Durere în gât la înghițire și salivă din abundență

01-12-2018
octavs
Nu este medic/terapeut
octavs
Bună seara, de 2-3 zile întâmpin o problemă pe care nu am mai întâlnit-o până acum. Mai pe scurt, cred că am răcit sau am ceva gripă că am stat afară pe la vreo -5 grade Celsius și m-a luat frigul cu totul. Bun, după 1-2 zile începe să mă doară gâtul la înghițire, totul ok până seara când am făcut febră 38, 8 și aveam și frisoane, am făcut o frecție și totul a decurs ok. Dimineața următoare aveam gura uscată, durere cumplită în gât atunci când înghițeam și oricât de des aș înghiți, simt cum saliva este cumva la baza limbii și creează disconfort. Am ajuns să închid ochii de durere atunci când înghit și să stau cu sticla lângă mine să scuip în ea ca să nu mai înghit, deja e prea de tot.

Am 18 ani, nu fumez.

Am luat Nurofen pentru răceală și gripă, nimic. Am luat FaringoSept, am supt deja la pastilele alea vreo 6-7, nimic. Am băgat la ceaiuri de le visez și noaptea, am băut și 1-2 pahare cu prafuri de acelea ca la Coldrex (nu mai știu cum se numea). Astăzi am luat ceva antibiotic, să vedem dacă-și face efectul.
M-am uitat în oglindă în gură și sincer să fiu e cam roșu în zona aia, acum nu știu cât de grav e.

Așa că, vă rog eventual să-mi spuneți și mie ce se întâmplă că am tot căutat pe forum aici și nu am găsit nici un subiect legat de acest lucru. Eventual dacă m-ați putea sfătui cu ceva medicamente ca să treacă sărăcia asta de gripă sau la ce medic să mă duc dacă persistă problema. Mulțumesc frumos!
2 comentarii
0
02-12-2018, ora 19:39
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1 mediaul care trateaza corect probleme de nas, gat, urechi..se numeste ORL
2 se ajunge la el cu bilet de trimitere de la medicul de familie
3 trebuie sa stii ca o voroza.. tratata..sau ne tratata se vindeca doar in 7 zile sau da complaicatii bacteriene care pana la vindecare dureaza si 3 saptamani
4 asa ca durerea de 2-3 zile e normala... cam 2-3 zile dureaza febra mare si durera dupa simptomele treptat se remediaza
0
02-12-2018, ora 20:11
octavs
Nu este medic/terapeut
octavs
Mulțumesc pentru ce mi-ați scris, aseară când am deschis subiectul aveam aceleași dureri cumplite, iar azi dimineață o diferență de la cer la pământ, aproape nici o durere la înghițire. Acum, mai spre seară, începe să-și revină spre normal, e gata 90% cam așa. :))

Mulțumesc din nou și seară faină!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Arsuri în gât - cauze, tratament și sfaturi utile
  • Remedii populare pentru durerea în gât
  •