Tulburare de anxietate sau probleme cu inima?

Salutare tuturor! Sunt Alex, am 24 de ani, 1.75m si 79kg. Voi incepe cu inceputul:
Acum fix 8 saptamani stateam la masa cu ai mei, nimic neobisnuit. Am stat de vorba insa m-am ridicat sa merg la baie si am ametit un pic, am spus ca e nesemnificativ, am mers la baie, mi-am rezolvat problemele, am venit inapoi la bucatarie si au inceput problemele, stare de amorteala maini, picioare, stare de lesin, puls marit, TA 150/90, simteam ca ma scurg, am sunat la ambulanta, am mers la spital, mi-au gasit tensiune 17/10 insa cei de la urgente nu mi-au dat nimic pentru tensiune, aceasta scazand in 30-40m la 11/75, iar in timp ce imi scadea am avut o sete extraordinara si un frig extraordinar. Dupa ce mi-au facut un CT craniu la care nu a reiesit decat o ingrosare a mucoasei, am fost trimis la cardiolog unde am explicat ca in ziua aceea bausem foarte mult cola 0, un frappe si o cafea dimineata(sucul fiind obsinuinta, beam in fiecare zi cate 1 bidon de cola 0), mi-au spus ca nu am nimic la inima dupa un EKG si ca e posibil sa fi facut de la prea multe “excitante” in acea zi.
Totu bine si frumos, am zis ok, ma linistisem, pana sa merg la munca a 2 a seara si cat stateam de vorba cu cineva, mi-a trecut iar un sentiment de amorteala prin tot corpul, TA 150/90 iar de atunci am inceput vizitele la doctori. Tin sa mentionez ca tot de atunci nu am mai avut niciun puseu de tensiune insa seara cand stau in pat simt prezenta batailor inimii + mi se pare ca bate incet, am puls 48-50-55 in repaus si am ramas de atunci cu o senzatie de ameteala constanta si enervanta, nu foarte puternica dar enervanta. Am fost la 3 cardiologi, am facut 3-4 EKG, holter EKG 48h unde a iesit doar niste extrasistole si un puls de 38 in timpul somnului + 2 ecocardiografii unde mi-au spus ca e totul in regula, sa iau niste aspacardin si stress clean. Am fost la plamani, raza + aparat de detectie a apneei in somn, ambele iesind bune, saruratia in timpul somnului fiind minim 96. Am fost la medicina interna am facut analize + sumar de urina + ecograf si absolut toate analizele au iesit in parametri normali. Am fost la 2 dr ORL sa vad ce se intampla cu ameteala, aveam un dop de ceara care a fost scos, nicio imbunatatire. Am fost la neuro unde mi a spus ca n am absolut nimic, facandu mi niste teste la ochi si stimuli ai muschilor. Am fost la endocrine si pe langa analizele mentionate mai sus am facut si pentru glanda tiroida care au iesit in parametri.Am facut si hemoglobina glicozilata sa vad daca cumva posibil sa fie diabet, a iesit in parametri. Am facut urocultura care a iesit in parametri. Am facut si metanefrine, normetanefrine si cortizol urinare toate unde cortizolul a iesit mare (620+). Dupa ce s a observat ca acest cortizol a iesit marit am facut si ACTH care a iesit in parametri. Urmeaza sa mai fac alte investigatii insa nu mai stiu ce sa mai fac, seara abia pot adormi, ma gandesc incontinuu la ce mi s ar putea intampla, daca cumva ma mai trezesc, din omul vesel care eram acum o luna acum nu mai sunt in stare de nimic, nu mai am chef de nimic, as dormi toata ziua, nu ma mai bucura absolut nimic, mereu stau si citesc si ma gandesc ce as putea sa am. Mereu ma gandesc ca poate fi ceva la inima, ce as putea sa mai fac? Credeti ca aceste simptome ar putea fi o tulburare de anxietate? Nu ma pot deslipi o secunda de ideea ca ar fi de la psihic si ca n am nimic defapt! Multumesc celor care si au facut timp sa citeasca tot de aici.
Edit: Am fost la alti 2 cardiologi care mi-au spus ca totul e bine, inca 2 ecocardiografii + test de efort + EKG. La testul de efort au iesit 2 extrasistole in perioada de recuperare. Tin sa mentionez ca toti cardiologii mi-au spus ca nu e nicio problema cu pulsul meu "asa poate fi la tinerii activi fizic". Am mai fost la inca un neurolog si acum tin tratament cu piracetam si cu clorzoxazona. Eu incontinuu ma simt stors de puteri, am impresia ca pot lesina oricand ca si cum organismului meu ii lipseste ceva, duce o lupta cu ceva. Simt ca as putea lesina oricand, ma gandesc de ce imi bate inima asa incet? Asa repede? e normal? Nu mai pot fi eu cel de dinainte, ma gandesc in fiecare secunda, sigur acum iar mi-e rau samd...
Daca a mai trecut cineva prin acest lucru va rog din suflet sa imi spuneti, nu mai stiu incotro sa ma indrept.
Acum fix 8 saptamani stateam la masa cu ai mei, nimic neobisnuit. Am stat de vorba insa m-am ridicat sa merg la baie si am ametit un pic, am spus ca e nesemnificativ, am mers la baie, mi-am rezolvat problemele, am venit inapoi la bucatarie si au inceput problemele, stare de amorteala maini, picioare, stare de lesin, puls marit, TA 150/90, simteam ca ma scurg, am sunat la ambulanta, am mers la spital, mi-au gasit tensiune 17/10 insa cei de la urgente nu mi-au dat nimic pentru tensiune, aceasta scazand in 30-40m la 11/75, iar in timp ce imi scadea am avut o sete extraordinara si un frig extraordinar. Dupa ce mi-au facut un CT craniu la care nu a reiesit decat o ingrosare a mucoasei, am fost trimis la cardiolog unde am explicat ca in ziua aceea bausem foarte mult cola 0, un frappe si o cafea dimineata(sucul fiind obsinuinta, beam in fiecare zi cate 1 bidon de cola 0), mi-au spus ca nu am nimic la inima dupa un EKG si ca e posibil sa fi facut de la prea multe “excitante” in acea zi.
Totu bine si frumos, am zis ok, ma linistisem, pana sa merg la munca a 2 a seara si cat stateam de vorba cu cineva, mi-a trecut iar un sentiment de amorteala prin tot corpul, TA 150/90 iar de atunci am inceput vizitele la doctori. Tin sa mentionez ca tot de atunci nu am mai avut niciun puseu de tensiune insa seara cand stau in pat simt prezenta batailor inimii + mi se pare ca bate incet, am puls 48-50-55 in repaus si am ramas de atunci cu o senzatie de ameteala constanta si enervanta, nu foarte puternica dar enervanta. Am fost la 3 cardiologi, am facut 3-4 EKG, holter EKG 48h unde a iesit doar niste extrasistole si un puls de 38 in timpul somnului + 2 ecocardiografii unde mi-au spus ca e totul in regula, sa iau niste aspacardin si stress clean. Am fost la plamani, raza + aparat de detectie a apneei in somn, ambele iesind bune, saruratia in timpul somnului fiind minim 96. Am fost la medicina interna am facut analize + sumar de urina + ecograf si absolut toate analizele au iesit in parametri normali. Am fost la 2 dr ORL sa vad ce se intampla cu ameteala, aveam un dop de ceara care a fost scos, nicio imbunatatire. Am fost la neuro unde mi a spus ca n am absolut nimic, facandu mi niste teste la ochi si stimuli ai muschilor. Am fost la endocrine si pe langa analizele mentionate mai sus am facut si pentru glanda tiroida care au iesit in parametri.Am facut si hemoglobina glicozilata sa vad daca cumva posibil sa fie diabet, a iesit in parametri. Am facut urocultura care a iesit in parametri. Am facut si metanefrine, normetanefrine si cortizol urinare toate unde cortizolul a iesit mare (620+). Dupa ce s a observat ca acest cortizol a iesit marit am facut si ACTH care a iesit in parametri. Urmeaza sa mai fac alte investigatii insa nu mai stiu ce sa mai fac, seara abia pot adormi, ma gandesc incontinuu la ce mi s ar putea intampla, daca cumva ma mai trezesc, din omul vesel care eram acum o luna acum nu mai sunt in stare de nimic, nu mai am chef de nimic, as dormi toata ziua, nu ma mai bucura absolut nimic, mereu stau si citesc si ma gandesc ce as putea sa am. Mereu ma gandesc ca poate fi ceva la inima, ce as putea sa mai fac? Credeti ca aceste simptome ar putea fi o tulburare de anxietate? Nu ma pot deslipi o secunda de ideea ca ar fi de la psihic si ca n am nimic defapt! Multumesc celor care si au facut timp sa citeasca tot de aici.
Edit: Am fost la alti 2 cardiologi care mi-au spus ca totul e bine, inca 2 ecocardiografii + test de efort + EKG. La testul de efort au iesit 2 extrasistole in perioada de recuperare. Tin sa mentionez ca toti cardiologii mi-au spus ca nu e nicio problema cu pulsul meu "asa poate fi la tinerii activi fizic". Am mai fost la inca un neurolog si acum tin tratament cu piracetam si cu clorzoxazona. Eu incontinuu ma simt stors de puteri, am impresia ca pot lesina oricand ca si cum organismului meu ii lipseste ceva, duce o lupta cu ceva. Simt ca as putea lesina oricand, ma gandesc de ce imi bate inima asa incet? Asa repede? e normal? Nu mai pot fi eu cel de dinainte, ma gandesc in fiecare secunda, sigur acum iar mi-e rau samd...
Daca a mai trecut cineva prin acest lucru va rog din suflet sa imi spuneti, nu mai stiu incotro sa ma indrept.
23 comentarii

Da, probleme de genul asta am avut si eu.
Am fost diagnosticat cu o vasculita, care s-a rezolvat intre timp.
Dar sursa problemelor la mine a fost refluxul gastric si helicobacter pylori, care dau niste simptome foarte naspa.
Am fost diagnosticat cu o vasculita, care s-a rezolvat intre timp.
Dar sursa problemelor la mine a fost refluxul gastric si helicobacter pylori, care dau niste simptome foarte naspa.

Buna. Toate sunt simptome de anxietate/depresie. Astea sunt niste boli. Adresati-va unui psihiatru pentru tratament si unui psiholog pentru psihoterapie. Ati facut destule analize. Nu mai irositi banii.
Faceti orientativ un test de depresie si un test de anxietate online.
Faceti orientativ un test de depresie si un test de anxietate online.

@gladys eu inca nu mi-am gasit nicio rezolvare, capul tulbure e tot aici la fel ca celelalte simptome, nu mai stiu pe unde sa mai merg
@clara_p multumesc!
@clara_p multumesc!

Te cred, fa si un test de helicobacter daca ai cum, exact la fel a debutat si la mine, numai ca eu nu aveam brahicardie, gen sa imi bata inima incet, imi batea foarte repede doar.
Dap, stiu cum e si cu capul tulbure, vedere in ceata, tiut in urechi si cate si mai cate...
Dap, stiu cum e si cu capul tulbure, vedere in ceata, tiut in urechi si cate si mai cate...

La mine cardiologii zic ca inima e normal sa bata mai incet avand in vedere ca sunt o persoana fosrte activa fizic. Intradevar simptomele descrise mai sus le am pe toate..
O sa incerc totusi si un test de helycobacter cu toate ca nu am niciun simptom de reflux sau probleme cu burta/stomac
O sa incerc totusi si un test de helycobacter cu toate ca nu am niciun simptom de reflux sau probleme cu burta/stomac

Se cheama brahicardie, puls de -50 de batai pe minut. Ma rog, asa mi-au spus si mie, ca e normal sa bata la 130 cand stau pe loc bla bla bla. Cumva, au avut dreptate ca nu aveam nimic la inima, dar mi-au spus aiurea ca e sindrom anxios depresiv, ca n-avea absolut nicio treaba.
Eu simptomele de reflux si aciditate gastrica nu le-am avut in primii 2 ani jumate, doar oboseala extrema, cap cand prea greu cand prea usor, intoleranta la caldura si cate si mai cate. Dar probleme cu stomacul nu aveam deloc, dupa au venit.
Daca vrei sa faci un test de helico, mna, eu zic ca se merita si daca te simti rau sau ceva poti sa iei niste medicamente anti reflux gen gaviscon sa vezi daca raspunzi la ele. La mine au mers din prima. Si nici nu dau dependenta sau sa aiba efecte nocive si nasoale.
Eu simptomele de reflux si aciditate gastrica nu le-am avut in primii 2 ani jumate, doar oboseala extrema, cap cand prea greu cand prea usor, intoleranta la caldura si cate si mai cate. Dar probleme cu stomacul nu aveam deloc, dupa au venit.
Daca vrei sa faci un test de helico, mna, eu zic ca se merita si daca te simti rau sau ceva poti sa iei niste medicamente anti reflux gen gaviscon sa vezi daca raspunzi la ele. La mine au mers din prima. Si nici nu dau dependenta sau sa aiba efecte nocive si nasoale.

Merg sa fac testul cu siguranta, multumesc

Abia ce mi-am aminti, acum 2 saptamani am dat probaa de scaun la medicina muncii deci tind sa cred ca n-ar fi helycobacter...

Helycobacterul nu iese la coproparazitologic sau coprocultura. E o analiza separata.

Am inteles, multumesc! Credeti ca e ok daca as face analiza de sange pentru acest helycobacter? Am vazut ca se poate face la synevo.

E un test de respiratie care e cel mai bun, sau unul mai precis ar fi biopsia din endoscopie, costa pana intr o suta de lei.

O sa incerc sa fac cand vin din concediu pe data de 7. Multumesc din suflet.

Analiza se numeste Antigen Helicobacter din materii fecale recoltate in borcan cu mediu de cultura.

1.de mancat mananci corect, sau cele 3 mese la tine sunt suc, cafea si suc din nou (poate chiar alcool) ?
2.ai facut eforturi mentale ridicate, ai trecut prin stres psihic in ultima perioada ?
daca la (2) raspunsul e nu, atunci problema e (1). daca ai totusi si alimentatia corecta, atunci ai nevoie de investigatii in continuare. altfel, raspunsul e anxietate si poate fi reglat prin alimentatie, daca anxietatea asta nu e o problema veche, ci doar brusc aparuta.
alimentatie corecta presupune, minimum 2000 calorii la barbati si chiar mai mult pt cei care au activitate fizica crescuta. apoi, cereale, legume, verdeturi, carne ~200g, peste salbatic, lactate pt calciu (calciul e mai putin absorbit in corp si chiar excretat din oase la consumuri ridicate de cafea, suc [care e acidic], ca urmare apar problemele de anxietate), alimente cu magneziu ca seminte, nuci, alune, hrisca prajita, fasole alba (magneziul din suplimente nu ajuta cu anxietatea, e doar reclama... ajuta muschii pt cei care fac eforturi fizice, asa ca incearca sa obtii Mg din alimentatie)... vezi sa nu consumi exagerat grasimi... maximum 25% din calorii
P.S daca consumi alcool, renunti la el...
2.ai facut eforturi mentale ridicate, ai trecut prin stres psihic in ultima perioada ?
daca la (2) raspunsul e nu, atunci problema e (1). daca ai totusi si alimentatia corecta, atunci ai nevoie de investigatii in continuare. altfel, raspunsul e anxietate si poate fi reglat prin alimentatie, daca anxietatea asta nu e o problema veche, ci doar brusc aparuta.
alimentatie corecta presupune, minimum 2000 calorii la barbati si chiar mai mult pt cei care au activitate fizica crescuta. apoi, cereale, legume, verdeturi, carne ~200g, peste salbatic, lactate pt calciu (calciul e mai putin absorbit in corp si chiar excretat din oase la consumuri ridicate de cafea, suc [care e acidic], ca urmare apar problemele de anxietate), alimente cu magneziu ca seminte, nuci, alune, hrisca prajita, fasole alba (magneziul din suplimente nu ajuta cu anxietatea, e doar reclama... ajuta muschii pt cei care fac eforturi fizice, asa ca incearca sa obtii Mg din alimentatie)... vezi sa nu consumi exagerat grasimi... maximum 25% din calorii
P.S daca consumi alcool, renunti la el...

Am tinut timp de 8 saptamani un regim cu o alimentatie bine pusa la punct cu macronutrienti specifici pentru organismul meu. Am renuntat la el scum 2 luni deoarece am avut acest episod, episoadele si starile rele inca continua. Am facut helycobacter a iesit negativ, acum sunt in concediu de o zi, stau 7 zile, poate ma va ajuta pe partea de psihic sa mi revin un pic..
Alcool nu am baut si nici nu prea sunt fan, doar la ocazii..
Alcool nu am baut si nici nu prea sunt fan, doar la ocazii..

cum adica macronutrienti specifici pt organismul tau ? exista si alti macronutrienti in afara de proteine, grasimi, carbohidrati ?
in timpul asta de 8 saptamani ai renuntat la cafea, suc ?
cum e cu varianta (2)... nu ai raspuns la ea
noptile le dormi, sau ? somnul e si el important sa fie de minimum 7 ore pe noapte
in timpul asta de 8 saptamani ai renuntat la cafea, suc ?
cum e cu varianta (2)... nu ai raspuns la ea
noptile le dormi, sau ? somnul e si el important sa fie de minimum 7 ore pe noapte

Ma refeream ca au fost calculate grasimile, proteinele si carbo la kg mele si facute mese aferente acestora. Noptile intradevar le cam pierdeam jucandu ma la pc, seriale, dormeam aprox 4 ore pline pe noapte sa zic asa, cafea doar o cafea dimineata si poate una la pranz si suc intradevar cola 0 cate 2l pe zi. De cand mi a fost rau, adica de la primul episod de acum 2 luni, am renuntat total la cola, sau orice contine cofeine, cafea si tigari.

cumpara-ti ashwagandha 200-300mg pe zi inainte de culcare. ar fi bine sa nu conduci in primele zile si sa nu operezi masinarii, pana nu vezi cum raspunzi la supliment. el avand rol de calmare a nervilor, s-ar putea sa te calmeze prea mult... depinde de la o persoana la alta
daca nu raspunzi la doza asta, cresti la 500 mg
youtu dot be/-61N9KfQK5I?t=666
daca nu raspunzi la doza asta, cresti la 500 mg
youtu dot be/-61N9KfQK5I?t=666

Am incercat sa iau stress clean undeva la 2 saptamani care contine ashwagandha, nu am simtit niciun beneficiu…

De ce nu va duceti la un psihiatru pentru un diagnostic si tratament? Naturistele sunt apa de ploaie. Nu sunt eficiente. Mergeti la medic.

stres clean contine doar 100 mg ashwagandha per comprimat si e si scump... cauta doza de 500mg
in studii s-a administrat timp de minimum 2 saptamani. secom au produse bune.
in studii s-a administrat timp de minimum 2 saptamani. secom au produse bune.

Voi merge sa fac un RMN, ramase stabilit cu dna dr si apoi voi merge si la psihiatru, sincer, sper sa fie doar de la psihicul meu desi mi e tare greu sa cred

De la consumul excesiv de excitante (Pepsi, Cola) se face anxietate. Anxietatea e o boala. Trebuie tratata.

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2Palpitatie?
- 2stari de sufocare, de lesin, cu palpitatii
- 26incertitudine totala dar nu pot renunta
- 4Simptome ciudate de aproape o saptamana
- 0Stare generala de rau
- 15palpitati si moleseala
- 3palpitatii
- 4Adenom hipersecretant...rog raspunsuri, sunt disperata
- 0stare de ameteala, diaree, gust amar, stare generala de rau, ficat marit
- 3palpitatii
- 5de 1 an am probleme cu palpitatiile, puls marit, simt o caldura in obraji..
- 24Palpitatii inima
- 5Dureri de cap, greturi, palpitatii de cateva zile
- 2Ameteli, dureri in piept, palpitati la inima, dureri de cap
- 34Palpitatii.Extrasistole.Fibrilatie atriala paroxistica.
- 3Reactie la anestezia generala sau distonie neuro-vegetativa?
- 4Depresie severa situatie disperata!
- 2Junghiuri în piept, palpitatii, probleme respiratie
- 3Va rog frumos un raspuns - stare de lesin, oboseala, epuizare, maini foarte reci, palpitatii
- 8Aritmii, dispnee, amroteala in bratul stang, ceafa, piept, dureri ciudate la pacient YOPD
Mai multe informații despre: Palpitatiile starea de rau anxietatea de sanatate
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: