Testiculi flotanti
Buna ziua!Avem un baietel de 6ani si 10 luni, , in urma unui control la UPU acum o luna am fost avertizati ca testiculele nu ar fi la locul lor, am revenit ptr o consultatie mai amanuntita, a fost diagnosticat cu testiculi flotanti, dupa care ni sa sugerat sa-l urmarim, cel mai indicat ar fi dupa o baie calduta, am constatat ca testiculele nu coboara pana jos in scrot nici dupa baie ele ramanand undeva la mijloc cel stang putin mai jos decat dreptul, l-am urmarit si pe parcursul zilei si pozitia lor era tot la fel mai mult in partea de sus si spre mijloc.Este pozitia lor normala ? mai coboara pe parcurs sau ar trebui intervenit chirurgical? astept raspuns.va multumesc anticipat.
6 comentarii
Buna ziua,
Din situatia pe care o descrieti, reiese clar ca testiculii sunt opriti undeva pe traiectul pe care in mod normal trebuiau sa coboare. Coborarea si fixarea in scrot, la aceasta varsta, nu pot fi facute decat chirurgical..
Deci, luati legatura cu un chirurg pediatru dar fara a mai intarzia foarte mult deoarece orice testicul care este fixat altundeva decat in scrot este in "suferinta".
Cu respect, Dr. C.Serban
medic primar chirurgie pediatrica
Din situatia pe care o descrieti, reiese clar ca testiculii sunt opriti undeva pe traiectul pe care in mod normal trebuiau sa coboare. Coborarea si fixarea in scrot, la aceasta varsta, nu pot fi facute decat chirurgical..
Deci, luati legatura cu un chirurg pediatru dar fara a mai intarzia foarte mult deoarece orice testicul care este fixat altundeva decat in scrot este in "suferinta".
Cu respect, Dr. C.Serban
medic primar chirurgie pediatrica
Buna seara! Va multumesc ptr raspuns d-le dr, v-as putea comunica, ca am fost la control, copilul a fost vazut din nou de data aceasta intr-o ipostaza mai degajata, (nu era strain ptr el nici mediul unde mergeam, nici medicul si era imediat dupa baie) a fost diagnostiat cu Testicul dr in pozitie scrotala inalta si care nu ar necesita tratament.O nelamurire as avea, credeti ca odata cu trecerea timpului si perioada pubertatii cu modificarile hormonale ce au loc s-ar putea rezolva problema de la sine? Cat de jos ar trebui sa fie coborate testiculele la 7 ani? Va multumesc anticipat d-le dr.Astept raspuns.
Buna ziua,
In mod normal, si fiziologic, testiculul trebuie sa se afle situat in scrot, si numai acolo..
In alta pozitie, datorita temperaturii mai ridicate, asupra testiculului se produc modificari serioase. Pentru chirurgia pediatrica regula este de a cobora si fixa orice testicul ce nu este in scrot. Daca pozitia scrotala inalta inseamna pentru onorabilul coleg care a pus diagnosticul, scrotul in sine si nu imediata vecinatate a orificiului inghinal extern, este OK. Puteti avea confirmarea si daca cele doua parti (dreapta si stanga) ale bursei scrotale sunt dezvoltate simetric.
In aceasta situatie, a testiculului situat in scrot in pozitie inalta, pubertatea poate rezolva situatia la majoritatea cazurilor.Dar riscurile (dezvoltarea ulterioara a unor tumori maligne testiculare) sunt prea mari pentru a lasa un testicul necoborat in alta parte decat acolo unde-i este locul, adica in scrot !
Cu mult respect,
Dr. Serban Constantin
In mod normal, si fiziologic, testiculul trebuie sa se afle situat in scrot, si numai acolo..
In alta pozitie, datorita temperaturii mai ridicate, asupra testiculului se produc modificari serioase. Pentru chirurgia pediatrica regula este de a cobora si fixa orice testicul ce nu este in scrot. Daca pozitia scrotala inalta inseamna pentru onorabilul coleg care a pus diagnosticul, scrotul in sine si nu imediata vecinatate a orificiului inghinal extern, este OK. Puteti avea confirmarea si daca cele doua parti (dreapta si stanga) ale bursei scrotale sunt dezvoltate simetric.
In aceasta situatie, a testiculului situat in scrot in pozitie inalta, pubertatea poate rezolva situatia la majoritatea cazurilor.Dar riscurile (dezvoltarea ulterioara a unor tumori maligne testiculare) sunt prea mari pentru a lasa un testicul necoborat in alta parte decat acolo unde-i este locul, adica in scrot !
Cu mult respect,
Dr. Serban Constantin
Buna ziua am 20 de Ani si ambele testicule se duc din scrot spre abdomen, este normal sau grav?
Mergeti de urgenta la medicul urolog.
Buna ziua ! Am un baietel de aproape 6 luni..la un control periodic la medicul de familie acesta a constat ca testicolul stang nu este coborat in scrot (recunosc ca pana atunci nu am verificat daca sunt sau nu coborate ) am fost trimisi la un control pediatric..unde acolo ni sa spus ca ar fi vorba de testicole flotante (reactile) si nea trimis la un control la doctor endocrinolog ! La indrumarile doctorului am urmarit in fiecare zi pozitia testicolului..si am constatat ca in unele momente din zi este coborat in scrot si poate fi palpat..dar cateodata nu este coborat dar si atunci poate fi palpat simtit cu mana un pic mai sus de scrot ! Ce imi recomandati sa merg la un control la chirurg pediatru..e caz de interventie chirurgicala..pot sa mai astept pana la 1 an..? Multumesc
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 12am niste "bubite" mici la baza penisului si pe scrot de vreo 2-3 ani
- 8Nodul in zona scrotului!
- 3dureri la un testicol
- 4de ceva timp mi-a aparut la testicolul stang niste ganglioni
- 2Mi se cojesc testiculele!
- 7dureri testiculare
- 3DURERI de rinichi testicule
- 6ranirea in zona testiculelor
- 3Orgasm si testicule
- 3Problema testicul
- 5Durere testicul drept si partea inferioara abdomen
- 2Pozitie ciudata a testicolelor
- 1Probleme scrot testicole. Am nevoie de un sfat.
- 0Problema testiculara
- 4Durere Testicul Stang
- 1Diferenta de distanta a testiculelor
- 2umflatura testicul
- 3Testicol drept
- 2Testicul inclinat
Mai multe informații despre: Testiculele testicule flotante (reactile)
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
- Anomalii ale funcției testiculare la adult
- Epididimita
- Ectopia testiculară (testiculul necoborât)
- Criptorhidia
- Hidrocel
- Torsiune testiculara
- Varicocel
- Spermatocel
- Orhita (inflamatia testiculului)
- Tumorile testiculare (cancerul de testicul)
- Mâncărime scrot (prurit scrotal, mâncărime testicole) - cauze și tratament
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: