Traumatism abdominal

07-10-2022
Adriana Rada
Nu este medic/terapeut
Adriana Rada
Buna ziua stimati Doctori

Numele meu este Adriana Rada si as avea o intrebare referitoare la un traumatism abdominal.
Este vorba despre mama mea care in urma cu o saptamana a avut parte de un incident neplacut.
Mergand pe laterul unei strazi a vazut ca se aproprie din sens opus o semnatatore cu viteza destul de mare, s a retras cat a putut, soferul nu a vazut o, si a fost lovita cu un caucouc lateral care a aruncat o peste biciicleta si apoi la pamant.
A resuit sa se ridice imediat, nu a avut alte traume decat la nivel abdominal, zona epigastrica i a aparut o mica umflatura si o vanataie. La palpare nu acuza nici o durere decat un mic disconfort.
In urma unui consult la medicul de familie i sa efectuat o ecografie, iar acel medic i a spus ca ar avea un mic chegulet de sange si putin lichid si ia recomandat administrarea a trei injectii anticoagulante pentru dizolvarea acestui chea. In ce cavitate este localizat acest lucru nu a resuit sa mi spuna.
Ce masuri ar trebui sa ia?
Sa faca acele injectii? Ce recomndati?
Va multumesc pentru eventualele raspunsuri.
O zi placuta!!
4 comentarii
0
07-10-2022, ora 10:07
Dr. Adrian Platon
Chirurgie generala, Bucuresti
Dr. Adrian Platon
Buna ziua.
Daca a trecut o saptamana de la incident, si nu prezinta alte simptome, e bine.
Acea umflatura localizata epigastric poate fi un hematom Functie de dimensiune, se poate resorbi, in timp, cu aplicatii locale de punga cu ghiata din cand in cand.
0
07-10-2022, ora 11:01
Adriana Rada
Nu este medic/terapeut
Adriana Rada
Va multumesc din suflet pentru raspuns!
0
25-12-2022, ora 13:37
Adriana Rada
Nu este medic/terapeut
Adriana Rada
Buna ziua
Am o mare rugaminte la dvs daca m ati pute ajuta.
La inceputul lunii noiembrie mai exact pe data de 8 noiembrie am avut ultima menstruatie. Ultimul contact Sexual avut a fost pe data de 27 august la ceea vreme tocmai ce mi se terminse menstrutia Am avut regulat menstra, fara nici o problema insa pana astazi 25 Decembrie nu mi a venit. Nu am sani tari, nu se observa nici o modificare la nivelul acestora, nu am greta nici stari de voma. Care credeti ca ar pute fi cauza intarzierii? Testul de sarcina negativ. Mentionezca in ultima perioada am fost fff obosita, stresata. Va multumesc anticipat pentru raspuns.
0
25-12-2022, ora 20:29
Dr. Adrian Platon
Chirurgie generala, Bucuresti
Dr. Adrian Platon
Buna ziua.
Nu sunt medic ginecolog. Dar din ceea ce stiu, daca ati avut ultima menstruatie pe 08.11, si nu ati avut contact sexual dupa aceea, nu poate fi sarcina. Poate stresul, tulburari hormonale sau altele.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Senzație de greutate și durere în picioare? Din anul 1997 suntem în România și tratăm varice fără operație și fără internare. La Varicoline, beneficiați de servicii medicale la cele mai înalte standarde, efectuate de profesioniști cu o rată de succes între 93-97%! Detalii aici
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Ați trecut printr-o operație? Ajutați alți pacienți oferind o recomandare chirurgului care v-a operat.
Accesați site-ul