Trezire peste noapte, tahicardie, frica, neliniste
De 3 luni ma simt rau, am diferite simptome.Totul a inceput dupa craciun mi sa facut rau si am mers la urgente m-am speriat foarte tare pt ca mi-a crescut si tensiunea si simteam ca o sa cad jos, de atunci au urma doua saptamani in care am mers zi de zi la urgente pt ca imi crestea tensiunea, imi inghetat mainile si tremuram foarte tare.Dupa 2 saptamani mi-au prescris sa iau enalapril pt tensiune si de atunci nu a mai crescut, am facut 4 electrocardiograme, 2 ecocardiograme, holter si test de efort toate au iesit bine cardiologul ma asigurat ca nu am nimic la inima, mi sa recomendar doar sa slabesc ca m-am ingrasat 20 kg de anul trecut din aprilie de cand m-am lasat de fumat si sa incep sa fac miscare.As crea sa specific ca de cand m-am lasat de fumat am avut vreo 8 luni in care am fost súper stresata si nervoasa ma simteam coplesita in fiecare zi facand acelasi lucru curatenie, mancare, copii (am 3 copii de 15, 13, 4 ani) ma certam foarte mult cu ei, nu puteam sa-mi controles nervii. Ma simteam foarte singura, sotul toata ziua la servici era acasa doar 3, 4 ore pe zi.Locuim in spania, pana anul trecu am avut pe mama aici dar sa intors in tara.Medicul de familie mi-a prescris trazodona jumatate cu 2 ore inainte de culcare adorm de la ea dar peste noapte ma trezesc speriata inima imi bate tare si am zile in care sunt bine si altele majoritatea cand simt o neliniste, o agitatie in corp, mi-e frica si ma tot gandesc ca poate ma imbolnavesc, poate mor.Alaltaieri am vb cu un psihiatru online si mi-a dat reteta cu dobupal si lorazepam dar mi-e frica sa le iau sa nu imi sea dependenta sau sa ma faca sa ma simt mai rau
11 comentarii
Va rog ajutati-ma cu un sfat, cineva sa-mi spuna o parere
Ai anxietate generalizata daca tie frica tot timpul?
Iti fac lucrurile placere?
Daca nu ai si depresie trebuie un antidepresiv.
Iti fac lucrurile placere?
Daca nu ai si depresie trebuie un antidepresiv.
Am tot timpul o stare ciudata, o neliniste cateodata ma tine in spate si in piept, am reteta cu dobupal(venlafaxina) dar mie frica sa nu imi faca mai rau
Incepeti sa luati lorazepamul.seara macar iar dupa ce va mai linistiti incercati si o doza mica de antidepresiv !
Buna ziua,
Aveti un ritm de viata incarcat! Nu este de mirare faptul ca va simtiti coplesita de probleme.
Felicitari pentru alegerea si efertul de a va trata dependenta de tutun! Acest “anxiolitic” era bine sa fie inlocuit de la inceput cu un comportament mai sanatos. Ceva care sa va reduca stresul si care sa nu va dauneze pe alta parte. Activitatile sportive pe care le-ati mentionat, ar fi o solutie rationala.
In momentul in care anxietatea a devenit patologica si va este greu sa o controlati, va altereaza calitatea vietii – efectele benefice ale medicatiei sunt superioare dezavantajelor. Faceti o lista clara, scurta cu temerile pe care le aveti cu privire la medicatie si discutati-le cu psihiatrul.
O alta alternativa o reprezinta sedintele de psihoterapie cognitive-comportamentala online pentru tratarea anxietatii, panicii.
In cadul acestor sedinte veti invata cum sa va relaxati, veti invata cum sa respirati corect si cum sa va reglati ritmul cardiac (trainingul autogen), tratarea simptomelor fiziologice, inducerea starii de clam, un somn mai bun, cresterea productivitatii si a nivelului de energie, dobandirea sentimentului de siguranta.
Aveti un ritm de viata incarcat! Nu este de mirare faptul ca va simtiti coplesita de probleme.
Felicitari pentru alegerea si efertul de a va trata dependenta de tutun! Acest “anxiolitic” era bine sa fie inlocuit de la inceput cu un comportament mai sanatos. Ceva care sa va reduca stresul si care sa nu va dauneze pe alta parte. Activitatile sportive pe care le-ati mentionat, ar fi o solutie rationala.
In momentul in care anxietatea a devenit patologica si va este greu sa o controlati, va altereaza calitatea vietii – efectele benefice ale medicatiei sunt superioare dezavantajelor. Faceti o lista clara, scurta cu temerile pe care le aveti cu privire la medicatie si discutati-le cu psihiatrul.
O alta alternativa o reprezinta sedintele de psihoterapie cognitive-comportamentala online pentru tratarea anxietatii, panicii.
In cadul acestor sedinte veti invata cum sa va relaxati, veti invata cum sa respirati corect si cum sa va reglati ritmul cardiac (trainingul autogen), tratarea simptomelor fiziologice, inducerea starii de clam, un somn mai bun, cresterea productivitatii si a nivelului de energie, dobandirea sentimentului de siguranta.
Va multumesc pt raspunsuri, ceva naturist pe baza de plante pt stres si agitatie ce puteti sa-mi recomandati?
Buna seara,
Raspunsul este cuprins in intrebare, ca sa spun asa (adica in postare): ”.avut vreo 8 luni in care am fost súper stresata si nervoasa ma simteam coplesita in fiecare zi facand acelasi lucru curatenie, mancare, copii (am 3 copii de 15, 13, 4 ani) ma certam foarte mult cu ei, nu puteam sa-mi controles nervii. Ma simteam foarte singura, sotul toata ziua la servici era acasa doar 3, 4 ore pe zi.Locuim in spania, pana anul trecu am avut pe mama aici dar sa intors in tara.”
De fapt organismul dumneavoastra incearca sa va spuna ca v-ati atins limitele si s-a aprins beculetul de avarie. Puteti sa luati ce medicamente vreti, daca veti face lucrurile la fel ce credeti ca se va intampla?.
Raspunsul este cuprins in intrebare, ca sa spun asa (adica in postare): ”.avut vreo 8 luni in care am fost súper stresata si nervoasa ma simteam coplesita in fiecare zi facand acelasi lucru curatenie, mancare, copii (am 3 copii de 15, 13, 4 ani) ma certam foarte mult cu ei, nu puteam sa-mi controles nervii. Ma simteam foarte singura, sotul toata ziua la servici era acasa doar 3, 4 ore pe zi.Locuim in spania, pana anul trecu am avut pe mama aici dar sa intors in tara.”
De fapt organismul dumneavoastra incearca sa va spuna ca v-ati atins limitele si s-a aprins beculetul de avarie. Puteti sa luati ce medicamente vreti, daca veti face lucrurile la fel ce credeti ca se va intampla?.
Acum lucrurile sau mai schimbat sotul este acasa cu mine de 1 luna, ma ajuta la treburi dar am ramas cu problemele mentionate mai sus, starea de neliniste, tahicardie, trezire din somn noaptea si ganduri negative si nu stiu ce sa fac ca sa imi revin, eu eram vesela, cu chef de viata mereu optimista nu pot sa cred ce schimbare radicala am acum
Tratammentele care au efect sunt psihoterapia sau/si medicatia prescrisa de catre psihiatru.
Sanatate si incredere!
Sanatate si incredere!
Buna ziua, de 5 zile am inceput tratamentul Cu venlafaxina 75 dimineata si 1 lorazepam 1g seara, psihiatra a spus sa iau si trazodona 100 inainte de culcare dar nu am luat ca mi sa parut prea mult.Dar am observat ca ma simt moale, fara forta, ametita si nu ma por concentra prea bine, uit repede.Este normal ce mi se intampla? A mai patit cineva la fel?
Fiecare caz in parte poate reactiona diferit. Psihiatrul trebuia sa va informeze ca la inceputul tratamentului medicamentos uneori pot aparea senzatii neplacute. Aceste simptome pot fi cauzate ca urmare a faptului ca organismul face un anumit efort pentru a se adapta la tratament. Psihiatrul trebuie sa stie cel mai bine de ce anume v-a prescris o schema cu anumite doze. Luati legatura cu acesta pentru a intelege mai bine cum trebuie sa urmati tratamentul.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 4extrasistole si tahicardie
- 27tahicardia se vindeca? va rog, un raspuns!
- 2Tahicardie si Anxietate.
- 5tahicardie prin reintrare av intranodala, forma atipica
- 10tulburari cardiace: palpitatii, tahicardie...
- 5Panica sau probleme reala la inima?
- 4Tahicardie tot timpul
- 2Tahicardie si sindrom hiperkinetic
- 1Ameteala, scaun ciudat, sete excesiva, balonare, tahicardie.
- 5Stare critica-tremur, confuzie, tahicardie
- 3Tahicardia si kangoo jumps
- 1Cum pot intrerupe tratamentul cu betaloc zok?
- 4tahicardie
- 0analize sange
- 1Posibil sindrom tahicardie ortostatica
- 0Tahicardie
- 0Tahicardie
- 0Tahicardie persistenta
- 325 de ani, tahicardie
- 3Tahicardie și anxietate
Mai multe informații despre: Tahicardia Nelinistea
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: