toxoplasma?
mi s-a spus candva ca daca raman gravida si am toxoplasma ig m negativ, dar ig g pozitiv nu e problema pt ca problema ar fi doar daca ar fi ig m mare in timpul sarcinii. e adevarat? deci daca am ig m si astept nu apar ig g si e totul in regula?
sau daca m-am molipsit cand eram mica sa zicem si am de ani de zile... chiar daca am ig g pozitiv- e rau? nu e bine?
intreb pt ca o vecina i s-a zis ca are toxoplasma si i se da nu stiu ce tratament ciudat- dar chiar e nevoie? doar daca ai ig g? sau ea avea ig m?
am citit ca toxoplasma avem toti sau peste 90 % din oameni- si atunci nu e inutil tratamentul?
sau daca m-am molipsit cand eram mica sa zicem si am de ani de zile... chiar daca am ig g pozitiv- e rau? nu e bine?
intreb pt ca o vecina i s-a zis ca are toxoplasma si i se da nu stiu ce tratament ciudat- dar chiar e nevoie? doar daca ai ig g? sau ea avea ig m?
am citit ca toxoplasma avem toti sau peste 90 % din oameni- si atunci nu e inutil tratamentul?
3 comentarii
Daca exista numai IgM sau IgM si Ig G este vorba despre o infectie acuta dobandita recent( initial au aparut Ac Ig M - apar la 5 zile de la infectare si pot persista si cateva luni; dupa 1 -2 saptamani de la infectare, apar si anticorpii IgG care sunt prezenti ani de zile)si necesita tratament; daca este prezent numai Ig G, nu este infectie acuta, nu se trateaza; Daca atat Ig M cat si Ig G sunt negativi, se fac determinari periodice in cursul sarcinii pentru a surprinde o eventuala infectie acuta;numai bine
Si daca IgM este pozitiv de un timp de 2 ani de zile fara modificari semnificative (intre 1.1 - 1.35) si IgG este tot pozitiv, IgE negativ, exista vreo problema in sarcina????
Multumesc.
Multumesc.
va rog mult sa ma ajutati si pe mine cu urmatoarea problema. Anul trecut in ianuarie am pierdut o sarcina din cauza toxoplasmei(igg-89, igm- 27, 9), mi s-a spus sa astept un an de zile pana sa raman insarcinata din nou.Mentionez ca nu mi s-a dat tratament. Acum, dupa un an imi doresc foarte mult un copil insa valorile sunt tot pozitive: igm- 2, 50 iar igg-100. In aceste conditii, necesit tratament sau pot incerca din nou sa am un copil?
multumesc!
multumesc!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 5reluare pilule contraceptive; toxoplasmoza
- 5toxoplasmoza si sarcina luna a doua
- 5Toxoplasma - interpretare
- 3Toxoplasmoza si sarcina spatamana 13
- 3Toxo si CMV - pot sa mai am copii?
- 3toxoplasmoza
- 7Sarcina si toxoplasma igm negativ iar igg 396
- 0toxoplasma gondii rezultat-interpretare ? am nevoie de un raspuns
- 5Toxoplasma Gondi IGG
- 7Toxoplasma
- 1Interpretare rezultat analiza Toxoplasma
- 0Toxoplasma IgG;IgM
- 3Toxoplasma in sarcina
- 0toxoplasmoza
- 0Toxoplasmoza
- 0Ma poate ajuta cineva … sa îmi explice despre ce este vorba ?
- 0Toxocara canis Igg 1.38
- 1Toxoplasma
Mai multe informații despre: toxoplasmoza
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: