Tratament Anxiar pentru insomnie/anxietate
Buna ziua. De aproximativ 2 săptămâni ma confrunt cu o insomnie care sa agravat in timp. Am fost la medicul de familie, mi-a dat sa fac un set de analize din care reiese ca toate sunt inregula. Nu ma doare nimic, doar ma simt obosit si epuizat deoarece nu ma odihnesc suficient pe timpul noptii. Mi-am facut o programare la un medic psihiatru, am discutat probleme pe care le am, mi-a dat sa fac un test psihologic din care a reieșit ca as avea o anxietate moderata. Pana acum nu am dat importantă acestei problemele deoarece dormeam bine 7 -8 pe noapte mancam ok, eram înregulă. Doamna doctor mi-a prescris sa iau Anxiar timp de o lună cate 1MG înainte de culcare si o pastilă de 5MG de melatonina, tot inainte de culcare. Este înregulă acest tratament? Am tot citit despre Anxiar ca ar da dependenta daca este utilizat o perioada mai lunga si asa mai departe si voiam sa va intreb daca o luna de zile este o perioadă lunga ca sa apara dependența sau nu. Si legat de melatonina, exista vreo problemă daca iau melatonina impreuna cu Anxiarul?
4 comentarii
Incercati Melatonina singura intai. Vedeti daca puteti dormi.
Nu e problema sa le luati impreuna.
Nu e problema sa le luati impreuna.
Anxiarul nu-și face efectul dacă este luat pt un timp îndelungat. Benzodiazepinele se iau 2, 3 săptămâni maxim altfel se instalează dependența iar pentru a obține același efect, trebuie crescută doza.
Nu ţi-a mai prescris nimic împreună cu anxiar (în afară de melatonină)? Ideal ar fi două anxiolitice, dintre care, unul care nu dă dependență sau un anxiolitic și un antidepresiv care e bun și pentru anxietate. Poate medicul s-a gândit că atunci când trebuie retras anxiarul, problema ta va fi vindecată sau ameliorată. În realitate, nu prea se întâmplă asta. Trebuie continuat tratamentul cu acel medicament care nu dă dependență.
Nu ţi-a mai prescris nimic împreună cu anxiar (în afară de melatonină)? Ideal ar fi două anxiolitice, dintre care, unul care nu dă dependență sau un anxiolitic și un antidepresiv care e bun și pentru anxietate. Poate medicul s-a gândit că atunci când trebuie retras anxiarul, problema ta va fi vindecată sau ameliorată. În realitate, nu prea se întâmplă asta. Trebuie continuat tratamentul cu acel medicament care nu dă dependență.
Nu mi-a mai prescris nimic altceva. Doar Anxiar 1MG înainte de culcare si 5MG melatonina. A zis sa le iau asa pana pe data de 23 noiembrie cand am sa merg la control. Ea mi-a spus ca nu ar dorii sa înceapă direct cu medicația grea pentru insomnie si sa merg pe acest tratament pana imi revine somnul. Am început tratamentul de aproximativ 2 zile si deja am început sa dorm noaptea, de la aproape 1 2 ore de somn la 4 5 ore de somn. Am fost la pshiatru deoarece ma simțeam foarte obosit si epuizat deoarece nu ma puteam odihni. Am citit ca da dependenta daca e utilizat pe perioade lungi, dar dupa ce imi revin, poate într-o săptămână o sa reduc doza la jumate ca apoi sa renunț de tot la el si sa raman doar cu melatonina. Precizez ca am varsta de 23 de ani si nu am avut niciodată probleme cu somnul.
Buna seara.nu va faceti griji pentru anxiar.eu l am luat ani de zile pentru niste stari de neliniste si anxietate.si am renuntat la el fara nicio problema.este un anxiolitic usor si foarte bun.induce o stare de liniste si o sa va ajute sa adormiti.incercati si cu melatonina si sa ascultati seara inainte de somn de pe youtube muzica care induce somnul sau chiar relaxare indusa.multa sanatate!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 5Anxietate noaptea la culcare!
- 6Nu pot dormi - atacuri de panica la intrarea in somn
- 4Insomnie, cand vine noaptea mi se face groaza, fac atacuri de panica
- 2Anxietate generalizata și insomnii
- 5Anxietate de somn.
Mai multe informații despre: somnul si anxietatea
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: