Tratament accident vascular
Mama mea a suferit mai multe accidente ischemice în patru zile consecutive, însă în localitatea mea medicii de la urgenta au refuzat internarea. Am dus-o la Cluj, unde a fost internata la neurologie 1, constatându-se ulterior un accident vascular cu o ușoară hemoragie. Diagnosticul de externare este :
Diagnostic principal:
HEMIPAREZA STANGA PREDOMINANT BRAHIALA FRUSTA
POSIBIL ACCIDENT VASCULAR CEREBRAL ISCHEMIC ACUT IN
TERITORIUL CAROTIDIAN DREPT
ACCIDENT ISCHEMIC TRANZITOR CAROTIDIAN DREPT REPETITIV - IN
ANTECEDENTE
LACUNARISM ISCHEMIC
ATEROMATOZA CAROTIDIANA BILATERALA NESEMNIFICATIVA
HEMORAGIE SUBARAHNOIDIANA NONTRAUAMTICA FRONTAL
DREAPTA
TREMOR ESENTIAL
HTAE GRAD II CU RCV FOARTE INALT
BPOC SECUNDAR TABAGISMULUI
REACTIE ANXIOS-DEPRESIVA
TULBURARE COGNITIVA USOARA
Tulburari de adormire si mentinere a somnului (insomnii]
Cât a fost internata a primit următorul tratament : Tratament medicamentos pe perioada internarii:
UNG. CU HEPARINA cut 30g, DIUREX 50 mg/20 mg - 50mg/20mg, AMLODIPINA ZENTIVA 5 mg - 5mg, ANXIAR
(R) 1 mg - 1 mg, ENALAPRIL LAROPHARM 10 mg - 10mg, METOPROLOL LPH 50 mg - 50mg, TROMBEX 75 mg -
75mg, ASPIMAX CARDIO 75 mg - 75mg, QUAMATEL 20 mg - 20mg, ALGOCALMIN (R) 1 g/2 ml - 1g/2ml,
FRAXIPARINE 3800 UI anti-factor Xa/0, 4 ml - 3800 ui AFXa/0, 4ml, VITAMINA B1 ZENTIVA 100 mg/2ml -
100mg/2ml, VITAMINA B6 ZENTIVA 50 mg/2ml - 50mg/2ml, VITAMINA CARENA 750 mg - 750mg,
CEREBROLYSIN 215, 2 mg/ml - 215, 2mg/ml, CLORURA DE SODIU 0.9% 100ml - 9mg/ml, CLORURA DE SODIU
0.9% 250ML - 9mg/ml, CLORURA DE SODIU 0.9% 500ML - 9mg/ml.
Schema de tratament după externare este compusa din urm. medicamente : aspirina 100 mg, atorvastatina 80 mg, cavinton forte 10 mg, Cerebrolisyn fiole 10ml, Stres Clin Neuro, co-prenesa 8/2.5 mg, Metroprolol 25mg, amlodipina doar dacă tensiunea >150 cu 90, Tenaxum dacă tensiunea > 160 cu 90, acid folic 5 mg. Sunt doua zile de când ia acest tratament, însă azi, 04.12.2021, am descoperit ca glicemia este 200, iar după câteva ore 175. Nu a avut niciodată glicemie mare, nici înainte de spitalizare care a durat 6 zile.
Oare acesta medicație poate sa ii crească asa de mult glicemia? Poate sa se îmbolnăveasca de diabet de la aceste medicamente?
Va mulțumesc.
Diagnostic principal:
HEMIPAREZA STANGA PREDOMINANT BRAHIALA FRUSTA
POSIBIL ACCIDENT VASCULAR CEREBRAL ISCHEMIC ACUT IN
TERITORIUL CAROTIDIAN DREPT
ACCIDENT ISCHEMIC TRANZITOR CAROTIDIAN DREPT REPETITIV - IN
ANTECEDENTE
LACUNARISM ISCHEMIC
ATEROMATOZA CAROTIDIANA BILATERALA NESEMNIFICATIVA
HEMORAGIE SUBARAHNOIDIANA NONTRAUAMTICA FRONTAL
DREAPTA
TREMOR ESENTIAL
HTAE GRAD II CU RCV FOARTE INALT
BPOC SECUNDAR TABAGISMULUI
REACTIE ANXIOS-DEPRESIVA
TULBURARE COGNITIVA USOARA
Tulburari de adormire si mentinere a somnului (insomnii]
Cât a fost internata a primit următorul tratament : Tratament medicamentos pe perioada internarii:
UNG. CU HEPARINA cut 30g, DIUREX 50 mg/20 mg - 50mg/20mg, AMLODIPINA ZENTIVA 5 mg - 5mg, ANXIAR
(R) 1 mg - 1 mg, ENALAPRIL LAROPHARM 10 mg - 10mg, METOPROLOL LPH 50 mg - 50mg, TROMBEX 75 mg -
75mg, ASPIMAX CARDIO 75 mg - 75mg, QUAMATEL 20 mg - 20mg, ALGOCALMIN (R) 1 g/2 ml - 1g/2ml,
FRAXIPARINE 3800 UI anti-factor Xa/0, 4 ml - 3800 ui AFXa/0, 4ml, VITAMINA B1 ZENTIVA 100 mg/2ml -
100mg/2ml, VITAMINA B6 ZENTIVA 50 mg/2ml - 50mg/2ml, VITAMINA CARENA 750 mg - 750mg,
CEREBROLYSIN 215, 2 mg/ml - 215, 2mg/ml, CLORURA DE SODIU 0.9% 100ml - 9mg/ml, CLORURA DE SODIU
0.9% 250ML - 9mg/ml, CLORURA DE SODIU 0.9% 500ML - 9mg/ml.
Schema de tratament după externare este compusa din urm. medicamente : aspirina 100 mg, atorvastatina 80 mg, cavinton forte 10 mg, Cerebrolisyn fiole 10ml, Stres Clin Neuro, co-prenesa 8/2.5 mg, Metroprolol 25mg, amlodipina doar dacă tensiunea >150 cu 90, Tenaxum dacă tensiunea > 160 cu 90, acid folic 5 mg. Sunt doua zile de când ia acest tratament, însă azi, 04.12.2021, am descoperit ca glicemia este 200, iar după câteva ore 175. Nu a avut niciodată glicemie mare, nici înainte de spitalizare care a durat 6 zile.
Oare acesta medicație poate sa ii crească asa de mult glicemia? Poate sa se îmbolnăveasca de diabet de la aceste medicamente?
Va mulțumesc.
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3AVC ischemic
- 1solutie ptr stenoza de artera carotida
- 0Secretie asundenta post AVC
- 5am nevoie de un sfat: Sotul meu de 42 ani a suferit un accident vascular cerebral
- 1urmari AVC ischemic
- 2Sanse supravietuire accident vascular cerebral silvian stang cu inundatie ventriculara
- 0AVC Ischemic Sechelar
- 5Tatal meu, in urma cu aproape un an, a facut un accident vascular celebral...
- 2Atac vascular cerebral
- 3AVC ISCHEMIC CAZATURA IN CAP, ETC
- 1Dureri de inima cu antecedent de accident vascularcerebral
- 0Afecțiune ochi datorate disectiei de artera vertebrala dreapta si avc-ului
- 3Afecțiuni orl datorate disectiei de artera vertebrala drapta și avc-ului
- 3Accident vascular cerebral
- 1Accident vascular cerebral ischemic lacunar tranzitoriu
- 2AVC- vaccinare
- 0Ajutați-mă. Mama a facut AVC ischemic
- 0Avc pers 86 ani
Mai multe informații despre: Accidentul vascular cerebral (AVC) AVC ischemic Recuperarea pacientului dupa AVC
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: