Toxoplasma - interpretare

27-05-2008
ANEMARII
Nu este medic/terapeut
ANEMARII
IgM-0, 175 NEGATIV
IgG-8, 300 UI/ml pozitiv
interpretare
5 comentarii
0
30-05-2008, ora 00:00
Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
Dr. Ana-Maria Slanina
Nu pare sa fie nici un risc daca IgM care indica infectie acuta sunt negative conform valorilor de referinta ale laboratorului. Ig G pozitivi nu trebuie sa va ingrijoreze, ci sa va bucure, intrucat indica faptul ca ati venit in contact cu Toxoplasma in trecut si s-au format acesti anticorpi protectori ce indica imunitate formata.
0
29-04-2009, ora 08:58
dan_rares
Nu este medic/terapeut
dan_rares
buna ziua am si eu 22 de ani si imi sunt afectati ochii de la toxoplasmosa analiza care mi-a iesit acum o luna este Toxo IgG<10 si Toxa IgM-negativ nu stiu ce sa fac mai ales ca doctorul mi-a prescris Daraprim si nu il gasesc va rog daca se poate cat mai repede un raspus.(29.04.2009)
0
01-05-2009, ora 21:01
Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
Dr. Ana-Maria Slanina
Din cate stiu si Rovamicina este activa pe Toxoplasma, dar e bine sa va consultati si cu medicul dvs.
0
18-06-2009, ora 11:57
ruxandras
Nu este medic/terapeut
ruxandras
Buna ziua.
Sa incep cu prima analiza care mi-a indicat Toxoplasma pozitiva IGM atunci cand aveam 2 luni de sarcina. In urma unor discutii cu doc ginecolog am decis sa nu pastrez sarcina deoarece valorile analizelor erau destul de crescute. Dupa chiuretaj am refacut analizele IGM si IGG, care spre bucuria mea au iesit negative, complet negative, inclusiv IGG_ul, fara avea vreo urma de infectie cu acest virus. Dupa o perioada de 2 luni am avut urmatoarele simptome: stare de oboseala acuta, crampe abdominale puternice, amorteala, anchilozarea membrelor, stari de rau. Am facut din nou testul de Toxoplasma care a iesit pozitiv, la ambele categorii, respevtiv IGG - 20 si IGM - 650 (> 600 pozitiv). Am inceput un tratament cu Rovamicina la 8 ore timp de 30 de zile, perioada in care m-am simtit din ce in ce mai bine. Am refacut testul, in prezent, avand valoarea la IGM de 610, dar cu alte simptome, respectiv: ameteli, stari de greata, palpitatii cardiace, stari de sufocare. Imi puteti explica va rog cum s-a intamplat ca dupa chiuretaj sa se negativeze valorile fara a fi nevoie de tratament si ce ar trebui sa fac in situatia de fata pentru a ma pune din nou pe picioare ptr o noua sarcina?
Va multumesc.
0
19-06-2009, ora 14:19
MELA2008
Nu este medic/terapeut
MELA2008
Buna ziua dna doctor.
As dori sa stiu daca toxoplasma este periculoasa in cazul unei sarcini in cazul in care am IGM pozitiv din decembrie 2007, am facut 3 cure tratament Rovamicina de 3 mil. unitati (21 zile). Totodata IGG pozitiv, IG E negativ, IgA negativ, aviditate ridicata.(infectie acuta stadiu de infectie III). Mentionez ca am fost nevoita sa renunt la o sarcina la 12 saptamani, valorile pentru IGM in timpul sarcinii (decembrie 2007- ianuarie 2008) fiind aproximativ aceleasi cu cele pe care le ama acum dupa tratament, si dupa 2 ani, nu sunt modificari semnificative (IgM = 1, 43, IgM= 1, 39, IGM= 1, 56, etc). In cursul celor 2 ani am efectuat cca. 8 analize pentru IGM si am aprox. aceleasi valori.
In situatia mea, as putea sa raman insarcinata stiind ca am IG M pozitiv, fara a fi nevoita sa renunt din nou la sarcina, ar trebui sa fac tratament pe perioada sarcinii?
Va rog foarte mult sa - mi dati un sfat in acest caz. Multumesc.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: