Tiuit in urechea dreapta, la audiograma aud maxim ~8000Hz!

30-10-2010
DanRO
Nu este medic/terapeut
DanRO
Problema este veche, de 20 de ani, din armata, prea multe trageri cu arma!
Am un tiuit permanent in urechea dreapta, am fost acum 20 de ani la medic, mi-au facut audiograma(maxim ~8000Hz la urechea afectata), mi-au dat si niste pastiele dar fara nici un rezultat!
Intrebarea mea este daca acum, dupa 20 de ani, ar fi vreo sansa de vindecare cu tenhologia si medicatia anilor 2010?
Va multumesc anticipat pentru raspuns!
5 comentarii
0
31-10-2010, ora 16:51
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
cu tehnologiea de acum.. se pot face mai multe investigatii.. ca sa se stabileasca la ce nivel este afectiunea.
( ureche interna, nervul auditiv sau centrii nervosi cerebrali)
in functie de rezulta se face si tratamentul
mergeti la ORL.
0
01-11-2010, ora 13:01
ioana1981
Nu este medic/terapeut
ioana1981
Buna ziua dle dr, va rog tare mult sa ma ajutati cu un raspuns.De cateva zile simt o presiune puternica in ambele urechi, un tiuit, ameteli si o stare de voma, simt ca si cum cineva m-ar strange de gat.Mentionez ca am 29 de ani si nu am fost inca la orl
0
01-11-2010, ora 13:44
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
trebuie sa.ti verifici tensiune arteriala. sar putea de aici sa fie problemele.
mergi la med. de familie, neurologie.. peurma la ORL.
0
02-11-2010, ora 12:11
ioana1981
Nu este medic/terapeut
ioana1981
Va multumesc pentru raspuns.Tensiunea o monitorizez destul de des si nu am probleme cu ea, o tin sub observatie pentru ca am probleme cu pulsul, imi este destul de marit, peste 100, chiar 120-130 cateodata.Mi-am facut EKG si mi-a spus doamna doctor ca nu am motive de ingrijorare.Cat depre presiunea aceasta puternica la ambele urechi, nu stiu, poate avea legatura cu pulsul?
0
03-11-2010, ora 08:26
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
NOrmal ca DA.
are legatura cu pulsul si faptul ca la ECG nu a iesit nimic.. nu inseamna ca nu aveti probleme.
trebuie sa faceti investigatii serioase la Cardiologie !!!
un puls normal tre sa fie 60-80 in repaos.
orice alte valori vorbesc despre un organizm care compenseaza ceva ( sau o lipsa de fier din organizm, sau o probleme de oxigenare in plamani..s.a
mergeti si faceti investigatii !!!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Australia. Unul din patru adulți suferă de tinitus, o tulburare ce determină un „țiuit în urechi”
  • Efectele indirecte ale COVID-19 asupra tinitusului, o condiție comună manifestată prin „țiuit” în urechi, discutate de cercetători
  • Un potențial tratament pentru tinitus, dezvoltat după două decenii de cercetare
  • Tinitusul sau țiuitul în urechi ar putea duce la pierderea auzului? (studiu)
  •