Tratament stafilococ auriu
Buna seara.Am un baietel de 3 ani si 2 luni si dupa mai multe episoade de rosu in gat urmat de tratament cu antibiotic am recoltat un exudat faringian si a iesit stafilococul auriu.Medicul pediatru a prescris augumentin(am facut antibiograma) 10 zile, iar medicul ORL considera ca nu este necesar tratamentul cu antibiotic.As vrea sa intreb daca v-ati confruntat cu astfel de situatie si cum ati procedat.Multumesc.
2 comentarii
Buna seara, stafilococul se gaseste in nasul majoritatii oamenilor si ajunge si in faringe prin portaj. Chiar daca-l goniti cu antibiotic va pleca pe moment dar se va intoarce cam in 2-3 luni. In plus, stafilococul dezvolta rezistenta la unele antibiotice, de aceea medicul ORL-ist zice sa nu luati nimic. Daca copilul nu prezinta semne clinice (febra, puroi in gat, etc.) e ok sa ascultati sfatul medicului ORL-ist si sa nu-i dati nimic. Eventual, faceti niste aerosoli, actionati local cu ceaiuri, suplimente pentru imunitate, vitamina C. Pastrati varianta cu antibiotice atunci cand toate celelalte solutii s-au epuizat.
Toti pediatrii ar trebui sa considere situatia descrisa drept colonizare si sa-l trateze ca atare, fara tratament medicamentos; din nefericire realitatea este alta!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 5Sange in sputa si secretia nazala uneori
- 4acnee pe fata si spate.. stafilococ aureus
- 10Staphylococcus Aureus - dificultati de respiratie
- 3Tratarea stafilococului auriu in gat
- 5am facut osteomelita subacuta
- 3Sa fie stafilococul auriu?
- 0Infectie uretrala cu klebsiella, enteroccocus spp, staphiloccocus aureus
- 4Arsura in zona occipitala... de o luna
- 4Diagnosticata cu stafilococ aureu
- 2sex oral, stafilococul auriu
- 4TAVANIC 500 mg Levofloxacina pt Stafilococul auriu
- 0stafilococul auriu
- 1stafilococ aureus
- 4Stafilococ auriu
- 2Am folosit toate tratamentele si nimic... Ajutati-ma
- 1Nas infundat, rinita cronica si stafilococ auriu!!!!
- 0Stafilococ auriu - Unghie incarnata
- 0Stafilococ auriu in nas, streptococul beta hemolitic grup C in zona faringiana
- 4Stafilococ
Mai multe informații despre: stafilococul auriu
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: