tobradex si sarcina
sunt insarcinata in 7 luni am avut canalul lacrimal infundat si am folosit tobradex local 7 zile. medicul ginecolog mi-a confirmat ca pot sa folosesc ptr ca e o cantitate mica de antibiotoc. poate afecta fatul?
5 comentarii
Buna ziua! Medicul ginecolog are dreptate, cantitatea absorbita sistemic este foarte mica, dar eu te-as intreba daca s-a facut lavaj al cailor lacrimale si daca era asociata o conjuctivita: secretie conjunctivala, ochi lipit dimineata (presupun ca pentru asta s-a administrat Tobradex).Numai bine
nu s-a facut lavaj.am inteles ca am canalele lacrimale infundate si va trebui sa m operez dupa ce nasc.
Nu exista studii efectuate pe femei gravide pentru tobradex, dar o doza mica de orice medicament administrata local, nu general, pentru timp scurt( 7 zile) se absoarbe foarte putin, intr-o cantitate care nu dauneaza fatului ; e bine sa administram anumite medicamente numai daca nu avem alternativa si numai daca avem si un beneficiu din administrarea lui;numai bine
Buna ziua, sunt insarcinata in 29 de saptamani cu gemeni si am facut otita cu stafilococ auriu. Am urmat tratament cu Ciplox dar nu a dat rezultate si acum mi-a recomandat Tobradex 2 picaturi de 2 ori pe zi dar vad ca scrie pe cutie ca este solutie oftalmologica. Se poate folosi si in urechi? Afecteaza sarcina?
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 1in prima luna de sarcina am luat thyrozol
- 3medicamentele si sarcina
- 4Efectul metronidazolului asupra sarcinii
- 7Pot sa pastrez sarcina?
- 5clotrimazol in timpul sarcini
- 0Medicamente in timpul sarcinii
- 4PROZAC in sarcina
- 4Zinnat 500 si sarcina
- 1ISOTREXIN GEL in timpul sarcinii.
- 4am luat medicamente si apoi am aflat ca sunt insarcinata
- 1Prea multe antibiotice in sarcina ?