Tensiune arteriala mare dimineata
Mama mea in varsta de 79 ani are tensiunea marita dimineata cu valori intre 16 /8 si 18/9 ( tensiune luata dimineata in cateva zile). In cursul zilei tensiunea este 12/7 ana la 14/7.
Tratamentul urmat in prezent este - dimineata tertensif, pranz nebilet si aspenter, seara prestarium 10.
Care este cauza tensiunii de dimineata si ce este de facut ?
Va multumesc !
Tratamentul urmat in prezent este - dimineata tertensif, pranz nebilet si aspenter, seara prestarium 10.
Care este cauza tensiunii de dimineata si ce este de facut ?
Va multumesc !
3 comentarii
Verificati prospectele medicamentelor pe care le ia sa nu fie vreun efect secundar de la unul dintre ele.
Buna ziua! De doua sapt ma confrunt cu o situatie similara. HTA la primele ore ale diminetii (18/11 sau 19/12), iar in cursul zilei fluctueaza la valori mai mici 14/8 sau 15/10. Sunt nedumerita de diferentele mari de valoare de la o mana la cealalta (de ex la mana dreapta este in permanenta o valoare mai mare decat la mana opusa). Am inceput ttm cu tritace 2, 5 mg - 1 cmpr seara. EKG-ul a fost in limite normale. Am avut si pb cu anxietatea, ttm cu serodeps (1/zi), insa medicul psihiatru spune ca este vorba de HTA esentiala si nu un efect al tulburarii anxioase. As aprecia orice recomandare/sfat, mai ales ca mostenirea genetica este nefavorabila pe linie materna (HTA/infarct). Multumesc
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 11Lokren si Aspacardin
- 3Cresterea tesiunii
- 4Stari de panica insotite de cresterea tensiunii arteriale
- 9Tensiunea arteriala e de vina?
- 3tensiunea mica sau normala
- 7Valeriana poate ucide!?
- 6E normal sa am teniunea 12 8 si cateodata 13 7 la 16 ani?
- 0hipertensiune arteriala
- 2Buna ziua, va rog intepretare valori tensiune arteriala
- 4am 21 de ani si tensiunea arteriala mi s-a marit cu 1 an in urma..
- 0URGENTA... tatal meu in varsta de 49 de ani a ajuns aproape inconstient la spital
- 1Senzatii de caldura cu cresterea tensiunii arteriale
- 0tensiune arteriala
- 6Este normal sa am tensiunea arteriala atat de mica?
- 4Probleme tensiune-inima !
- 0Tensiune diatolica mica
- 1Tratament
- 0Tensiune sarcina
- 1Probleme cu tensiunea arterială?
Mai multe informații despre: Tensiunea arteriala masurarea tensiunii arteriale
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: