulate si fructe citrice
pentru a exclude un cancer.. unica soputie corecta este Biopsiea
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 35punct mare pe amigdala.va rog sa ma ajutati.
- 9Candida bucala, limba foarte incarcata si gura uscata
- 10Umflatura pe limba
- 15Inghititul limbii
- 7Stomatita aftoasa, tumoare sau cancer la limba?
- 3Pustule pe limba, disfagie
- 7Saliva abundenta, limba incarcata, puroi amigdala
- 8interventie chirurgicala mandibula
- 2durere de gat limba ureche
- 38senzatia de limba arsa
- 8gat uscat, limba iritata, ganglion submandibular dureros, disconfort partea stanga
- 2Limba maro
- 3Papilom pe limba
- 1Jena la baza limbii
- 1Tesut sub limba
- 5Senzatia de limba arsa...
- 1Mic depozit alb pe limba
- 2Usturime sub limbă.
- 3Limba inflamata de la o masea.
- 4Hemipareza hemilimba dreapta
Mai multe informații despre: Limba
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: