Tristetea vesnica.
Buna ziua, de 5-6 ani simt mereu o stare de tristete profunda.Cand eram mai mic, nu eram constient, insa cu cateva luni in urma am constientizat ca starea pe care o am eu nu e normala si ca nu imi permite sa ma bucur de viata.Mereu simt o tristete, de multe ori rad la glumele altora doar pentru a ma preface ca sunt fericit.O fac pentru a ma integra in societate, pentru ca cine ar sta cu o persoana care e mereu serioasa si depresiva?Nu ma pot entuziasma cu adevarat de nimic, doar ma prefac.Provin dintr-o familie foarte buna in care am de toate, inclusiv si iubire, si bunastare, traume psihice nu am avut, am prieteni buni in jurul meu, dar nu inteleg de ce ma simt asa mereu.In rarele momente cand ma simt fericit, am impresia ca ceva e neinregula cu mine, ca ceva nu e cum trebuie si ca starea de fericire parca e anormala.Ma intristez foarte usor, chiar si un film trist e in stare sa ma aduca intr-o stare de tristete profunda.Cel mai bine reusesc sa fug de aceasta stare privind un film captivant, dar realizez ca asa doar fug de problema.Uneori ma gandesc ca poate o fi de vina faptul ca am o dependenta fata de oameni, sau ca nu ma accept asa cum sunt, ceea ce e chiar adevarat.O fi oare in stare psihoterapeutul sa ma ajute?Presupun ca problema data de la sine nu se va rezolva.
4 comentarii
Buna seara
Pare o stare de depresie. Dar cel mai bine ar fi sa discutati cu un psihoterapeut cu experienta despre ceea ce simtiti.
Pare o stare de depresie. Dar cel mai bine ar fi sa discutati cu un psihoterapeut cu experienta despre ceea ce simtiti.
Mergeți la un consult psihiatric și la o evaluare psihologică pentru găsirea unei soluții
Mergeți la o evaluare psihologică la un psiholog clinician cu experiență și în funcție de rezultatul evaluării puteți face psihoterapie sau vă trimite și la psihiatru pentru medicație. Depresia este rezolvabilă, cu condiția să intervii la timp și să respecți ce-ți spune medicul.
Orice om merită să se bucure de viață, deci faceți tot ce vi se recomandă pentru a ieși din starea asta.
Orice om merită să se bucure de viață, deci faceți tot ce vi se recomandă pentru a ieși din starea asta.
Buna ziua,
Într-adevăr, stările pe care le aveti nu sunt normale, starea de bine cu sine trebuie să fie regula nu excepția. Aceasta tristețe pe care o aveti trebuie să aibă o cauza. Programați-va la un psiholog clinician pentru a identifica aceasta cauza si a lucra asupra ei. Urmați recomandările ce vi se ofera, meritati sa va bucurați de viață și să fiți fericit.
Într-adevăr, stările pe care le aveti nu sunt normale, starea de bine cu sine trebuie să fie regula nu excepția. Aceasta tristețe pe care o aveti trebuie să aibă o cauza. Programați-va la un psiholog clinician pentru a identifica aceasta cauza si a lucra asupra ei. Urmați recomandările ce vi se ofera, meritati sa va bucurați de viață și să fiți fericit.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 1Depresie sau tristete?
- 2Stare depresiva?
- 24Sunt singur si nu am viata sociala deloc, nu am prieteni, ma simt trist si melancolic
- 5Sunt bolnav psihic? Sau ce am?
- 3Stare de tristete continua
- 67tristete de toamna
- 17tristete
- 4Stare de tristete care se agraveaza.
- 1Am nevoie de un sfat cred ca sufăr de depresie
Mai multe informații despre: Tristetea
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: