toxoplasma inainte de sarcina!
Buna seara,
va rog mult sa ma ajutati si pe mine cu urmatoarea problema. Anul trecut in ianuarie am pierdut o sarcina din cauza toxoplasmei (igg-89, igm- 27, 9), mi s-a spus sa astept un an de zile pana sa raman insarcinata din nou.Mentionez ca nu mi s-a dat tratament. Acum, dupa un an imi doresc foarte mult un copil insa valorile sunt tot pozitive: igm- 2, 50 iar igg-100. In aceste conditii, necesit tratament sau pot incerca din nou sa am un copil?
multumesc!
va rog mult sa ma ajutati si pe mine cu urmatoarea problema. Anul trecut in ianuarie am pierdut o sarcina din cauza toxoplasmei (igg-89, igm- 27, 9), mi s-a spus sa astept un an de zile pana sa raman insarcinata din nou.Mentionez ca nu mi s-a dat tratament. Acum, dupa un an imi doresc foarte mult un copil insa valorile sunt tot pozitive: igm- 2, 50 iar igg-100. In aceste conditii, necesit tratament sau pot incerca din nou sa am un copil?
multumesc!
4 comentarii
Recomandarea ar fi sa mergeti la un spital de boli infectioase gen Victor Babes sau Institutul Matei Bals sa repetati analiza. Tot medicii de acolo va recomanda, daca considera necesar, un tratament!
sa nu faci prostia sa te apuci de bebe pana nu faci un tratament eficient pt toxo!!! IgM trebuie sa fie negativ inainte sa ramai insarcinata.
am pierdut si eu o sarcina din incompetenta si indolenta doctorilor si acum fac tratament ca sa negativez IgM pentru ca nu mai vreau sa trec prin aceeasi poveste de groaza, ma gandesc ca nici tu. nu este de glumit cu aceasta infectie. o simpla cautare pe google si te ingrozesti in ce mod iti poate afecta sarcina si fatul.
am pierdut si eu o sarcina din incompetenta si indolenta doctorilor si acum fac tratament ca sa negativez IgM pentru ca nu mai vreau sa trec prin aceeasi poveste de groaza, ma gandesc ca nici tu. nu este de glumit cu aceasta infectie. o simpla cautare pe google si te ingrozesti in ce mod iti poate afecta sarcina si fatul.
cume si cu rubeola? e aceeasi treaba?
eu n u ma mai protejez si incerc sa raman gravida;
eu nu mai stiu daca am avut sau nu in copilarie si acum cica e e pidemie de Rubeola.;iar fratele unei bune prietene s-a imbolnavit si el. ma duc maine sa fac igc-ul sa vad daca am avut-o in trecut...igmul nu il mai fac, ca nu mai am bani.daca cumva de igc-ul e pozitiv inseamna ca am avut in copilarie si nu imi mai fac probleme.. nu?
eu n u ma mai protejez si incerc sa raman gravida;
eu nu mai stiu daca am avut sau nu in copilarie si acum cica e e pidemie de Rubeola.;iar fratele unei bune prietene s-a imbolnavit si el. ma duc maine sa fac igc-ul sa vad daca am avut-o in trecut...igmul nu il mai fac, ca nu mai am bani.daca cumva de igc-ul e pozitiv inseamna ca am avut in copilarie si nu imi mai fac probleme.. nu?
da. igm nici nu cred ca se mai face la rubeola
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 6ganglioni inghinali.. o fi toxoplasma, sifilis, virusul hiv?
- 2toxoplasmoza
- 5Toxoplasma - interpretare
- 4TOXOPLASMA
- 2analize-toxoplasmoza
- 3Toxoplasmoza si sarcina spatamana 13
- 3Doresc raspuns toxoplasmoza
- 3Toxo si CMV - pot sa mai am copii?
- 3toxoplasma?
- 0toxoplasma in sarcina
- 6Diagnostica cu toxoplasmoza acum 10 ani. cum va fi afectata o viitoare sarcina?
- 7Sarcina si toxoplasma igm negativ iar igg 396
- 7Toxoplasma
- 1Interpretare rezultat analiza Toxoplasma
- 2Toxoplasma
- 0Toxoplasma IgG;IgM
- 0toxoplasmoza
- 0Interpretare biopsie ganglion laterocervical
- 0Interpretare Test Anti-Toxoplasma gondii IgM si IgG - la un copil de 1 an
- 0Toxocara canis Igg 1.38
Mai multe informații despre: toxoplasmoza
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: