Trosnituri ale oaselor.
Buna ziua, sunt baiat, am 14 ani, si de vreo 4 zile au inceput sa-mi trosneasca genunchii, gleznele, cat si incheieturile de la degete/maini. Ce inseamna asta? O fii oare de la crestere sau ceva?
1 comentarii
Buna seara
Simptomele de care va plangeti nu sunt neobisnuite, chiar si la aceasta varsta.
Presiunea intra-articulara se modifica datorita parametrilor de crestere scheletala, iar trosniturile sunt de fapt fenomene de cavitatie intra-articulara, ce pot fi declansate de anumite miscari.
Evitati sa le produceti inadins; obiceiul de a trosni articulatiile poate deteriora cartilajul articular.
faceti o pauza de efort fizic de orice fel 2 saptamani, luati un anti-inflamator usor cateva zile si consultati un medic ortoped pediatru in vederea oportunitatii unui tratament care sa suplimenteze vitamina D si Calciul, functie de parametrii Dvs biometrici si viteza de crestere scheletica in ultimul timp. Fenomenele sunt pasagere si nu necesita o grija speciala, in mod normal, dar un raspuns concret si corect veti primi numai dupa o consultatie de specialitate.
Cu stima
SL Univ Dr. Marius Enescu
Medic Primar Ortopedie Traumatologie
Doctor in Stiinte Medicale
Constanta
Simptomele de care va plangeti nu sunt neobisnuite, chiar si la aceasta varsta.
Presiunea intra-articulara se modifica datorita parametrilor de crestere scheletala, iar trosniturile sunt de fapt fenomene de cavitatie intra-articulara, ce pot fi declansate de anumite miscari.
Evitati sa le produceti inadins; obiceiul de a trosni articulatiile poate deteriora cartilajul articular.
faceti o pauza de efort fizic de orice fel 2 saptamani, luati un anti-inflamator usor cateva zile si consultati un medic ortoped pediatru in vederea oportunitatii unui tratament care sa suplimenteze vitamina D si Calciul, functie de parametrii Dvs biometrici si viteza de crestere scheletica in ultimul timp. Fenomenele sunt pasagere si nu necesita o grija speciala, in mod normal, dar un raspuns concret si corect veti primi numai dupa o consultatie de specialitate.
Cu stima
SL Univ Dr. Marius Enescu
Medic Primar Ortopedie Traumatologie
Doctor in Stiinte Medicale
Constanta
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3de ce trosnesc genunchii si soldurile
- 7ma tine ceva la genunchi, imi trosnesc
- 8pocnituri in cap
- 9problema oase care ma sperie
- 4imi pocnesc oasele in zona pieptului si ma doare cand respir adanc
- 21genunchi care trosnesc, dar nu dor
- 2Troznesc incheieturile
- 11imi trosneste piciorul in interiorul piciorului...
- 5Imi trosneste ceva la rotula genunchiului
- 0Trosnituri de genunchi la copil de 6 ani
- 11articulatii care trosnesc
- 1Pot sa trozneasca incheieturile din cauza aerobicului si a fitness-ului?
- 0Trosnire gat. Atac cerebral?
- 2Trosnirea oaselor la nou născut
- 3Artroza șold la tineri. Este normal sau o altă afecțiune?
- 1Trosnire tendon biceps femural
Mai multe informații despre: trosnirea oaselor
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: