Transpiratie excesiva (in special pe spate)

10-10-2013
Raduchu
Nu este medic/terapeut
Raduchu
Buna seara!

De aproximativ jumatate de an transpir foarte, foarte mult, in special pe spate.
Am 17 ani, ~1, 88 m si 87 kg.
Transpir foarte mult in special la efort fizic (la sala), tot spatele, axile, putin pe la abdomen si cand merg, in special pe spate si axile. De exemplu, cand merg la liceu am ghiozdanul in spate, merg pe jos cam 15-20 minute si cand ajung la scoala tot spatele e transpirat impreuna cu axilele. Asta-vara daca mergeam la plimbare prin oras, dupa 20 minute eram tot ud pe spate.
De curand (2 saptamani) mi-am luat un anti-perspirant mai puternic, de la Amway, care fata de anti-perspirantul vechi da rezultate ceva mai bune..la subrat.

Deci ce ar putea fi? Dereglari hormonale?

Multumesc anticipat!
8 comentarii
0
11-10-2013, ora 10:16
maria 123
Nu este medic/terapeut
maria 123
mergi la un control dr endocrinolog,
cu trimitere de la dr de familie

sanatate
0
11-10-2013, ora 17:19
otilia107
Nu este medic/terapeut
otilia107
Esti absolut normal pentru un barbat.
Toti barbatii cu care am avut de-a face tot asa transpirau. La fel ca tine, in timpul diferitelor activitati ori pur si simplu mergand doar.
Eu sunt femeie si dupa activitate sprotiva pot efectiv stoarce tricoul. Asa si trebuie de fapt, elimini toxinele din organism in timpul transpiratiei si totodata te racoresti.

Daca, totusi, iti e teama ca ar putea fi o afectiune medicala la mijloc, atunci mergi la medicul de familie ori endocrinolog dar eu sunt mai mult ca sigura ca nu e nimic in neregula dpdv medical cu tine.
0
11-10-2013, ora 20:40
Raduchu
Nu este medic/terapeut
Raduchu
Multumesc de raspunsuri.

Stiu ca elimin toxine, dar e jenant sa fii ud..

In alta ordine de idei, o sa ma duc marti la doctor si o sa-i zic de problema sa vedem ce-mi zice. O sa revin cu un raspuns aici.
0
15-10-2013, ora 16:42
Raduchu
Nu este medic/terapeut
Raduchu
Salutare!

Azi am fost la doctorul de familie, mi-a zis sa fac un set complet de analize, analize pe care urmeaza sa le fac, dar in principiu a zis ca s-ar putea sa fie lipsa de Ca sau Mg.

Revin cu raspuns dupa analize.

Sanatate!
0
24-10-2013, ora 18:08
Raduchu
Nu este medic/terapeut
Raduchu
Am facut analizele si aproximativ toate chestiile au iesit ok, inclusiv Mg si Ca.

Ce nu a iesit ok e din cauza alimentatiei, conform spuselor medicului. Mai putina carne si mai multe, multe legume si fructe.
0
16-03-2014, ora 22:24
Raduchu
Nu este medic/terapeut
Raduchu
Buna seara!

Readuc acest topic la viata, din pacate, cu vesti nu prea bune.

Transpiratia continua sa persiste, la fel de puternic, dar fara miros. Chiar nu mai inteleg nimic, nu transpir acasa stand, dar la scoala transpir foarte putin la fel, stand. Daca merg pe jos vreo 30-40 minute transpir la axile, daca merg cu ghiozdanul in spate in 15 minute sunt deja ud si pe spate, la efort nu mai zic.

Sa ma duc la endocrinolog sau?

Multumesc!
0
17-03-2014, ora 18:57
MARTON
Nu este medic/terapeut
MARTON
raduchu am vazut un documentar si acolo ziceau ca mirosul transpiratiei nu este de la ea si de la bacteriile aflate pe corp si firele de par la subrat de exemplu.Legat de transpiratie atunci cand ai rucsac el creeaza efectul de sera pe spate, la scoala sar putea sa transpiri din cauza emotiilor, si iti pot spune si alt lucru pt a compara: eu fac chimio si nu mai transpir, si din cauza asta mi se usuca pielea si asta nui bine deloc deoarece prin transpiratie se regleaza temperatura corpului si se elimina toxinele.
0
15-06-2014, ora 15:19
rolerboy
Nu este medic/terapeut
rolerboy
aceeasi problema am si eu cu transpiratia de 1 an jumate si nu stiu care este cauza, am facut analize de sange, glanda tiroida, la plamani si totul este ok.
:(.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce unii oameni transpiră mai mult decât alții
  • Remedii și sfaturi pentru transpirația abundentă, exagerată
  • Transpirația excesivă la adolescenți: sfaturi și soluții pentru tineri
  •