Tahicardie si HTA
in urma cu un an jumatate am fost diagnosticat cu tahicardie. Puls in repaus intre 90 si 110 si HTA 14(15)/9(10).
Am fost la cardiolog si mi-au fost date betablocante(nu mai tin minte ce) dar pe care nu le-am putut suporta mai mult de 2 luni. Ma scoteau din uz total, ameteli, lipsa concentrarii etc...
Am schimbat cardiologul si am fost trecut pe Corlentor 5mg de 2 ori pe zi si Tritace(R) 2, 5mg.
Initial a fost bine, dar dupa aproximativ 3 sapt HTA imi scadea ft mult, 9/5 si de abia ma tineam pe picioare. Asa ca s-a renuntat la Tritace(R). dupa aproximativ un an de Corlentor in care am fost bine, cu putine crize hipertensive, si deobicei ca uitam sa iau pastila, am inceput sa am palpitatii si tulburari de ritm, sesizate de tensiometru dar si simtite de mine. Am observat ca, corlentorul imi scade pulsul sub 60, pana pe la 53, si cand pulsul este mic apar in mare parte si tulburarile de ritm. ce ma sfatuiti, stiti vre-un medic capabil in bucuresti pe probleme de "aprindere" ale inimii?
Am fost la cardiolog si mi-au fost date betablocante(nu mai tin minte ce) dar pe care nu le-am putut suporta mai mult de 2 luni. Ma scoteau din uz total, ameteli, lipsa concentrarii etc...
Am schimbat cardiologul si am fost trecut pe Corlentor 5mg de 2 ori pe zi si Tritace(R) 2, 5mg.
Initial a fost bine, dar dupa aproximativ 3 sapt HTA imi scadea ft mult, 9/5 si de abia ma tineam pe picioare. Asa ca s-a renuntat la Tritace(R). dupa aproximativ un an de Corlentor in care am fost bine, cu putine crize hipertensive, si deobicei ca uitam sa iau pastila, am inceput sa am palpitatii si tulburari de ritm, sesizate de tensiometru dar si simtite de mine. Am observat ca, corlentorul imi scade pulsul sub 60, pana pe la 53, si cand pulsul este mic apar in mare parte si tulburarile de ritm. ce ma sfatuiti, stiti vre-un medic capabil in bucuresti pe probleme de "aprindere" ale inimii?
1 comentarii
Probabil va trebui sa reduceti doza la 2, 5mg, bineinteles cu acordul medicului curant.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 21TPSV
- 2tahicardie sinusala prin automatism crescut
- 6Mai multe afectiuni: hipertensiune arteriala, diabet zaharat si probleme renale
- 3betaloczok-ul daca se administreaa in tahicardie?
- 4tahicardie-valori tensiune arteriala
- 5HTA in sarcina
- 4hipertensiunea arteriala cronica
- 5Panica sau probleme reala la inima?
- 4lamurire diagnostic
- 22Ce cauze poate avea greata (fara varsaturi)?
- 4Tahicardie tot timpul
- 2Tahicardie si sindrom hiperkinetic
- 3tratament HTA ineficient?
- 1Cum pot intrerupe tratamentul cu betaloc zok?
- 4Sportul si tahicardia
- 0Tensiune, voma, transpiratii cu frisoane
- 2Ars cu bricheta deasupra capului
- 6Anxietate/Tulburare de panica/Tensiune
- 0Brusc puls 140 si tensiune 19/11
- 1Palpitatii
Mai multe informații despre: Tahicardia Hipertensiunea arteriala (HTA)
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
- Hipertensiunea portala
- Tahicardia ventriculara
- Aritmia
- Tahicardia sinusală
- Tahicardia paroxistica supraventriculara (TPSV)
- Tahicardia
- Hipertensiunea arteriala (HTA)
- Hipertensiunea indusa de sarcina - Preeclampsia si eclampsia
- Boala cardiaca hipertensiva
- Torsada virfurilor
- Inhibitorii enzimei de conversie (IECA)
- Dieta in hipertensiunea arteriala
- Alimentele cu multă sare și efectul lor asupra sănătății
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: