Test Papanicolau

05-09-2023
Loys
Nu este medic/terapeut
Loys
Buna ziua,
Am 23 de ani si in urma cu un an si 7 luni am nascut prin cezariană. In timpul sarcinii testul a fost in regula. In decembrie 2022 am fost să il fac pe cel 12 luni de la naștere, dar fiind aproape de sărbători medicul meu a fost disponibil abia in ianuarie pentru interpretare. Testul l-am facut la Synevo, rezultatul a fost NILM -microorganisme :Fungi Candida. Modificari celulare asociate cu :Inflamatia. Recomandarea a fost ca dupa tratament sa il repet. In ianuarie m-am prezentat la medic unde am primit tratament pentru candida si mi s-a recomandat sa astept 6 luni pentru a testa din nou. In iunie ne-am mutat in Franta si n-am mai apucat sa fac testul. Fiind o persoană diagnosticată cu anxietate severă si OCD, ma gandesc la cel mai rău scenariu pentru ca incă nu am primit cartea vitala pentru a beneficia de consultatii medicale gratuite. Credeti că risc sa ramana ceva nediagnosticat daca nu merg urgent sa fac testul? Poate infectia cu Candida să mascheze la testul PAP un hpv sau o leziune pre-maligna sau maligna ?
3 comentarii
0
05-09-2023, ora 17:16
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Buna.
Infectia cu candida nu mascheaza nimic. Trebuia sa ia si partenerul tratament.
Faceti testul Pap imediat ce luati asigurarea si repetati testul de secretii. Acestea doua plus ecografia intravaginala se fac anual. Daca ies probleme le faceti la indicatia medicului.
0
05-09-2023, ora 17:41
Loys
Nu este medic/terapeut
Loys
Partenerul a urmat tratamentul. Totul este in regula acum. Si gura problemă era strict amanarea testului PAP. Pentru ca pe internet despre asta se discuta. Cum ca infectiile genitale pot masca o posibila infectare cu HPV sau o leziune. De acest lucru imi era cel mai frica. Multumesc pentru raspuns! Voi merge la medic dupa ce intru in posesia cartii
0
06-09-2023, ora 02:23
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Dar tratament pentru inflamatie ati facut? Sau doar pentru infectie? Trebuia sa se vindece inflamatia.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Testul Papanicolau
  • Am făcut testul Papanicolau. Ce înseamnă rezultatul?
  • Testul Babeș Papanicolau ar putea ajuta la depistarea mai multor tipuri de cancere ginecologice
  • Cum se depistează cancerul de col uterin?
  • Rezultat Papanicolau anormal - ce urmează?
  • Ce înseamnă celule endocervicale prezente (explicații)
  •