Uit repede...:(

07-07-2009
52H9382r
Nu este medic/terapeut
52H9382r
Nu stiu ce se intampla. Ieri am fost pana in oras dupa nijte acte, iar azi m-a intrebat cineva, cand am fost dupa ele! Am spus ca ieri sau alaltaieri, si am stat o gramada sa ma gandesc in care dintre cele doua zile. Deasemenea, in eram in Bucuresti, m-am uitat la numarul locului de pe biletul de tren, l-am bagat apoi in bagaj, iar dupa mai putin de un minut, cand m-a intrebat cnv ce numar am, am uitat ce numar era, stiam doar ca e : o suta, nu stiu cate zeci, si 8!
Ma enerveaza rau de tot asta, si ma ingrijoreaza!
Ce ma sfatuiti? (Am 15 ani.)


Va multumesc.
16 comentarii
0
07-07-2009, ora 21:28
Terapeut Holistic Niculae Nicuşor (Mr. Nick)
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Holistic Niculae Nicuşor (Mr. Nick)
Buna seara!

Memoria deficitara, atat de "anterograda" - cea de scurta durata (imposibilitatea de a fixa amintiri noi si de a ti le aduce aminte) cat si cea "retrograda"-cea de lunga durata (imposibilitatea de a conserva informatii si de ati aduce aminte de cele f vechi, din trecut) poate fi afectata datorita unui deficit neurologic, a unei malnutritii care predispune organismul la carente f mari de vitamine, minerale si fitonutrienti (vit. B6 si B1- piridoxina si tiamina sunt f importante pt memorie si nu numai) etc., insa la tine cred ca este vb de un stres foarte mare si de adolescenta. Insa, pt a fi 100% sigur/a te rog sa consulti un medic neurolog.

S-ar putea sa uiti si datorita neatentiei; nu te concentrezi cand citesti ceva, o faci superficial, in graba etc.

Consulta medicul!

Numai Bine!
0
07-07-2009, ora 21:44
52H9382r
Nu este medic/terapeut
52H9382r
Nu prea stiu bine denumirile.Deasemenea un neuropsihiatru stie ce stie si neurologul?
0
08-07-2009, ora 11:33
Terapeut Holistic Niculae Nicuşor (Mr. Nick)
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Holistic Niculae Nicuşor (Mr. Nick)
Da, si neuropsihiatrul este f bun!
0
28-01-2010, ora 13:45
Denis_sergian23
Nu este medic/terapeut
Denis_sergian23
Am 23 de ani si de aproximativ 2 ani, am avut un mod de viata foarte dezordonat, mai exact am pierdut multe nopti iesind prin cluburi sau baruri, am fumat produse etnobotance de la magazinele spice shop pana acum 2 luni cand am avut niste stari confuzionale datorate excesului acestor produse. Speriat am am facut o consultatie la un doctor neuropsihiatru care mi a dat o schema de tratament cu neuromultivit pentru "stare post-confuzionala". Ulteror am intrat intr o stare de depresie care m a facut sa merg dinou la acelasi medic sa ii spun despre aceasta problema.Acesta mi a spus ca am o depresie usoara si mi a dat in noua schema de tratament mianserin +distonocalm. Am inceput tratamentul, starea depresiva s a ameliorat dar mai nou am inceput sa am probleme cu memoria de scurta durata si cu cocentrarea mai exact in timpul unei discutii nu pot sa ma concentrez asupra fiecarui detaliu ( de exemplu orice gand care imi apare imi distrage atentia). In prezent, de aproximativ o saptamana si vreo 3 zile iau lucetam + memoryboost. Astept un raspuns cu o solutie mai buna!
Va multumesc!
0
08-02-2011, ora 12:47
A laura
Nu este medic/terapeut
A laura
Buna!
Am 33 de ani si uit ingrozitor de repede, de la lucruri importante la lucruri mai putin importante. Pana acum n-am acordat foarte mare atentie acestui lucru gandindu-ma ca nu sunt suficient de atenta. Acum imi dau seama ca, chiar daca ma concentrez asupra unui detaliu exista posibilitatea (foarte mare) ca maine sa nu mi-l mai amintesc. Bineinteles ca aceasta problema ma afecteaza si la locul de munca: mi se spune sa trimit un mail, sa dau un telefon etc., daca nu le fac in clipa aceeia cand mi se spune uit sa le mai fac. Trebuie sa ma gandesc foarte bine sa-mi amintesc ce am facut ieri. Ma uit la un film si cam pe la jumatatea filmului imi dau seama ca l-am mai vazut. Acest lucru mi se intampla si cu cartile. Sunt carti care stiu sigur ca le-am citit (unele de 2 ori) si nu-mi mai amintesc absolut nimic.
Si asa lista poate continua la nesfarsit.
Ma gandesc ca trebuie sa merg la un specialist, dar pana atunci rugamintea mea e sa-mi spuneti cam care ar putea fi cauzele si ce analize ar trebui sa-mi fac.
Va multumesc!
:
0
07-06-2011, ora 13:07
Terapeut Holistic Niculae Nicuşor (Mr. Nick)
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Holistic Niculae Nicuşor (Mr. Nick)
Hristos s-a înălţat!
Denis_sergian23, absolut toate produsele etnobotanice conţin substanţe active cu proprietăţi intens psihoactive. Acele substanţe active, odată introduse în organism, prin fumarea lor, prin inspirarea lor cu ajutorul unei narghilele, prin injectarea lor intravenos şi/sau intramuscular, sau prin alte modalităţi mai mult sau mai puţin normale, convenţionale sau neconvenţionale, nu numai că dereglează total secreţia, cantitatea, concentraţia, metabolismul, inactivarea enzimatică şi reciclarea unor neurotransmiţători cerebrali, în principal a dopaminei, noradrenalinei şi a serotoninei, într-o oarecare măsură şi a GABA şi nu numai, ci efectiv destabilizează undele creierului (undele afla, beta, delta şi theta), adică dă peste cap toată activitatea electrică a creierului, pe lângă faptul că-l atrofiază, îl îmbătrâneşte, îl traumatizează biomolecular.
Într-o singură expresie, etnobotanicele distrug creierul, încet dar sigur!
Dacă aş fi fost medicul dv. curant, dar NU sunt, v-aş fi prescris următorul tratament, care să vă refacă funcţionalitatea creierului, în mare parte:
❶ Cerebrolysin, soluţie injectabilă intramuscular, de 1 sau 5 ml, pe care să-l faceţi timp de 4 săptămâni, de 2-3 ori pe săptămână.
❷ PS-50 Fosfatidilserină, administrată numai după terminarea Cerebrolysinului, pe care să o luaţi într-o concentraţie de 50 mg de 3-4 ori/zi, în timpul meselor, oral, timp de minim o lună, maxim 3 luni, strict împreună cu un preparat antidepresivo-stabilizant precum Deprexil.
Un astfel de tratament vă poate fi prescris doar de un medic neuro-psihiatru, eventual de un medic neuro-chirurg sau un simplu psihiatru, în urma realizării anamnezei şi a unei electroencefalograme (EEG).
_

ATENŢIE! Cerebrolysinul, PS-50 Fosfatidilserina şi Deprexilul NU se administrează nici concomitent, nici individual, fără avizul unui medic specialist. De asemenea, NU se administrează împreună cu alte medicamente sau suplimente nutritive care au proprietăţi antidepresive, antipsihotice, anxiolitice, nootropice, timoleptice, analeptice şi care au orice altă proprietate care presupune influenţarea psihoactivă a sistemului nervos central.
Vă recomand să discutaţi cu medicul dv. curant despre ce v-am scris cu privire la medicaţia considerată de către mine a fi bună pentru dv..
NU luaţi niciun medicament/supliment nutritiv fără aviz de la medicul dv. curant!
_

Tratamentul pe care îl luaţi dv. este relativ eficient, dar nu suficient, nici pe departe, pentru că nu vă ajută în profunzime, ci doar la suprafaţă, cel mult.
_

Sfat VITAL: NU mai consumaţi niciodată etnobotanice. La următorul consum puteţi muri!
_

Însănătoşire grabnică!
0
07-06-2011, ora 13:40
Terapeut Holistic Niculae Nicuşor (Mr. Nick)
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Holistic Niculae Nicuşor (Mr. Nick)
Hristos s-a înălţat!
A laura, a uita este normal, însă când uitarea devine o obişnuinţă nefericită şi o piedică în desfăşurarea activităţilor proprii unui om, fără doar şi poate, nu este ceva normal, ci este ceva care face parte dintr-o sferă patologică, o sferă care poată să includă până şi o formă de amnezie (anterogradă sau retrogradă - incapacitatea de a fixa o informaţie nouă, de a memora ceva din prezent, ceva recent şi incapacitatea de a conserva pe termen lung o informaţie, de a o putea reproduce verbal sau mental după un timp de la memorare) sau ecmnezie (confundarea trecutului cu prezentul).
MEMORIA este orientarea retrospectivă senzorială, la nivel de percepţie, şi ideativă, la nivel de gândire, care presupune fixarea, păstrarea şi evocarea unor informaţii.
Afectarea memoriei imediate, recente sau îndepărtate poate avea multe cauze obiective simple sau complexe, cele mai frecvent întâlnite fiind cele de natură neuro-psihiatrică şi endocrinologică, organică, per ansamblu (problemele cu memoria apar foarte frecvent la persoanele care suferă de hipomagneziemie, avitaminoză B6 şi B12, dar şi la persoanele care suferă de unele tulburări cerebrale apărute pe fondul unor deficite de fosfolipide, amine biogene, catecolamine şi a unor cvasi-vitamine (colină şi inozitol, de pildă) etc.
Există însă şi o cauză celebră, de natură subiectivă, şi anume NEATENŢIA. Persoanele care sunt neatente uită frecvent ce au făcut, ce fac şi ce vor să mai facă.
_

Vă recomand să consultaţi un medic neurolog. Dânsul, după examinarea organismului dv., vă va recomanda să faceţi un set de analize serologice, imagistice şi chiar de altă natură (microbiologice, imunologice etc.), după care vă va prescrie un tratament corepunzător, dacă el va fi necesar, în funcţie de cauza care vă afectează memoria.
_

Însănătoşire grabnică!
0
24-07-2011, ora 18:48
silviuvlad
Nu este medic/terapeut
silviuvlad
am si eu o problema cu memoria de scurta durata, cred. mi se intampla des sa nu mai stiu exact ce am zis in urma cu ceva timp, o ora sau cam asa, ce imi recomandati? ce tratament, medicamente sa iau pentru memorie? multumesc
0
25-07-2011, ora 05:55
Terapeut Holistic Niculae Nicuşor (Mr. Nick)
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Holistic Niculae Nicuşor (Mr. Nick)
Bună dimineaţa!
Stimate drule/dnule Silviu Vlad, ar fi indicat să consultaţi un medic neurolog. Problemele de memorie, oricât de minore ar părea, când îngreunează activitatea socială şi nu numai, trebuie investigate de către un medic neurolog.
Cele mai frecvente cauze ale slăbirii memoriei de scurtă durată sunt stresul şi oboseala, acestea fiind câteodată patologice şi/sau non-patologice.
Până ajungeţi la un medic neurolog puteţi să luaţi o capsulă pe zi, dimineaţa, de NEUROKOLA, timp de minim o lună, maxim 3-6 luni.
----------*
Însănătoşire grabnică!

(*modificat de administrator)
0
08-08-2011, ora 01:41
Iordanescu Virgil
Nu este medic/terapeut
Iordanescu Virgil
Ma numesc I. Virgil si am 41 ani. Am si eu o intrebare. In 2006 mergand dimineata spre munca mi sa facut rau pe strada. Aveam ameteli foarte mari, se invartea totul in jur, stari de lesin si palpitatii. Ma luat salvarea din locul acela si ma internat la obregia la neurologie. Toate analizele facute mi-au iesit foarte bine. Dupa externare acasa tot imi apareau acele simtome. Ma dus cineva la polinclinica sf. Ion si mi-a zis ca acelea simtome sunt stari de panica. Asa ca m-am iinternat tot la obregia sectia 15 psihiatrie si dupa 3 saptamani de stat in spital am venit acasa. Mi-au dat tratament 7 luni cu alprazolam, miansering si niste pastile care nu mai stiu cum se numeste dar stiu ca incepe cu litera d. Dupa 7 luni am inceput sa le scad cum mi-a zis doctorul. De atunci si pana acum am ramas cu o ameteala usoara care nu dureaza mai mult de 2, 3 secunde si dispare si dupa cateva ore apare iar, si iar dispare. De anul acesta dupa ce apare ameteala mi sa incetoseaza vederea si dupa 2, 3 secunde nu mai am nimic. Ce imi recomandati sa fac. Numai pe la doctori am fost pana acum si imi spune ca toate analizele sunt ok. Cu stima I. Virgil. Va rog ajutati-ma.
0
09-08-2011, ora 16:09
Terapeut Holistic Niculae Nicuşor (Mr. Nick)
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Holistic Niculae Nicuşor (Mr. Nick)
Salve!
Stimate dnule Iordachescu Virgil, v-a spus vreodată vreun medic neurolog că aveţi probleme cu circulaţia sanguină cerebrală (cu circulaţia sângelui la nivelul creierului)?
Manifestările dv. pot fi simptome neuro-psihiatrice ale unei tulburări circulatorii cerebrale!
Aştept un răspuns din partea dv.
0
09-08-2011, ora 22:25
Iordanescu Virgil
Nu este medic/terapeut
Iordanescu Virgil
Iordanescu Virgil. am facut analize incepand de la: Tomografie computerizata si rezonanta magnetica, la rinichi, ficat splina, EKG, RMN, si la oftamologie fund ochi, presiunea oculara. La orl amfacut si la sange deci tot ce se cheama analize totul iese ok. si colesterol, glicemie toate sunt bune. Acum mi-a dat sa iau vitamax. Intradevar nu mai am ameteli atunci dar dupa 3, 4 zile revin iarasi chiar daca iau vitamax in continuare. Daca fac pauza de la vitamax o saptamana sa zic asa. Cand la iau de a doua zi numai am ameteli dar dupa doua zile reapar.
0
23-08-2011, ora 19:42
Terapeut Holistic Niculae Nicuşor (Mr. Nick)
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Holistic Niculae Nicuşor (Mr. Nick)
Salve!
Stimate dnule Iordachescu Virgil, okay, am înţeles. În acest caz tind să cred că ameţeala dv. este produsă pe un fond neuro-psihic indus de o deficienţă nutriţională.
Vă rog, dacă puteţi, mergeţi la un consult la dnul dr. Pavel Chirilă.
_

DR. PAVEL CHIRILĂ - Medic primar, doctor în ştiinte medicale, specializare în medicină internă, apifitoterapie şi homeopatie
CENTRUL MEDICAL NATURALIA
Str Erou Mircea Marinescu nr. 8, Voluntari, Judeţ Ilfov (în partea de nord-est a municipiului Bucureşti).
Tel.: 004-021 -350.51.33/350.51.36 mobil 0744429308
Fax.: 004-021-350.51.35
e-mail: naturalia@digitech.ro, naturalia@naturalia.ro
_

În altă ordine de idei, trebuie să ştiţi faptul că orice afecţiune fizică sau mentalo-psihică, apărută la nivel de trup, gândire sau sentimente/emoţii, are şi un substrat spiritual. În acest sens vă rog mult să faceţi tot posibilul să aveţi o comuniune cu Dumnezeu. Discutaţi cu duhovnicul dv. (dacă nu aveţi un duhovnic, faceţi-vă); spovediţi-vă corect şi complet, folosind un îndreptar de spovedanie, şi împărtăşiţi-vă, în cazul în care vi se dă voie; mergeţi cât de des puteţi la Sfânta Liturghie şi la Sfântul Maslu; ţineţi post, chiar şi în afara posturilor mari, lunea, miercurea şi vinerea; rugaţi-vă dimineaţa, după sculare, şi seara, înainte de culcare, cel puţin; rugaţi-l pe duhovnicul dv. să vă citească Moliftele Sfântului Vasile cel Mare + alte rugăciuni de dezlegare; beţi aghiazmă mică, dimineaţa, pe stomacul gol, după care mâncaţi o bucăţică de anafură, strict în zilele în care sunteţi curat trupeşte, şi faceţi o sfeştanie în casă.
Într-o singură expresie, apropiaţi-vă de Dumnezeu mai mult decât deja sunteţi, dacă sunteţi; pentru binele dv.!
_

Toate cele bune,
Nick
0
04-08-2012, ora 00:05
dragosF
Nu este medic/terapeut
dragosF
Domnule Doctor,

Am si eu o problema..De cativa ani buni de zile, mi se intampla sa uit diverse lucruri, dar fac anumite lucruri intr-un mod ciudat, as putea sa le spun de fapt absente. Concret, intr-o zi nu mi gaseam telefonul. L-am cautat prin casa mult, mult, si l-am gasit intr-o punga cu biscuiti din bucatarie, dupa lungi cautari. Cand l-am gasit acolo mi-am adus aminte ca eu l-am bagat la repezeala si din neatentie acolo. In alta zi, ma plimbam cu sotia in parc si m-am asezat pe o banca. Aveam o borseta cu toate actele plus cheile de la masina. Ee, la ridicarea de pe banca pur si simplu nu am mai luat borseta. Ca si cum nu as fi avut-o la mine deloc. Am plecat bine-mersi si abia dupa circa 20 de minute am sesizat ce am facut. Si multe alte chei de masina scapate din buzunar si obiecte importante pierdute intr-un mod atipic. Nu stiu ce sa zic, eu banuiesc ca este cumva si o neatentie dar este si o absenta care de multe ori ma face sa sufar. Este cazul sa consult un neurolog? va rog sa mi dati un raspuns.
0
05-09-2013, ora 19:20
Charlene
Nu este medic/terapeut
Charlene
Buna seara!

Am o problema care ma ingrijoreaza foarte mult! De cand sunt mica memorez foarte greu si uit foarte repede, desii imi place sa citesc sa descopar lucruri noi, pot sa spun ca nu am o cultura generala minima din cauza ca uit repede. Am uitat tot ce am invatat in scoala generala si in liceu desii am recitit unele lucruri care m-au interesat. La facultate am avut rezultate bunicele pentru ca invatam dar daca ma intreba un Prof. peste o saptamana nu prea mai stiam nimic! Ma jeneaza foarte tare acest lucru, ma simt o proasta in toata regula. Mentionez ca am probleme si de calcul simpli in cap, mi-e mai usor pe hartie desii am 31 de ani si am absolvit o facultate. Plus ca mi-e frica sa fac si un copil care sa aiba aceeasi probleme.
Mentionez ca de aceeasi problema sufera si tatal meu, dar in cazul meu este putin mai grav. Mi -a fost jena pana acum sa spun asta cuiva sau sa apelez la un medic.
Va multumesc anticipat pentru raspuns!! Charlene.
0
07-06-2014, ora 14:36
mastermazz
Nu este medic/terapeut
mastermazz
AM 17 ANI SI nu ma pot concentra mai ales sau cand invat stau cate ora sa retin ceva si uit repede.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • E normal să uiți ce ai făcut ieri?
  • Lapsus - ce este, de ce apare și ce poate însemna
  • Când uitarea devine patologică?
  • Combinarea a două strategii de învățare reprezintă cheia succesului pentru reținerea mai ușoară a informațiilor
  •