Transpir in somn daca mananc seara tarziu inainte de culcare
Buna ziua! De aproximativ 3 ani transpir in somn daca mananc seara tarziu inainte de culcare. As dori sa stiu ce organ nu mai functioneaza corect. Multumesc anticipat!
5 comentarii
Nu putem defini un organ care nu ar functiona corect. Transpiratia la 30 min-1 ora dupa masa poate semnifica o hipoglicemie, mai ales daca e insotita de tremuraturi. Poate desigur sa fie o transpiratie fiziologica in contextul in care e cald in casa, sunteti supraincalzit, dar un episod hipoglicemic nu poate fi exclus in absenta unei evaluari. Dozarea glicemiei a jeun este necesara dar probabil nu suficienta pentru a depista astfel de episoade hipoglicemice, ar fi bine de dozat si insulinemia, de facut o Hb glicozilata si o hiperglicemie provocata, mai ales aceasta din urma ar putea surprinde episodul hipoglicemic.
Nu este insotita de tremuraturi, iar glicemia am monitorizat-o in ultima vreme. Valorile ei sunt 80-90 dimineata si 100-140 in timpul zilei (am folosit SD CodeFree). Temperatura in camera este de aproximativ 22 de grade. Problema apare in special dupa ce mananc amidonoase impreuna cu carne in timpul aceleiasi mese.
Am aceeasi problema ca Alex_DC, sa rezolv problema transpiratiei excesive noaptea trebuie sa renunt complet la cina. Transpir numai la nivelul trunchiului, nu transpir la nivelul membrelor.
Buna seara! Prietenul meu in timpul somnului transpiră foarte tare. Și doar în timpul somnului. Precizez ca lucreaza intr-o fabrica de design auto.
De la ce poate fi?
De la ce poate fi?
Ca sa aveti un somn bun cateva conditii sunt critice.
Somnul este chiar mai important decat dieta (ce manacam) si este influenta de dieta.
Cine nu doarme bine:
1) imbatraneste mai repede
2) nu are energie in ziua urmatoare
3) se ingrasa (grasimea se arde cel mai bine prin somn bun noaptea)
4) procesele de reparare(insanatosire) ale corpului uman sunt oprite/blocate de somnul de slaba calitate
Ca sa dormiti bine regulile sunt:
1) Nu se manaca cu cel putin 3 ore inainte de culcare
2) Nu se bea cu cel putin 3 ore inainte de culcare, se poate bea putina apa cu lamanie dar putin (zahar, alcohol INTERZIS total).
3) Trebuie sa fiti in pat inainte de ora 10-10:30PM. Cel mai bun somn este intre 10PM si 2AM
4) Camera unde dormiti trebuie sa fie complet in intuneric
5) Temperatuar camerei sa nu fie mult peste 20 grade celsius cand dormiti, nu se popate dormi bine la peste 20 de grade
6) Ideal este sa dormiti singur in pat / camera
7) Pozitia idela de dormit este pe spate, fara perna pe o saltea rigida cu putin suport sub gat (cine are durere lombara va scapa de ea in cateva zile daca dormiti asa)
8) daca doriti sa adorminti repede luati citrat de magnesiu (500mg) cu vitamina B6 5mg
Daca a-ti gasit aceasta informatie utila va rod sa bifati (degetul mare in sus), ca nu prea merita sa-mi pierd vremea scriind de pomana.
Somn usor.
Somnul este chiar mai important decat dieta (ce manacam) si este influenta de dieta.
Cine nu doarme bine:
1) imbatraneste mai repede
2) nu are energie in ziua urmatoare
3) se ingrasa (grasimea se arde cel mai bine prin somn bun noaptea)
4) procesele de reparare(insanatosire) ale corpului uman sunt oprite/blocate de somnul de slaba calitate
Ca sa dormiti bine regulile sunt:
1) Nu se manaca cu cel putin 3 ore inainte de culcare
2) Nu se bea cu cel putin 3 ore inainte de culcare, se poate bea putina apa cu lamanie dar putin (zahar, alcohol INTERZIS total).
3) Trebuie sa fiti in pat inainte de ora 10-10:30PM. Cel mai bun somn este intre 10PM si 2AM
4) Camera unde dormiti trebuie sa fie complet in intuneric
5) Temperatuar camerei sa nu fie mult peste 20 grade celsius cand dormiti, nu se popate dormi bine la peste 20 de grade
6) Ideal este sa dormiti singur in pat / camera
7) Pozitia idela de dormit este pe spate, fara perna pe o saltea rigida cu putin suport sub gat (cine are durere lombara va scapa de ea in cateva zile daca dormiti asa)
8) daca doriti sa adorminti repede luati citrat de magnesiu (500mg) cu vitamina B6 5mg
Daca a-ti gasit aceasta informatie utila va rod sa bifati (degetul mare in sus), ca nu prea merita sa-mi pierd vremea scriind de pomana.
Somn usor.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3transpiratie excesiva seara de seara
- 3Caz nerezolvat
- 2am dureri de stomac, ameteli, transpiratii pe timpul noptii, nu am pofta de mancare..ce poate fi?
- 1Transpiratie abundenta nocturna
- 4Transpiratie excesiva pe timpul noptii
- 0transpiratie abundenta in timpul noptii
- 4copil 3 ani transpira in somn foarte mult
- 2Transpiratie excesiva pe timpul noptii, pneumotorax spontan stang
- 1fetita de aproape 2 ani transpira noaptea
- 1Apasare in piept, trasnpiratii nocturne.
- 9transpiratie nocturna abundenta
- 0Nisip la rinichi si transpiratii nocturne
- 2Sare, apa de gura - transpiratie
- 1Posibil tbc ?
- 2Ameteli, palpitatii - tanara mamica
- 1Transpiratie excesiva in timpul somnului
- 1Ma sfarsesc
Mai multe informații despre: transpiratia nocturna