Tuberculoză mamara
Buna seara.
Va rog sa ma ajutati.
Povestea mea începe asa.
Mama a depistat un nodul la san. A fost operată, nu a avut cancer, in schimb la analiza nodulului a iesit ca este suspecta de TBC. Nu are nici un simptom de TBC. Nu tuseste, este plinuta, deci nu a slăbit, nu face febră, nu transpiră.
A facut rază la plămâni, nu are nimic. A facut IDR, i.a iesit 15 mm.
Confirmata tuberculoză mamara. Dr a zis ca de cand profesează ea nu a intalnit un asemenea caz.( Galați)
Acum este internată de aproape o săptămână și face tratament. Dr a zis ca daca nu face tratament, se poate extinde in corp. Nu stiu exact ce pastile, ca i le aduce asistenta.
Așteaptă rezultatele de la sânge și sputa.
1. Trebuie să facem controale și tratamente toți din familie, daca ea nu avea tbc pulmonar?
2. După câteva zile de tratament, a început să tuseasca, sa stranute, sa ii curgă nasul, gen răceală. Apoi a avut si ceva senzatie de greață. De ce ?
3. Dacă copilul meu de 1 an, care nu are nici un simptom, trebuie sa ii fac tratament preventiv anti tbc? ( asa a zis asistenta)
Va rog, sa imi dati un sfat care stie ceva, sau ati avut ceva asemănător. Doctorii de acolo nu prea ne dau detalii.
Multumesc anticipat
Va rog sa ma ajutati.
Povestea mea începe asa.
Mama a depistat un nodul la san. A fost operată, nu a avut cancer, in schimb la analiza nodulului a iesit ca este suspecta de TBC. Nu are nici un simptom de TBC. Nu tuseste, este plinuta, deci nu a slăbit, nu face febră, nu transpiră.
A facut rază la plămâni, nu are nimic. A facut IDR, i.a iesit 15 mm.
Confirmata tuberculoză mamara. Dr a zis ca de cand profesează ea nu a intalnit un asemenea caz.( Galați)
Acum este internată de aproape o săptămână și face tratament. Dr a zis ca daca nu face tratament, se poate extinde in corp. Nu stiu exact ce pastile, ca i le aduce asistenta.
Așteaptă rezultatele de la sânge și sputa.
1. Trebuie să facem controale și tratamente toți din familie, daca ea nu avea tbc pulmonar?
2. După câteva zile de tratament, a început să tuseasca, sa stranute, sa ii curgă nasul, gen răceală. Apoi a avut si ceva senzatie de greață. De ce ?
3. Dacă copilul meu de 1 an, care nu are nici un simptom, trebuie sa ii fac tratament preventiv anti tbc? ( asa a zis asistenta)
Va rog, sa imi dati un sfat care stie ceva, sau ati avut ceva asemănător. Doctorii de acolo nu prea ne dau detalii.
Multumesc anticipat
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 5suspecta de tbc... testul idr
- 6bubite rosii supurante.. ce tratament ar putea sa urmeze?
- 3la gradinita este un copil cu TBC... cum ar trebui procedat?
- 3Este TBC?
- 3se poate reactiva tbc daca sunt in timpul tratamentului?
- 4tbc rezistent la isoniazida si sinerdol
- 4sinerdolul si isoniazida
- 18tuberculoza
- 5intrebari despre TBC
- 4Ameteli de 2 ani din cauza unui tratament gresit TBC.
- 1tbc la bebelus de 8 luni
- 2Interpretare analize
- 1tratament tbc... plimbari pe faleza, sport?
- 1Tbc la copil 11 luni?
- 1Sputa pozitiva?
- 0Tratament de TBC: e nevoie sa se mai faca CT-uri sau bronhoscopii la 2 luni de tratament?
- 1Cum a fost procesul de vindecare de tuberculoza?
Mai multe informații despre: Tuberculoza tuberculoza la copii
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: