Tulburare schizotipala cu descopunere psihotica posibila transformare in schizofrenie
Buna ziua, de prin 2018 am inceput sa am niste simptome de boala pshica, mai precis aveam perioade in care vb singur pe strafa, la munca, acasa. In 2020 am fost internat cu forta la spitalul voila in urma unui episod psihotic (am agresat pe cineva din familie) aceasta a sesizat politia si am fost internat, sa dechis dosal penal pentru violenta domestica dar plangerea sa retras si am ramas doar cu obligativitatea la tratament. La spitalu voila am stat 3 luni internat si mi sa pus diagnosticul de tulburare schizotipala cu descompunere psihotica.medicul psihiatru mia recomandat sa fac un CT la cap si sa costat ca am sensibilitate a creierului (creierul mult mai batran decat varsta biologica pentru care iau memantina). Tratamentul pe care il iau consta in ripsolet injectie odata la 2 saptamani.chiar daca iau tratamentul tot simnt efectele boli, anxietate exacerbata, paranoia, momenta in care vb singur, halucinati auditive si retragere sociala( din cauza careia am inceput sa am probleme la acutualul loc de munca si sa fiu catalogat nebun ). Desi am acest diagnostic medicul meu pshiatru nici nu vrea sa auda de pensionare. Am inceput sa simnt mai puternic efectele boli (posibil odata cu avansarea inbatraniri creierului) de la inceputul anjlui 2024 care a fost foarte stresant dpdv al muncii. Am niste intrebari pentru care as fi foarte recunoscator daca as primi raspuns. Se poate obtine pensie de invaliditate si indemnizatie de handicap pentru diagnosticul meu ? Ce ma sfatuiti sa fac in ceea ce priveste opinia psihiatrului referitor la pensionare?care este valoare pensiei de invaliditate grad 2?
13 comentarii
Se poate obtine pensie de invaliditate cu acest diagnostic.
Pensia minima e 1281 lei.
Pensia dv. va fi mai mare in functie de cati ani ati lucrat cu contract de munca, de varsta pe care o aveti si de salariul de la care plecati.
Daca aveti internari de dinainte de 26 ani va puteti face indemnizatie de handicap de 500 lei.
Pensia minima e 1281 lei.
Pensia dv. va fi mai mare in functie de cati ani ati lucrat cu contract de munca, de varsta pe care o aveti si de salariul de la care plecati.
Daca aveti internari de dinainte de 26 ani va puteti face indemnizatie de handicap de 500 lei.
Clara, daca nu ai internare inainte de 26 de ani, nu ti poti face imdemnizatie de handicap?
Scuze creatorului de topic ca intervin.
Scuze creatorului de topic ca intervin.
Se poate face indemnizatie de handicap pe schizofrenie daca ai internare inainte de 35 de ani.
Sau se poate face indemnizatie de handicap daca nu ai niciun venit.
Sau se poate face indemnizatie de handicap daca nu ai niciun venit.
Multumesc! Stiam asta, ca mi ai mai zis, dar ai spus de 26 ani si m a indus in eroare.
26 de ani pentru celelalte boli, cu exceptia schizofreniei (35).
Clara_p cum se poate obtine aceasta pensie ? Presupun ca psihiatru are un rol major in obtinerea pensiei (partea birocratica acte doveditoare referat abropare)
Ai nevoie de referat de la psihiatrul care te are in evidenta, de referat de la un psiholog si de internari. Te duci la comisie si te programezi si la data programarii depui dosarul cu toate aceste acte.
Psihiatrul este obligat sa iti faca referatul. Nu e cazul ca isi da el cu parerea ca vrea el sau nu vrea sa te pensionezi. Daca tu vrei sa te pensionezi te duci la el si ceri referat pentru pensionare. Punct.
Psihiatrul este obligat sa iti faca referatul. Nu e cazul ca isi da el cu parerea ca vrea el sau nu vrea sa te pensionezi. Daca tu vrei sa te pensionezi te duci la el si ceri referat pentru pensionare. Punct.
Saru'mana mult Clara. Eu aveam impresia ca psihiatru propune pensionarea.
Nu. Tu te duci la el si ii zici sa iti faca referatul pentru pensionare. Datoria lui e sa ti-l faca. Asta e jobul lui.
O alta intrebare e cum e comisia ? E ca un interviu ? Discutie libera ? Eu am fost la comisia de expertiza atunci cand a trebuit sa rezolv cu obligativitatea la tratament medical (eram constrans de decizia judecatoarei, trebuia sa ma prezint lunar la medic fizic pentru ca el sa ma vada si sa imi dea tratamentul intalnire pentru care eu plateam 100 de lei lunar ) de cand am rezolvat cu dosaru si judecatoarea a aprobat cererea de obligativitate la tratament (intentia mea nu a fost niciodata sa renunt la tratament ci decat la obligativitate) ma duc la pshiatru la 2 luni si imi da injectia (ripsolet) si memantina pentru 2 luni (tot 100 de lei pe consultatie platatesc). Cand am fost la comisia de expertiza a fost ca o discutie libera ce fac, daca imi iau tratamentu, de ce vreau sa scap de obligativitate si totul a culminat cu ai "ai schizofrenie, nu e de gluma sa iti ei tratamentul ca daca nu o sa faci iara o boacana si mai mare"
E posibil sa fie nevoie de proces sa scapati de obligativitatea luarii de tratament. Interesati-va la medicul la care sunteti obligat sa va duceti.
Comisia pentru pensie va intreaba cum va simtiti si ce faceti toata ziua. E ca un interviu.
Comisia pentru pensie va intreaba cum va simtiti si ce faceti toata ziua. E ca un interviu.
De obligativitatea la tratament am scapat(dupa 1 an de tratament am inaintatvo cerere catre judecatorie sa aprobe ridicarea obligativitati la tratament care a fost aceptata) a trebuit sa angajez un avocat am fost la 2 termene si sa ridicat obligativitatea la tratament.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 7Tentativa de suicid-tulburare schizotipala-ajutor!!!
- 5tulburare schizotipala
- 0As dori sa stiu daca la referatul facut ma încadrez la pensie de boala sau handicap
- 1Întrebare pensie de invaliditate
- 1Pensie de Handicap
- 1Intrebare veche pensie de handicap
- 1Pensie de Gradul III - Cum o obțin?
- 0Tromboza venoasa profunda
- 4Drepturi muncă persoane cu invaliditate
- 1Desenele mele pe foaie de matematica
- 1Incadrare grad invaliditate
- 10Pensie de boala si de handicap
- 2Pensie invaliditate grad 3
- 0Pensie handicap
- 9Revizuire pensie de boala, diagnostic LLC
Mai multe informații despre: tulburarea schizotipala pensia de invaliditate pensia de handicap
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: