Toxinele din alimentele modificate genetic prezente în organismul uman (studiu)

15-08-2011
Terapeut Holistic Niculae Nicuşor (Mr. Nick)
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Holistic Niculae Nicuşor (Mr. Nick)
Toxinele din alimentele modificate genetic rămân prezente în organismul femeilor însărcinate şi al fetuşilor, putând provoca afecţiuni grave, potrivit unui studiu publicat recent, scrie vineri Daily Mail.
Conform studiului, 93 la sută din mostrele de sânge prelevate de la 30 de femei însărcinate şi 80 la sută din cele prelevate de la fetuşi au prezentat urme de substanţe chimice folosite în creşterea plantelor modificate genetic.
Milioane de hectare din America de Nord şi de Sud sunt plantate cu porumb modificat genetic, folosit ca furaj pentru animalele crescute în fermele din întreaga lume.
S-a dovedit că toxinele care ţin sub control molimele plantelor şi animalelor ajung prin alimente în organismele oamenilor şi fetuşilor.
Experţii sunt de părere că alergiile, pierderea sarcinii sau chiar cancerul ar putea fi efectele consumului de alimente modificate genetic.
Până acum, susţinătorii acestei practici au afirmat că substanţele toxice nu au cum să afecteze sănătatea umană deoarece sunt distruse în stomac şi eliminate din organism.
Agenţiile pentru siguranţă alimentară din Europa au acceptat teoria fiind de părere că recoltele modificate genetic nu se deosebesc foarte mult de cele produse prin metode convenţionale.
Însă cel mai recent studiu a dezminţit aceste teorii, iar ca urmare nenumărate grupuri au solicitat interzicerea importurilor şi revizuirea regimului privind siguranţa de producţie a alimentelor şi recoltelor modificate genetic.
Noul studiu a fost realizat de medici independenţi ai secţiei de obstetrică şi ginecologie de la Universitatea
Sherbrooke Hospital Centre din Quebec, Canada şi nu de companii care produc alimente modificate genetic, cum se întâmpla până acum. Medicii au prelevat mostre de sânge de la 30 de femei însărcinate şi 39 de femei care nu urmau să nască, căutând resturi ale pesticidelor asociate cu cultivarea plantelor modificate genetic, precum toxina Bt, prezentă în porumb. S-au găsit urme ale toxinei Bt în mostrele a 93 la sută dintre femeile însărcinate - 28 din 30 şi la 80 la sută din fetuşi - 24 din 30. În grupul femeilor care nu erau însărcinate raportul a fost de 27 la 39. Potrivit studiului, toxina ajunge în corpul uman prin consumul de carne, lapte şi ouă, provenite de la fermele ale căror animale au fost hrănite cu furaje modificate genetic.
_
Sursa: Agenţia Naţională de Presă "Agerpres", partenerul Romedicului pe secţiunea de Noutăţi şi Ştiri medicale.
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.