intrebari despre TBC

09-05-2012
alinush86
Nu este medic/terapeut
alinush86
Am fost diagnosticata cu tbc pe data de 14 februarie anul acesta.am stat o luna in spital, din spusele medicilor ma vindec repede pt ca l-am descoperit f devreme.nu am fost decat putin contagioasa si cu un numar mic de bacili.acum sunt la a doua faza de tratament, 3/7, si as avea cateva intrebari.le adresez aici pt ca medicii de la dispensar nu sunt chiar cooperabili si de fiecare data cand am apelat cu ceva mi s-a raspuns urat.
- e adevarat ca am interdictie pt mare?si daca da, as vrea sa stiu cat timp.
- e vreo problema daca beau 1 bere -2 pe saptamana, in zilele in caare nu iau tratament?
- daca iau tratamentul corect si avand in vedere ca am descoperit-o f devreme, ce sanse am sa recidiveze?
5 comentarii
0
15-07-2012, ora 14:56
Gilles
Nu este medic/terapeut
Gilles
1. Nu poate fi vorba de mare, cel putin cat iei tratamentul. Eu am stat in soare in parc unde era chiar putin racoare si am facut o hemoftizie de ma- tinut.
2. Da-o incolo de bere, ia-ti fara alcool, ca s-asa nu-i mai sti gustul, pentru ca vezi si tu ce greu e tartamentul, de ce sa risti?
3. Si eu l-am descoperit la o saptamana dupa ce mi-i s-au instalat simptomele, vindecarea a fost rapida, am inceput sa ma ingras dupa 2 zile, dar riscul recidivei e mare daca nu respectam contraindicatiile; bine, si daca le respectam. n-ai de unde sa sti.
Cred ca toti care au avut TBC traiesc cu frica asta, a recidivei.
Sanatate multa
0
20-07-2012, ora 23:09
ionela.d
Nu este medic/terapeut
ionela.d
Buna seara!Tatal meu a fost diagnosticat cu TBC pulmonar sec. poliulcerata, febronodular infiltrativ stg. readmisa, FR, BK+M, hidropneumotorax tbc dr rg 2de tratament, are insuficienta respiratorie, este dependent de tubul de oxigen.Este, de asemenea, anemic, anorexic a pierdut foarte mult in greutate de-a lungul celor 5 luni de tratament deja.As dori sa stiu, daca imi poate raspunde cineva sansele pe care le-ar avea in cazul unei interventii chirurgicale pentru drenajul plamanilor.Multumesc anticipat!!
0
31-07-2012, ora 21:28
the_artivist
Nu este medic/terapeut
the_artivist
Nu va pot raspunde la aceasta intrebare dar m-ar ajuta mult sa va dau un sfat bun daca imi puteti spune alimentatia domnului pe ce este bazata si daca imi puteti face un meniu pe 3 zile macar si cum sta cu consumul de sare.
0
31-03-2016, ora 17:01
Ela_20
Nu este medic/terapeut
Ela_20
Bună ziua,
Locuiesc în Olanda! În decembrie mi s a luat o proba de sânge și restul quantiferon a ieșit pozitiv!
Rezultatul suna asa "TB latent, 0.002 ml TBA, 9.41 mito"
Aștept o programare pentru un eventual tratament!
Întrebările mele sunt următoarele, se poate transmite soțului și copiilor mei?
Trebuie și ei investigați?
Am făcut vaccinurile toate împotriva tuberculozei și cu toate astea am bacteria în organism?!?!?
As fi foarte recunoscătoare dacă un medic ar putea sa mi spună mai multe in
0
31-03-2016, ora 17:02
Ela_20
Nu este medic/terapeut
Ela_20
Legătură cu rezultatul analizelor mele!
În caz de TB latent care ar fi tratamentul și pe ce perioada!
Pot merge la munca?
Mulțumesc anticipat,
Ela
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.