Transpiratie excesiva (in special pe spate)
Buna seara!
De aproximativ jumatate de an transpir foarte, foarte mult, in special pe spate.
Am 17 ani, ~1, 88 m si 87 kg.
Transpir foarte mult in special la efort fizic (la sala), tot spatele, axile, putin pe la abdomen si cand merg, in special pe spate si axile. De exemplu, cand merg la liceu am ghiozdanul in spate, merg pe jos cam 15-20 minute si cand ajung la scoala tot spatele e transpirat impreuna cu axilele. Asta-vara daca mergeam la plimbare prin oras, dupa 20 minute eram tot ud pe spate.
De curand (2 saptamani) mi-am luat un anti-perspirant mai puternic, de la Amway, care fata de anti-perspirantul vechi da rezultate ceva mai bune..la subrat.
Deci ce ar putea fi? Dereglari hormonale?
Multumesc anticipat!
De aproximativ jumatate de an transpir foarte, foarte mult, in special pe spate.
Am 17 ani, ~1, 88 m si 87 kg.
Transpir foarte mult in special la efort fizic (la sala), tot spatele, axile, putin pe la abdomen si cand merg, in special pe spate si axile. De exemplu, cand merg la liceu am ghiozdanul in spate, merg pe jos cam 15-20 minute si cand ajung la scoala tot spatele e transpirat impreuna cu axilele. Asta-vara daca mergeam la plimbare prin oras, dupa 20 minute eram tot ud pe spate.
De curand (2 saptamani) mi-am luat un anti-perspirant mai puternic, de la Amway, care fata de anti-perspirantul vechi da rezultate ceva mai bune..la subrat.
Deci ce ar putea fi? Dereglari hormonale?
Multumesc anticipat!
8 comentarii
mergi la un control dr endocrinolog,
cu trimitere de la dr de familie
sanatate
cu trimitere de la dr de familie
sanatate
Esti absolut normal pentru un barbat.
Toti barbatii cu care am avut de-a face tot asa transpirau. La fel ca tine, in timpul diferitelor activitati ori pur si simplu mergand doar.
Eu sunt femeie si dupa activitate sprotiva pot efectiv stoarce tricoul. Asa si trebuie de fapt, elimini toxinele din organism in timpul transpiratiei si totodata te racoresti.
Daca, totusi, iti e teama ca ar putea fi o afectiune medicala la mijloc, atunci mergi la medicul de familie ori endocrinolog dar eu sunt mai mult ca sigura ca nu e nimic in neregula dpdv medical cu tine.
Toti barbatii cu care am avut de-a face tot asa transpirau. La fel ca tine, in timpul diferitelor activitati ori pur si simplu mergand doar.
Eu sunt femeie si dupa activitate sprotiva pot efectiv stoarce tricoul. Asa si trebuie de fapt, elimini toxinele din organism in timpul transpiratiei si totodata te racoresti.
Daca, totusi, iti e teama ca ar putea fi o afectiune medicala la mijloc, atunci mergi la medicul de familie ori endocrinolog dar eu sunt mai mult ca sigura ca nu e nimic in neregula dpdv medical cu tine.
Multumesc de raspunsuri.
Stiu ca elimin toxine, dar e jenant sa fii ud..
In alta ordine de idei, o sa ma duc marti la doctor si o sa-i zic de problema sa vedem ce-mi zice. O sa revin cu un raspuns aici.
Stiu ca elimin toxine, dar e jenant sa fii ud..
In alta ordine de idei, o sa ma duc marti la doctor si o sa-i zic de problema sa vedem ce-mi zice. O sa revin cu un raspuns aici.
Salutare!
Azi am fost la doctorul de familie, mi-a zis sa fac un set complet de analize, analize pe care urmeaza sa le fac, dar in principiu a zis ca s-ar putea sa fie lipsa de Ca sau Mg.
Revin cu raspuns dupa analize.
Sanatate!
Azi am fost la doctorul de familie, mi-a zis sa fac un set complet de analize, analize pe care urmeaza sa le fac, dar in principiu a zis ca s-ar putea sa fie lipsa de Ca sau Mg.
Revin cu raspuns dupa analize.
Sanatate!
Am facut analizele si aproximativ toate chestiile au iesit ok, inclusiv Mg si Ca.
Ce nu a iesit ok e din cauza alimentatiei, conform spuselor medicului. Mai putina carne si mai multe, multe legume si fructe.
Ce nu a iesit ok e din cauza alimentatiei, conform spuselor medicului. Mai putina carne si mai multe, multe legume si fructe.
Buna seara!
Readuc acest topic la viata, din pacate, cu vesti nu prea bune.
Transpiratia continua sa persiste, la fel de puternic, dar fara miros. Chiar nu mai inteleg nimic, nu transpir acasa stand, dar la scoala transpir foarte putin la fel, stand. Daca merg pe jos vreo 30-40 minute transpir la axile, daca merg cu ghiozdanul in spate in 15 minute sunt deja ud si pe spate, la efort nu mai zic.
Sa ma duc la endocrinolog sau?
Multumesc!
Readuc acest topic la viata, din pacate, cu vesti nu prea bune.
Transpiratia continua sa persiste, la fel de puternic, dar fara miros. Chiar nu mai inteleg nimic, nu transpir acasa stand, dar la scoala transpir foarte putin la fel, stand. Daca merg pe jos vreo 30-40 minute transpir la axile, daca merg cu ghiozdanul in spate in 15 minute sunt deja ud si pe spate, la efort nu mai zic.
Sa ma duc la endocrinolog sau?
Multumesc!
raduchu am vazut un documentar si acolo ziceau ca mirosul transpiratiei nu este de la ea si de la bacteriile aflate pe corp si firele de par la subrat de exemplu.Legat de transpiratie atunci cand ai rucsac el creeaza efectul de sera pe spate, la scoala sar putea sa transpiri din cauza emotiilor, si iti pot spune si alt lucru pt a compara: eu fac chimio si nu mai transpir, si din cauza asta mi se usuca pielea si asta nui bine deloc deoarece prin transpiratie se regleaza temperatura corpului si se elimina toxinele.
aceeasi problema am si eu cu transpiratia de 1 an jumate si nu stiu care este cauza, am facut analize de sange, glanda tiroida, la plamani si totul este ok.
:(.
:(.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2de citeva luni am niste bufeuri puternice insotite de o transpiratie abundenta, e menopauza?
- 8hiperhidroza (transpiratie excesiva in zona axilelor)!!!
- 6Hiperhidroza sau conditie genetica?
- 4Stare de voma persistenta si transpiratie abundenta !
- 4transpiratia excesiva in zona axiala
- 7transpiratie excesiva noctura insotita de frisoane, temperatura de 35 C, oboseala
- 1Transpiratie in exces, subraţ
- 0stare de voma, transpiratie excesiva, gura uscata, stare de lesin..eram ca una beata.
- 1transpiratie excesiva (frunte) urinari frecvente si alte simptome!
- 1Transpir repede si mult
- 0Transpiratie excesiva
- 3Transpiratie excesiva in zona intima
- 1Posibil tbc ?
- 0Transpirație excesivă
- 1Sunt disperat, dureri groaznice de cap in partea stanga, ajutor!
- 0Probleme cu răcirea, am o sensibilitate excesiva la căldură
- 19Hiperhidroza dupa operatie de prostata si tratamente infectie urinara
- 8Transpir tare mult
- 1Transpirație excesivă noaptea bebe 5 săptămâni
- 1Transpiratie excesiva in timpul somnului
Mai multe informații despre: Transpiratia excesiva
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: