tuse seaca de vreo trei ani
Buna ziua! Sotul meu in varsta de 34 ani are o tuse seaca de vreo trei ani nov-aprilie si disparea. De anu trecut mai precis nov 2011 cand a aparut din nou nu a mai disparut. Mentionez ca nu expectoreaza nimic, nu il doare gatul, nu face febra, ci doar tuseste sec, doar ziua, noaptea nu tuseste deloc. Prin martie i/am dat aeris si tusea ii disparuse. Cum am incetat pastilele tusea a reaparut. Mentionez ca nu fumeaza, iar la plamani nu are nimic, deoarece in aprilie s/a operat de hernie de disc si toate analizelele i/au iesit bine. Ce tratament ii puteti recomanda, va rog frumos. La medic nu vrea sa mearga. O zi buna si am rugamintea daca poate sa imi raspunda si domnul doctor.
2 comentarii
Copilul meu a tusit sase luni de zile, o tuse seaca suparatoare.Am mers la mai multi medici, am facut si testul pentru TBC, insa tusea era pe fond alergic(atunci a fost diagnosticat cu bronsita astmatiforma). I-am dat antihistaminice vreo luna de zile, insa tusea a cedat total dupa ce i-am facut aerosoli. Eu cred ca ar trebui facute teste alergice, pentru a descoperi alergenul!
Incearca sa il lamuresti sa mearga la medic apoi poti merge si pe tratamente naturiste!
Incearca sa il lamuresti sa mearga la medic apoi poti merge si pe tratamente naturiste!
Buna ziua, am un baietel de 6 ani jumate si avem aceeasi problema de tuse seaca de cca 6 luni A inceput cu o raceala prin septembrie care a trecut dar a ramas cu o tuse seaca. A avut perioade de ameliorari dar nu i-a trecut niciodata definitiv, ameliorare ma refer peste zi ramanea cu o tuse scurta seaca, noaptea deloc. M-am plimbat deja pe la o gramada de medici, 2 pneumofiziologi pediatri, facut radiografie plamani, test tbc, spirometrie, test de alergie toate ok, orice medic l-a ascultat nu aude nimic nici la plamani, nici la piept, nu se aude suieraturi din piep.Ultima doamna doctor pneumolog mi-a prescris sa ii dau aerius dimineata, singulair (ii dau spirokast inlocuitor) amiaz si ketof seara, facem de 2 luni tratam.dar nici o schimbare, reactioneaza bine la aerosoli cu ventolin, flixotide, ser dar nu trece definitiv tusea. Recent am facut analize sange toate bune, ASLO a iesit marit putin 256 val.normale sub 150 doctorita spune nu este o probelma, mi-a dat azitrox 3 zile pe luna 3 luni la rand...o luna i-am da deja, nu reies alergii dar d.na doctor spune e neconcludent pt ca e sub tratam antialergic. Copilul inafara de tuse nu da semne de alergie gen sa ii curga nasul, stranut...mananca bine, arata bine, se joaca, e vesel..Am fost la homeopat mi-a prescris dim extract coacaz negru, amiaz maces, seara calin si ceva pastile de pus sub limba deocamdata nci o schimbare, facem de 2 saptamani tratam. Alti doctori i-au prescris inainte de alte siropuri pt tuse, acc, eurspal, doar ameliorare sau nu reactiona deloc. Am facut exudat faringian, n-a iesit nimic. Facut si tratam, imunitate cu Septilin 2 luni, deparazitare o luna cu Vormex 2x10 ml zi 30 zile, nici o schimbare. Nu reusesc sa inteleg daca copilul asta e alergic avand in vedere ca n-are simptome si nu vad imbunatatiri la antialergice, e astm?, ce poate fi si unde sa il duc sa avem un diagnostic precis si imbunatatiri. Astept sfaturi sau daca a-ti mai patit la fel, multumesc.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2in fiecare primavara/toamna, am o tuse seaca si deasa, fara febra, fara dureri in gat
- 5tuse seaca, durere in gat, febra, raguseala = raceala ?
- 3Tuse + Expectoratie verde dimineata
- 6tuse seaca insotita de dureri de torace si arsura in gat
- 124tuse seaca persistenta
- 3tuse seaca chinuitoare !
- 109Traheobronsita la copii
- 3tuse seaca de doua luni
- 1dispnee, tuse seaca, durere
- 1tuse seaca apoi devine productiva
- 2Tuse seaca in timpul noptii
- 2tuse seaca
- 2Arsura in piept scuipat cu sange
- 1dupa o bronsita de trei saptamani, a inceput o tuse seaca
- 1tuse seaca
- 1Tuse seaca persistenta, senzatie de mucoasa nazala interna uscata, respiratie rece
- 1Gadilat in gat + tuse seaca
- 1Tuse fara motiv
- 0Ar putea să fie alergie sau nu?
- 0Sindrom obstructiv distal
Mai multe informații despre: tusea seaca
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: