Toxoplasmoza si sarcina spatamana 13
Buna ziua,
Va rog sa imi spuneti cum se poate interpreta un Toxo IgM negativ si Toxo IgG in crestere.
Mentionez ca sunt insarcinata in 13 saptamani, la 11 saptamani mi-a iesit Toxo IgM negativ, IgG 211Ui, iar la diferenta de 2 saptamani Toxo IgG a crescut la 288 UI.
Acum nu am repetat si Toxo IgM deoarece ginecologul mi-a spus ca nu mai e nevoie.
E cazul sa intrerup sarcina? Sa mai repet analizele?
Multumesc mult.
Va rog sa imi spuneti cum se poate interpreta un Toxo IgM negativ si Toxo IgG in crestere.
Mentionez ca sunt insarcinata in 13 saptamani, la 11 saptamani mi-a iesit Toxo IgM negativ, IgG 211Ui, iar la diferenta de 2 saptamani Toxo IgG a crescut la 288 UI.
Acum nu am repetat si Toxo IgM deoarece ginecologul mi-a spus ca nu mai e nevoie.
E cazul sa intrerup sarcina? Sa mai repet analizele?
Multumesc mult.
3 comentarii
IgM apar in sange in timpul unei infectii acute, apoi dispar, in timp ce IgG persista si dupa vindecarea acesteia. Prezenta IgG semnifica faptul ca a-ti avut infectia cu toxoplasma la un moment dat in viata. Nefiind vorba de o infectie acuta (care ar fi putut avea efecte negative asupra evolutiei sarcinii si a fatului) nu este cazul sa intrerupeti sarcina. Si eu am trecut prin astfel de clipe si stiu ce este in sufletul d-voastra. Va doresc sarcina usoara si sa va bucurati de un bebe sanatos.
nu este cazul sa intrerupeti sarcina!!igg mare si igm negativ arata ca aveti parazitul in sange de o perioada mai veche(cel putin un an de zile) dar fiind asa de mare igg-ul, asta inseamna ca nu mai este activ!!parerea mea este sa mai faceti macar o data pe luna aceasta analiza pt ca infectia se poate activa oricand mai ales in timpul sarcinii!!si eu am igg 180 si igm 0 si am o fetita de 4 ani!m-am speriat foarte tare cand am aflat cat de periculos poate fi acest parazit si i-am facut fetitei analizele iar ei i-au iesit negativ!oricum nu va speriati pt ca daca parazitul se va activa in timpul sarcinii sunt anumite antibiotice care se iau si totul o sa fie bine!!plus ca nu este obligatoriu ca el sa se transmita bebelusului!!numai bine si nastere usoara
buna seara, as dori si eu sa stiu un raspuns mai exact pentru urmatoarele valori: toxoplasmoza igg114 pozitiv si igm 8.6 pozitiv, medtionez ca sunt in 27 de saptamani. am facut un echo 4d acum 2 zile care a iesit perfect, micuta mea e dezvoltata perfect si are 1033 gr. daca acest parazit ar fi afectato sa-r fi vazut la aceasta ecografie. va rog sa-mi raspundeti pentru ca sunt foarte speriata de toate explicatiile primite pana acum. va multumesc!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2am facut de 2 ori testul pt. toxoplasmoza si de fiecare data au iesit valori diferite
- 1Toxoplasmoza, citomegalovirus, chlamidia?
- 2toxoplasmoza si cytomegalovirus
- 3ANALIZA TOXOPLASMOZA
- 3ajutor... nu ca ma pot vindeca asa usor fara tratament de toxoplasmoza
- 3Toxo si CMV - pot sa mai am copii?
- 4doresc citirea analizelor si un diagnostic mai complet!
- 6Diagnostica cu toxoplasmoza acum 10 ani. cum va fi afectata o viitoare sarcina?
- 7Sarcina si toxoplasma igm negativ iar igg 396
- 5Toxoplasma Gondi IGG
- 6toxoplasma cronica reactivata... sfaturi
- 1Analiza toxoplasma gondii IgG pozitiv
- 1Toxoplasmoza si sarcina
- 2cafea pe timpul sarcinii
- 2toxoplasmoza
- 0Toxocara canis Igg 1.38
- 1Toxoplasma in sarcina
- 1Toxoplasma
Mai multe informații despre: toxoplasmoza sarcina si toxoplasmoza sarcina saptamana 13
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: