Uit cuvinte

20-08-2018
Marcus Aurelius
Nu este medic/terapeut
Marcus Aurelius
Daca uneori cand vreau sa port o conversatie uit cate un cuvant inseamna ca ma paste vreo boala d-asta la cap, gen Alzhaimer ? De obicei mi se intampla asta cand sint mai enervat. Nu le uit de tot, dar dureaza vreo cateva secunde ca sa imi amintesc cuvantul, nu pot sa il pronunt imediat cand trebuie. Am spre 40 de ani si am activitate intelectuala intensa in fiecare zi. Poate sa fie uitarea asta din cauza ca e suprasolicitat creierul ? Adica ceva temporar...
In activitatea asta a mea intelectuala iau multe decizii si asta ma oboseste...
3 comentarii
0
21-08-2018, ora 08:23
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Bună dimineața!
Oboseala, stresul în general, poate provoca tulburări de memorie. Pentru mai multă siguranță faceți-vă totuși o evaluare psihologică la un psiholog clinician cu experiență, să vedeți dacă sunt tulburări cognitive.
0
21-08-2018, ora 12:21
CatincaR
Nu este medic/terapeut
CatincaR
Poate inseamna doar ca vorbesti rar, putin. Monologul interior nu e neaparat format din cuvinte; uneori, pentru rapiditate, cuvintele sunt inlocuite de imagini, sunete, amintiri.
0
21-08-2018, ora 15:09
Marcus Aurelius
Nu este medic/terapeut
Marcus Aurelius
Aici chiar ai nimerit-o. Chiar nu vorbesc prea mult. Ca nu am cu cine. Eu nu prea ies din curte. Doar cu cei din familie mai vorbesc. Dar cat sa vorbesc si cu ei... In rest, in lumea mea, la calculator...
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • E normal să uiți ce ai făcut ieri?
  • Lapsus - ce este, de ce apare și ce poate însemna
  • Când uitarea devine patologică?
  • Combinarea a două strategii de învățare reprezintă cheia succesului pentru reținerea mai ușoară a informațiilor
  •