transplant piele

01-08-2009
tungus2006
Nu este medic/terapeut
tungus2006
Buna ziua,

Sotul meu a suferit o fractura maleola tibiana stinga cu deplasare deschisa tip A si pentru ca in zona respectiva
pielea s-a necrozat a mai stat 2 luni ( pe linga 2 saptamini la ortopedie) la chirurgie plastica unde a suferit mai multe
operatii de transplant de piele.Vreau sa mai mentionez ca la acest picior a avut si o pareza usoara acum un an si circulatia nu este prea buna fapt care, spun chirurgii platicieni, ar fi dus la necroza pielii si la transplanturi partiale de piele Portiunea de transplant este cit o palma mai mare si are culoarea rosie de diferite nuante.
Intrebarea este daca exista proceduri de imbunatatire acirculatiei si a aspectului pielii in zona respectiva, daca trebuie
intrtinuta cu vreun unguent?
Si ar mai fii ceva, in timpul operatiei de fractura i s-au pus 2 brose in picior care ar trebui scoase, dar in conditiile date, credeti ca mai este indicata o noua interventie chirurgicala in acelasi loc, nu exista riscul sa se intimple din nou ce s-a mai intimplat?
Multumesc pentru raspuns!
4 comentarii
0
01-08-2009, ora 13:35
Dr. Daniel Popescu
Identitate neconfirmată
Dr. Daniel Popescu
Nu este vorba despre transplant ci despre grefa de piele. Aceasta grefa de piele poate supravietui atat timp cat este aplicata pe un tesut viabil si bine vascularizat.
Daca circulatia periferica a gambei sotului dvs este deficitara, atunci poate ar trebui luate in consideratie alte posibilitati de acoperire decat grefa de tegument.
Extractia broselor va trebui facuta dupa cum v-au recomandat medici ortopezi.
0
03-08-2009, ora 15:04
tungus2006
Nu este medic/terapeut
tungus2006
Cred ca nu am explicat bine, grefa de piele s-a facut deja si arata asa cum am spus, rosie, de intensitate diferita de la o portiune la alta, nu este la fel pe toata suprafata de grefa.In aceste conditii putem face sa arate mai bine si sa se imbunatateasca circulatia pe picior ?
Multumesc !
0
03-08-2009, ora 23:03
Dr. Daniel Popescu
Identitate neconfirmată
Dr. Daniel Popescu
Am inteles de prima data. Daca grefa de piele nu se lizeaza si va supravietui integral, variatile de culoare nu ar trebui va nelinisteasca. Ele se vor mai estompa in timp. Daca circulatia periferica este deficitara si grefa va fi compromisa, atunci va trebui sa consultati chiurgia plastica pentru o alta rezolvare.
Pentru imbunatatirea circulatiei periferice va trebui sa consultati dr dvs de familie pentru a va indica unde sa va investigati. Deficitul circulator periferic poate avea mai multe aspecte care necesita tratamente diferite. Un consult de medicina interna este un bun inceput.
0
25-06-2010, ora 23:54
highlifepumy
Nu este medic/terapeut
highlifepumy
Buna ziua!
Am 18 ani si de aproape 4 ani au inceput sa mi apara vergeturi.Nu m au deranjat pana acum 2 ani, deoarece erau simple liniute la nivelul pieli, dar de 2 ani au inceput sa se umfle, am fost la dermatolog, la endocrinolog sa vad care sunt motivele umflarii acestora.Nu am slabit brusc, nu m am ingrasat brusc, nu am facut sport de performanta ca sa fortez pielea, nu am fost insarcinata, nu stiu nici pana acum cauza umflarii acestora, se vad si prin haine.Am folosit o gramada de creme si de aparate, am intrebat si medici chirurgi despre tratarea vergeturilor numai ca nu m au lamurit delok si procedurile pe care mi le au oferit nu le tratau definitiv si erau si destul de costisitoare.Intrebarea mea catre dumneavoastra este dak este posibil un transplant de piele, daca acesta va fi folositor si cat de costisitor este ?Va rog daca ma puteti ajuta in aceasta problema.Va multumesc anticipat!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Vergeturile
  • Foliculita în urma epilării
  • Funcţia de „barieră” a pielii - cum o susținem?
  • Uleiul de măsline sau floarea-soarelui poate afecta sistemul de apărare al pielii la bebeluși
  • „Pielea electronică” pentru monitorizarea sănătății
  • Microbiomul pielii rămâne stabil în timp, în ciuda unor variații externe
  • Pielea inteligentă care reduce ridurile și cearcănele
  •