Test ADN fetal in sangele matern - Harmony, Panorama - risc mare dublu test

Cu siguranță !Baftă multă! Dumnezeu sa fie cu voi !

Am fost la doctor, bebe e bine din toate punctele de vedere, ecografic.!

Buna seara! Am fost si eu astazi sa fac ecografia de screening genetic de trimestrul 1 ( saptamana 13 de sarcina) iar la os nazal a trecut observatia : anormal (absent/hipoplazic).
Rezultatul la PAPP-A a iesit echivalent cu 0.553Mom iar HCG echivalent cu 0.602Mom.
Rezultatul in urma ecografului a fost : Trisomnie 21 risc calculat 1:1322, risc intermediar pentru T21.
Mi s-a recomandat testul Panorama.
Sincer, m-am cam panicat si m-am cam pus pe ganduri.. Sunt chiar de speriat acele valori?
Rezultatul la PAPP-A a iesit echivalent cu 0.553Mom iar HCG echivalent cu 0.602Mom.
Rezultatul in urma ecografului a fost : Trisomnie 21 risc calculat 1:1322, risc intermediar pentru T21.
Mi s-a recomandat testul Panorama.
Sincer, m-am cam panicat si m-am cam pus pe ganduri.. Sunt chiar de speriat acele valori?

Nu va temeti, Dumnezeu este cu noi, aveti incredere si faceti tot ce va sta in putinta sa fiți cu sufletul împăcat, de restul numai cel de sus are grija.Si eu sunt disperată, dar am zis să mă calmez si oricât m _ as agita tot cum bunul Dumnezeu va dori sa fie, asa o sa fie.!Sănătate multă si faceti ce vi s_ a recomandat !

Ai dreptate, trebuie sa fim calme, bebelusii sunt in functie de cum suntem si noi. Ma bucur ca te ai linistit, si baietelul este bine. Ne anunti cu rezultatul la test. Sanatate si liniste va doresc.

La spitalul judetean ilfov, cu dr tarig. Prelucrarea lichidului amniotic se face tot la cytogenomic si intra in plata testului harmony.

Aha, multumesc ! Baftă multă pentru ziua de mâine...!

Am 27 de ani si 11 luni sunt la prima sarcina, nefumatoare, 51 de kg, fara antecedente in familie si am facut ecografia endo si transvaginala si dublu test la 12 saptamani si 4 sau 5 zile.
Frecventa cardiaca 168 bpm
LCC 58, 4 mm
TN 1, 0 mm corr MoM 0, 66 mm
DBP 16, 9 mm (un pic in afara graficului)
LF 7, 00 mm
Os nazal prezent
Craniu/encefal normal
Coloana vertebrala normala
Cord situs normal
Perete abdominal normal
Stomac vizibil
Vezica urinara/rinichi vizibil
Ambele maini si picioare evidentiabile
Dublu test
PAPP-A 4178.052 mU/L corr MoM 1.25
Free beta HCG 255.42 ng/mL corr Mom 5.79 (valoare pusa in chenar)
Calcul se risc prenatal
Acest rezultat indica un risc scazut de anomalii fetale la nastere (sub valorile cut-off)
Mentionam ca valoarea Free beta HCG e semnificativ crescuta in comparatie cu mediana corespunzatoare varstei gestationale.
Down's Syndrom - final risk 1:4200 age risk 1:1100 cut-off 1:250
Edward's Syndrom - final risk 1:100000 age risk 1:10000 cut-off 1:100
Patau's Syndrom - final risk 1:100000 age risk 1:30000
Down's Syndrom (only biochemestry)
Final risk 1:280 age risk 1:1100 cut-off 1:250
Frecventa cardiaca 168 bpm
LCC 58, 4 mm
TN 1, 0 mm corr MoM 0, 66 mm
DBP 16, 9 mm (un pic in afara graficului)
LF 7, 00 mm
Os nazal prezent
Craniu/encefal normal
Coloana vertebrala normala
Cord situs normal
Perete abdominal normal
Stomac vizibil
Vezica urinara/rinichi vizibil
Ambele maini si picioare evidentiabile
Dublu test
PAPP-A 4178.052 mU/L corr MoM 1.25
Free beta HCG 255.42 ng/mL corr Mom 5.79 (valoare pusa in chenar)
Calcul se risc prenatal
Acest rezultat indica un risc scazut de anomalii fetale la nastere (sub valorile cut-off)
Mentionam ca valoarea Free beta HCG e semnificativ crescuta in comparatie cu mediana corespunzatoare varstei gestationale.
Down's Syndrom - final risk 1:4200 age risk 1:1100 cut-off 1:250
Edward's Syndrom - final risk 1:100000 age risk 1:10000 cut-off 1:100
Patau's Syndrom - final risk 1:100000 age risk 1:30000
Down's Syndrom (only biochemestry)
Final risk 1:280 age risk 1:1100 cut-off 1:250

Nu ma pricep prea mult, dar în ultimul timp tot am stat si cautat pe internet si cred după mintea mea ca ai niște rezultate bune.Nu ai fost la doctorul care te are in evidență, sa_ ti explice cum sta treaba ???

Am lasat rezultatele la cabinetul doamnei doctor si urmeaza sa le interpreteze zilele acestea.
Ma ingrijoreaza riscul biochimic de 1:280...
Ma ingrijoreaza riscul biochimic de 1:280...

Gogoloiu si falinaf ma rog si pentru voi si pentru toate mamele din lume. Candela arde neincetat cat timp sunt treaza.
Let go and let God!
Let go and let God!

Nu, nu mi _ a venit rezultatul, il astept, poate vine pe vineri, sper.!

Multumim, Libelula27 ! Sa te audă Dumnezeu !

Multumim, si noi ne rugam sa fie bine. Ieri am facut amnio, astept rezultatul.

La mine este ok bebe din punct de vedere ecografic in luna a 5-a. Doar ca la Nifty am 1:20 risk Sindrom Down - sper sa fie o forma de Down usoara. Ma rog in fiecare zi - poate cel de-al treilea cromozom sa se linisteasca si sa se nasca sanatos...

Apropo de sindromul down, o colega de serviciu a născut acum 4 luni, la dublu test i _ a iesit ca bebelușul ar avea acest sindrom, a avut curajul si n_ a mai facut nicio investigatie si surpriza, copilul e sănătos tun, n _ are nimic, e frumos de mori.!!!

Cum a fost cu amniocenteza, a fost bine, te simti bine ?

Da, a decurs bine, dureaza 5 minute totul, daca e un dr care se pricepe. Am stat in perfuzie inainte si dupa, iar acum sunt in repaus la pat 3 zile. O recomad tuturor.

Multumesc si Doamne ajuta de un raspuns bun la toate mamicile in cauza.

Am primit rezultatul la amnio, si baietelul este sanatos. Va doresc sa aveti aceleasi rezultate. Multa sanatate si liniste sufleteasca!!!

Astept sa mi spui acelasi lucru si despre baietelul tau. Doamne ajuta!

Buna, din cate imi aduc aminte de cand am fost gravida, la sindromul down valoarea prag era de pana la 250. Tin minte ca la analize imi iesise un raport mult mai mare si la fel am crezut ca bebe va avea sindrom down, dar cand am repetat testul cromozomii se linistisera ;)

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 4in a cata saptamana de sarcina trebuie facut triplu test?
- 5Analizele in timpul sarcinii. unii mi-au zis ca trebuie sa intrerup sarcina, alti sa repet analizele
- 9Un sfat va rog! TRIPLU TEST
- 3sarcina 22 saptamani si analizele
- 6Mycoplasma si ureaplasma
- 43 eco si toate diferite.. e posibil sa fie vreo malformatie?
- 4despre dublu test
- 13sarcina - am descoperit la ecografie col deschis
- 0Analize in primul trim de sarcina
- 4proteina s mica in sarcina
- 7cerebrolysin copil - reactii adverse?
- 1sindromul down?
- 0frecvente lactobacili
- 0analiza beta hcg
- 4Ce sa fac ?! sunt la prima sarcina
- 3Cetone in urina
- 2Trisomia 21 libera și omogena
- 0Prezenta Leucocite analiza de urina in sarcina, nu as vrea sa iau antibiotic.
- 2Risc de sinfromul down al fatului
Mai multe informații despre: Sindromul Down Trisomia 21 Trisomia 18 Trisomia 13 analizele in timpul sarcinii dublu test adn fetal
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: